Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Τρικυμία εν κρανίω: Για "Θάλασσα Ειρήνης" μίλησε ο Βαρθολομαίος!

Του Κωνσταντίνου Τερζή

Οι "προβληματικές" έως και προσβλητικές για την Ελλάδα, παρεμβάσεις του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, είναι μία "τακτική" που δημιουργεί όχι έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις του Πατριάρχη, αλλά, επιπλπεον, και "κατηγορία" τοποθετήσεων που στέλνουν διάφορα μηνύματα στον διεθνή παράγοντα, τα οποία, στην καλύτερη εκδοχή τους, δεν "εφάπτονται" με τα ελληνικά συμφέροντα και εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα...

Στην ομιλία του από τη Μυτιλήνη, λοιπόν, ο Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε λόγο για ανάγκη να γίνει “το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης”! Η φράση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη κι έχει προκαλέσει αίσθηση. Μόνο που αυτή είναι μία φράση που δεν μπορεί να απευθύνεται προς την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Αν και συχνά κάποιοι Έλληνες πολιτικοί αρέσκονται να στο επαναλαμβάνουν αυτή την ευχή, αυτό ακριβως είναι και κυρίως πνεύμα που εκφράζεται από την Άγκυρα...!

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, ακόμη και προς τον παναγιότατο Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (του οποίου η επιμονή σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις τον τοποθετεί στο "πάνθεον" της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής), το Αιγαίο είναι μία θάλασσα ειρήνης την οποία διαρκώς διαταράσσει το κράτος τρομοκράτης που λέγεται Τουρκία. Μάλιστα, τα όσα πράττει τις τελευταίες ειδικά ημέρες στο Αιγαίο το αποδεικνυουν περίτρανα. Κανένας άλλος δεν απειλεί την ειρήνη στην περιοχή εκτός από την Τουρκία.
Συνεπώς κανείς, ακόμη και αν είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπορεί να καλεί την Ελλάδα να συμβάλλει στην διατήρηση του ειρηνικού κλιματος στο Αιγαίο, όταν η Τουρκία είναι αυτή που αμφισβητεί την Ελληνικότητα και διεκδικεί όχι κάποιο μέρος, αλλά το μισό Αιγαίο.
Δεν επιτρέπεται ως Έλληνας και δεν δικαιούται ως Πατριάρχης να "παρεμβάλλεται" στην ελληνική πολιτική και μάλιστα οι "παρεμβολές" του αυτές να γίνονται κατ' επανάληψη και σε σημείο υπερβολής.

Σε ποιο άλλο κράτος του κόσμου πολεμικά αεροσκάφη άλλης χώρας θα πετούσαν πάνω από το έδαφός της και δεν θα καταρρίπτονταν άμεσα! Συνεπώς οι συστάσεις και οι ευχές πρέπει να απευθυνθούν προς το φασιστικής ροπής καθεστώς Ερντογάν.
Θάλασσα… ειρήνης το Αιγαίο με τυπική και ουσιαστική παράδοση της Ελλάδας δεν μπορεί να υπάρξει.
 
Ας το κατανοήσει αυτός ο κ.κ. Βαρθολομαίος, για να μην αφήσει υποψίες που εργάζεται για τα συμφέροντα της Τουρκίας προκειμένου να εξασφαλίσει την συνέχιση λειτουργίας του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, εις βάρος των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αν το επιθυμεί, μπορεί να καταγγείλει την τουρκική πρακτική (απειλών, εκβιασμών κ.α.) και να μεταφέρει άμεσα το Ορθόδοξο Πατριαρχείο στην Ελλάδα, αντί να λειτουργεί ο ίδιος ως τουρκικός πολιορκητικός κριός εις βάρος της Ελλάδας, προσφέροντας λαβή σε όλους εκείνους που θέλουν να πλήξουν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.