Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ευρωπαϊκή «συνταγή» για την πρόληψη της διαφωνίας!!!


Γράφει: Ανανίας Ραφτόπουλος/Καπουρκατσίδης 

Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε πριν λίγες μέρες στους δήμους και τις περιφέρειες την άρτι αφιχθείσα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης των νέων μέσω του αθλητισμού. Στόχοι της διαδικασίας αυτής θα είναι η εύρεση τρόπων και μεθόδων καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης κυρίως εξαιτίας του φόβου της τρομοκρατίας υπό τον μανδύα του θρησκευτικού εξτρεμισμού. Στην Ελλάδα βέβαια η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική, σε σημείο η εξέλιξη να προβλέπεται άκρως κωμικοτραγική.

Ξεκινώντας από το κωμικό της υπόθεσης, δε γίνεται να μη σχολιάσει κάποιος το γεγονός ότι το κυβερνόν κόμμα της χώρας, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στέλνει την πρόταση της ΕΕ για απο-ριζοσπαστικοποίηση μέσω του αθλητισμού. Σαφώς, η απο-ριζοσπαστικοποίηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ξεκίνησε από το 2012 και όχι προχθές. Στην προκειμένη όμως η φρασεολογία, αν και στοιχηματίζω ότι έχει περάσει αληθινά κάτω από την μύτη του Υπουργείου, προσφέρει στιγμές αλήθειας και απείρου κάλους.

Επίσης, υπάρχει κάτι ακόμα που δεν έχουν προσέξει: Παρά τα εκατομμύρια των «κακών» μουσουλμάνων, Σύρων, Ιρακινών, Ιρανών, Αφγανών και άλλων που έχουν «εισβάλει» στην χώρα (στην πραγματικότητα είναι μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες), δεν έχουμε κρούσματα θρησκευτικού φονταμενταλισμού στην Ελλάδα. Εξαιρούνται φυσικά περιπτώσεις όπως ο Άνθιμος, ο Αμβρόσιος και οι λοιποί χριστιανοταλιμπάν. Οι ορθόδοξοι όμως δεν είναι τρομοκράτες, έχουν απλά δίκιο (!)

Άραγε λοιπόν που να αποσκοπεί η πρόσκληση αυτή για διατύπωση προτάσεων εναντίον της ριζοσπαστικοποίησης;

Στην Ελλάδα η αντίστοιχη απειλή είναι αυτοί οι ριζοσπαστικοποιημένοι νέοι που δεν έχουν δαμαστεί, δεν υπακούν στο αστικό σύστημα τάξης, κάνουν ζημιές και γενικά αντιστέκονται στην εξουσία. Στη σκέψη του κράτους και της αστυνομίας ο κίνδυνος ενσαρκώνεται στο πρόσωπο των αναρχικών (παρόλο που γίνονται λεκτικές αναφορές και αλλού). Αυτοί είναι που φταίνε για όλα, που βρίσκονται πίσω από όλα, που ευθύνονται για όλα τα κακά τούτου του τόπου.

Πέρα όμως από αστεϊσμούς και ειρωνείες το ανατριχιαστικό είναι ότι ένας από τους στόχους της πρόσκλησης αναφέρει:
«Το παρόν πιλοτικό σχέδιο θα εμπλέκει τοπικές αθλητικές οργανώσεις της ΕΕ οι οποίες, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές που είναι αρμόδιες για τη ριζοσπαστικοποίηση και την τρομοκρατία, θα εντοπίζουν άτομα που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και θα τους προσφέρουν κατάλληλη καθοδήγηση, στην προσπάθεια πρόληψης διαδικασιών ριζοσπαστικοποίησης».
Σύμφωνα με τον οδηγό των τοπικών αυτών αρχών, τον οδηγό της ΕΛΑΣ, το πρόβλημα ξεκινάει από την ριζοσπαστικοποίηση και κλιμακώνεται στην τρομοκρατία. Η πρόληψη πιθανώς θα ξεκινάει από το «γεια σας, είμαι ο/η … και είμαι ριζοσπαστικοποιημένος/η» και κλιμακώνεται με την αντιτρομοκρατική στη γειτονιά σας!

«Κάλλιον το προλαμβάνειν παρά του θεραπεύειν» λέει η παροιμία. Αυτό προτίμησε και η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την οδηγία της Επιτροπής. Ξεκινάει, λοιπόν, μια προσπάθεια πρόληψης της διαφωνίας, της αντίδρασης και της αντίστασης, με εργαλείο τον αθλητισμό. Άλλωστε ξέρει πλέον ότι η συγκεκριμένη θεραπεία, λίγο θεράπευσε.

Ανέκαθεν η καταστολή δεν ήταν το ισχυρό όπλο της εξουσίας. Πολύ φανερή, προκλητική και επιθετική. Θα ξεσήκωνε τον κόσμο και θα ήταν λίγα τότε τα ψωμιά της. Η πρόληψη από την άλλη είναι πολύ ανώδυνη και άκρως αποτελεσματική. Επιστρατεύονται όλοι οι μηχανισμοί, όλα τα εργαλεία και δουλεύουν ασταμάτητα για την δημιουργία αυτού του επιθυμητού ανθρώπου. Του φιλήσυχου, του ηθικού, του υπομονετικού. Θρησκεία, νόμοι, κουλτούρα, αθλητισμός, όλα γίνονται γρανάζια της ίδιας μηχανής...

Πηγή:http://tetartopress.gr/evropaiki-syntagi-gia-tin-prolipsi-tis-diafonias/

ΥΓ. 1 Αν διαβάσει κανείς τον επίσημο οδηγό «ριζοσπαστικοποίησης» της ΕΛΑΣ θα νομίσει ότι οι αναρχικοί είναι κάτι ανθρωποφάγα τέρατα με τρία κεφάλια:





ΥΓ. 2 Η ευφάνταστη πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών εδώ:



ΣΧΕΤΙΚΟ: 

Το απόγειο της Συριζαίικης ξεφτίλας. Ξεπέρασαν ακόμα και τον υπουργό προπαγάνδας της χούντας Γεωργαλά!

«Ριζοσπαστισμός», Ε.Ε. και «1984» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.