Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κατήφορος


Του Γιάννη Μακριδάκη

Ο γνωστός ορισμός της πολιτικής ως τέχνης του εφικτού, σημαίνει τελικά ότι η πολιτική είναι απότομος κατήφορος, στον οποίον οδεύεις με μικρά μικρά βηματάκια, βαστώντας αντίσταση για να μη σε προπάρει, προχωράς δηλαδή λίγο-λίγο εκπτωτικά, βήμα προς βήμα τη χάνεις την αξιοπρέπεια, όσο είναι εφικτό κάθε φορά για να μη σου φανεί και το νιώσεις.
Μετά, ξυπνάς ένα πρωί και είσαι στον πάτο, μαζί με αυτούς που σιχαινόσουν κάποτε, τους έχεις μοιάσει κιόλας, ίδιος και απαράλλαχτος.

Κοντεύει να τον ολοκληρώσει τον κατήφορό της αναξιοπρέπειας ο Τσίπρας και οι συν αυτώ συριζαίοι και πάσης φύσεως συριζόπληκτοι.

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=6458

Σκουριές 5/4: Oι κουκουλοφόροι της Eldorado (βίντεο, φωτογραφίες)

CB2v_0iUEAAHa1W
Θαυμάστε στα βίντεο και τις φωτογραφίες του iosifsk από χθες, 5 Απριλίου, αυτά που δεν θα δείτε στα δελτία των οκτώ:

«Εργαζόμενους» των μεταλλείων, κουκουλ0φόρους και μη, να πετάνε πέτρες προς τους κατοίκους, πίσω από τα ΜΑΤ και με την προστασία τους και να χειρονομούν χυδαία. Κουκουλοφόρους «εργαζόμενους», με πέτρες και καδρόνια, να ανεβοκατεβαίνουν ανενόχλητοι στους λόφους γύρω από το Χοντρό Δέντρο και να πετάνε πέτρες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας.

Ήταν ολοφάνερο, πριν ακόμα ξεκινήσει η χθεσινή μέρα της ντροπής, ποιος επεδίωκε τη σύγκρουση στις Σκουριές. Απέναντι στην πορεία ενάντια στην καταστροφή του βουνού που είχε οργανωθεί από τις Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων και ανακοινωθεί με αφίσα από πολύ καιρό πριν, ανακοινώθηκε μόλις την παραμονή μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός. Για τρίτη συνεχή φορά! Την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο. Μια συνταγή σύγκρουσης που μπορούσε να αποφευχθεί αν η αστυνομία απαγόρευε την αντισυγκέντρωση, όπως όφειλε να κάνει αφού είναι γνωστό το κλίμα στην περιοχή.

Αντίθετα, όταν νωρίς το πρωί πήγαν στο Χοντρό Δέντρο οι πρώτοι κάτοικοι, η αστυνομία έκλεισε τη διασταύρωση στα Πλανά αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση άλλων κατοίκων από την Ιερισσό και τα άλλα χωριά που αντιτίθενται στα σχέδια της εταιρείας. Ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε σε όσους είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο Χοντρό Δέντρο: «Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά».

Κλασική εξάρτηση, βασικό ένστικτο


Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου

Με το πείραμα της «κλασικής εξάρτησης», οι δανειστές επέβαλαν στην Ελλάδα από το 2010 «δημοσιονομική προσαρμογή» (περικοπές ή φόρους) άνω των 65 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 33% του ΑΕΠ. Η λίστα Βαρουφάκη προσθέτει άλλα 4,6 – 6,1 δισ. «προσαρμογής» από ποικίλες, φορολογικές κυρίως, πηγές, χωρίς περικοπές, τουλάχιστον όχι ορατές.

Ο Ρώσος φυ­σιο­λό­γος Ιβάν Πα­βλόφ έγινε πα­σί­γνω­στος για το πε­ρί­φη­μο πεί­ρα­μα με τα σκυ­λιά του. Τη λε­γό­με­νη «κλα­σι­κή εξάρ­τη­ση». Θυ­μί­ζω αδρά: Δη­μιούρ­γη­σε έναν δεσμό, έναν συ­νειρ­μό ανά­με­σα στο ση­μα­ντι­κό ερέ­θι­σμα της δια­τρο­φής, που προ­κα­λού­σε εν­στι­κτω­δώς υπε­ρέκ­κρι­ση σά­λιου στα σκυ­λιά, και σε ένα άλλο, ου­δέ­τε­ρο ερέ­θι­σμα, ένα κου­δού­νι που κα­λού­σε τα σκυ­λιά στην τροφή ή τον ήχο από τα βή­μα­τα του δια­τρο­φέα. Στο τέλος, τα σκυ­λιά απέ­κτη­σαν ένα νέο, εξαρ­τη­μέ­νο ανα­κλα­στι­κό και τα στό­μα­τά τους πλημ­μύ­ρι­ζαν σάλιο κάθε φορά που δέ­χο­νταν το ου­δέ­τε­ρο ερέ­θι­σμα, κι ας μην κα­τέ­λη­γε αυτό στην πο­θη­τή τροφή.

Κατά το στε­ρε­ό­τυ­πο, το πεί­ρα­μα της κλα­σι­κής εξάρ­τη­σης εφαρ­μό­στη­κε στην Ελ­λά­δα όλη την πε­ρί­ο­δο του μνη­μο­νια­κού δια­συρ­μού της. Η σύν­δε­ση της αξιο­λό­γη­σης από την τρόι­κα με την εκτα­μί­ευ­ση των δό­σε­ων δα­νει­σμού έχει ανα­τρι­χια­στι­κές ομοιό­τη­τες με το πεί­ρα­μα του Πα­βλόφ.

Εμπειρογνώμονας ΟΗΕ για χρέος: Η σύναψη δανειακής σύμβασης υπό οικονομική απειλή απαγορεύεται


Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, οι τοποθετήσεις για το δημόσιο χρέος, στο πλαίσιο της συγκρότησης της «Επιτροπής Αλήθειας» για τον λογιστικό και νομικό του έλεγχο.

Ο συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, πως η συγκρότηση της Επιτροπής, θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.

Η συγκρότηση της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, ενισχύει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και «δίνει το μήνυμα της κόκκινης γραμμής. Η κόκκινη γραμμή είναι να φύγουνε απ’ τον πολιτισμό της Ευρώπης οι παραβιάσεις των αρχών νομιμότητας της αστικής δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Κασιμάτης.

«Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο λαός είχε πληρώσει γι’ αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό. Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και απ’ αυτό, τα 211 δισ. αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος, επονείδιστο, ή με όποιο άλλο επίθετο θέλετε να το ονομάσετε!»

swap συνέχεια...


Επιτέλους ο κος Χατζηνικολάου εδέησε να ανακινήσει και να φέρει στην επιφάνεια το θέμα με το swap το οποίο συνήψε η κυβέρνηση σύμφωνα με δήλωση του κου Μηλιαράκη σε κανάλι της Κρήτης πρίν λίγες μέρες...(βέβαια κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων μελών του Ε.ΠΑ.Μ. αλλά και ακροατών του σταθμού προ ημερών...). Θαυμάστε απάντηση απο τον υφυπουργό κο Δημ. Μάρδα...ακούστε και φρίξτε...
Τελικά κάποιος με φιλότιμο στην κυβέρνηση θα υπάρξει για να δώσει μία απάντηση...

Διαβάστε και σχετικά με το θέμα: