Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

To LEDRA MARRIOT ξανά σε πλειστηριασμό 21/09/2016 ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΙΜΗΜΑ...


Επανάληψη του πλειστηριασμού της 13 Ιουλίου 2016 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών που αφορούσε το ξενοδοχείο LEDRA MARRIOT και την οποία ΜΑΤΑΙΩΣΕ το Ε.Πα.Μ. και μία ομάδα πολιτών με αποφασιστική παρέμβασή τους, θα γίνει την 21η Σεπτεμβρίου 2016 ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΙΜΗΜΑ: 47.813.678,20 €.

ΤΟ ιστορικό της σχετικής υπόθεσης, την παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε. σχετικά με το συμβάν μπορείτε να το διαβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο νομιμοποιεί το "κούρεμα".


Του Δημήτρη Καζάκη

Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), αποφάσισε στις 19 Ιουλίου ότι η Σλοβενία ενήργησε στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ όταν επέβαλε ένα κούρεμα περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για τους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα ως μέρος του πακέτου διάσωσης των τραπεζών της το 2013. Η απόφαση αυτή προκλήθηκε από μια ομάδα κατόχους χρέους μειωμένης εξασφάλισης, που θέλησαν να καλύψουν τις απώλειές τους από την κίνηση της Σλοβενίας το Δεκέμβριο του 2013 να ανακεφαλαιοποιήσει τις κυρίως κρατικές τράπεζες της με 3,2 δις ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων.

Την ίδια στιγμή, περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ αξίας του χρέους μειωμένης εξασφάλισης επίσης διαγράφηκε από αυτές τις τράπεζες. Η κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Αλένκα Μπράτουσεκ και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Μπόστιαν Γιάζμπετς είπε κατά τη στιγμή που ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.

Το 2014, το ανώτατο δικαστήριο της Σλοβενίας ζήτησε την καθοδήγηση του ΔΕΚ σχετικά με το κατά πόσον η ρυθμιστική αρχή μπορεί να απαιτήσει την κατανομή των βαρών, ως προϋπόθεση για τις κρατικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε περιόδους κρίσης προς τις τράπεζες. Με την απόφασή του το ΔΕΚ απάντησε θετικά.