Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Φυσικά Δημοψήφισμα!!!


Πραξικοπηματική η απόφαση για Συμφωνία χωρίς να ρωτηθεί ο λαός

Του Γιώργου Παπαϊωάννου

Ο πολιτικός κόσμος σφυρίζει αδιάφορα, αλλά πρόκειται για πραξικόπημα. Βεβαίως μιλάμε για την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στη συμφωνία για το Μακεδονικό χωρίς να ρωτηθεί κανείς.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πρώτα-πρώτα δεν υπάρχει καν κυβερνητική-πλειοψηφία που να αποφάσισε τη Συμφωνία. Η κυβέρνηση αποτελείται από δύο κόμματα. Από αυτά το ένα προεκλογικά, αλλά και σήμερα, απέρριπτε και απορρίπτει μια λύση σαν αυτή που συμφωνήθηκε (άλλο αν συμπεριφέρεται κατά τη γνωστή ρήση του αρχηγού του).

Αλλά και γενικότερα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 καμιά συζήτηση δεν έγινε για Μακεδονικό και κανείς πολίτης δεν ρωτήθηκε και δεν ψήφισε για αυτό. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε διατυμπανίζει διαρκώς ότι πήγε σε εκλογές μόνο για να πάρει έγκριση για τον «συμβιβασμό» του τρίτου μνημονίου. Ποιος λοιπόν, και με ποια νομιμοποίηση, δικαιούται να βάλει την υπογραφή του;

Αλλά ακόμα και η Βουλή (έστω αυτή που υπάρχει, έτσι όπως είναι) δεν κλήθηκε να αποφασίσει για τη συμφωνία. Μόνο η ΠΓΔΜ πήγε τη συμφωνία για κύρωση στο δικό της κοινοβούλιο, ενώ εδώ αποφασίζει ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και βεβαίως πίσω από αυτούς οι ΗΠΑ.