Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Επιδιώκεται συνειδητά η σταδιακή ερήμωση της περιφέρειας


Μετά την προσπάθεια εξάλειψης της Μεσαίας τάξης, οδηγούμαστε συνειδητά και στον σταδιακό αφανισμό της Περιφέρειας και στην ερήμωση της υπαίθρου.

Αποδυναμώνεται σκόπιμα η Περιφέρεια

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή την ανησυχία που διαχέεται μέσα από τα σχόλια της voria.gr, για την επιδεικνυόμενη αδιαφορία όσον αφορά την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Μετά την προσπάθεια εξάλειψης της Μεσαίας τάξης, οδηγούμαστε και στον αφανισμό της Περιφέρειας.

Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Έγινε εμφανές με τους Καποδιστριακούς δήμους και στη συνέχεια με τον Καλλικράτη, παραβλέποντας οι αρμόδιοι το σημαντικό γεγονός, ότι ο ελληνισμός από την αρχαιότητα, αλλά κυρίως καθ’ όλα τα χρόνια της βυζαντινής και μετέπειτα οθωμανικής αυτοκρατορίας, όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά και μεγαλούργησε με το κοινοτικό σύστημα διοίκησης.
Τα Αμπελάκια, η Σιάτιστα, η Καστοριά, το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα δεν ήσαν μεγαλουπόλεις.

Ευρωπαϊκή «συνταγή» για την πρόληψη της διαφωνίας!!!


Γράφει: Ανανίας Ραφτόπουλος/Καπουρκατσίδης 

Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε πριν λίγες μέρες στους δήμους και τις περιφέρειες την άρτι αφιχθείσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης των νέων μέσω του αθλητισμού. Στόχοι της διαδικασίας αυτής θα είναι η εύρεση τρόπων και μεθόδων καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης κυρίως εξαιτίας του φόβου της τρομοκρατίας υπό τον μανδύα του θρησκευτικού εξτρεμισμού. Στην Ελλάδα βέβαια η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική, σε σημείο η εξέλιξη να προβλέπεται άκρως κωμικοτραγική.

Ξεκινώντας από το κωμικό της υπόθεσης, δε γίνεται να μη σχολιάσει κάποιος το γεγονός ότι το κυβερνόν κόμμα της χώρας, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στέλνει την πρόταση της ΕΕ για απο-ριζοσπαστικοποίηση μέσω του αθλητισμού. Σαφώς, η απο-ριζοσπαστικοποίηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ξεκίνησε από το 2012 και όχι προχθές. Στην προκειμένη όμως η φρασεολογία, αν και στοιχηματίζω ότι έχει περάσει αληθινά κάτω από την μύτη του Υπουργείου, προσφέρει στιγμές αλήθειας και απείρου κάλους.

Επίσης, υπάρχει κάτι ακόμα που δεν έχουν προσέξει: Παρά τα εκατομμύρια των «κακών» μουσουλμάνων, Σύρων, Ιρακινών, Ιρανών, Αφγανών και άλλων που έχουν «εισβάλει» στην χώρα (στην πραγματικότητα είναι μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες), δεν έχουμε κρούσματα θρησκευτικού φονταμενταλισμού στην Ελλάδα. Εξαιρούνται φυσικά περιπτώσεις όπως ο Άνθιμος, ο Αμβρόσιος και οι λοιποί χριστιανοταλιμπάν. Οι ορθόδοξοι όμως δεν είναι τρομοκράτες, έχουν απλά δίκιο (!)

Θα πουλήσουν και τη μάνα τους!!!


Ποιές είναι οι κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που καλούνται να βγάλουν στο σφυρί οι Τράπεζες. Στη λίστα είναι 75 εμβληματικές, αλλά υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και γνωστά εμπορικά ονόματα... 

Βάσει δέσμευσης που έχουν οι ελληνικές τράπεζες απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιτάσσεται η μείωση του συνόλου των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2019. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων αυτών θα προκύψουν από πώληση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων των οποίων τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο Βασίλης Κώτσης, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρήσεων (NPLs) το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε διατραπεζικό επίπεδο σύστησαν το NPLs Forum με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων. Έχουν μάλιστα καταρτίσει λίστα 75 επιχειρήσεων, τα «κόκκινα» δάνεια των οποίων ανέρχονται στα 10 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 20% των NPLs.