Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ισλαμιστές οργώνουν τα χωριά της μειονότητας… Στρατολογούν και χρηματοδοτούν τζαμιά!!

Στην «καρδιά» της ελληνικής μειονότητας, στα χωριά της Δρόπολης, κινούνται το τελευταίο διάστημα Ισλαμιστές και Ιμάμηδες, δημιουργώντας σκληρούς πυρήνες και στρατολογώντας κυρίως νέους.

Το ίδιο διάστημα, στα χωριά της μειονότητας καταγράφεται ένα μπαράζ «ληστειών», όπως παρουσιάζονται από τις αλβανικές αρχές, οι οποίες όμως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν προέρχονται από κοινούς ποινικούς αλλά φαίνεται ότι προέρχονται από δομημένη ομάδα, που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Σ΄αυτό άλλωστε συντείνει το γεγονός ότι ενώ τα σπίτια έχουν διαρρηχθεί, έχουν γίνει άνω κάτω, δεν έχει κλαπεί σχεδόν τίποτα…

Πριν από λίγες ημέρες, στις 2 Ιανουαρίου, στο Αργυρόκαστρο και στα χωριά της Δρόπολης ο Ιμάμης Αχμάντ Ελντίν ως επικεφαλής του τζαμιού «Σαλάφ Ους Σαλίχ» που εδρεύει κάπου στην Αθήνα…

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που δέχθηκε από τους Έλληνες και τους Ελληνόφωνους μουσουλμάνους που ζουν εκεί και προσθέτει πως ήταν «μια πανέμορφη εμπειρία και μια εξαιρετική ευκαιρία για ντάουα στο Ταουχίντ και την Σούννα».

Όπως αναφέρει στον ιστότοπο που διατηρεί «επισκεφτήκαμε την Ελληνική μειονότητα στα χωριά του Αργυροκάστρου, συντάξαμε μαθήματα και παραδόσεις για το Ισλάμ στην Ελληνική γλώσσα και υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από Μουσουλμάνος και από μη Μουσουλμάνους».
Στην ανάρτηση του αναφέρει ότι επισκέφθηκε το χωριό Μπούλιο, το οποίο όχι τυχαία τοποθετεί κοντά στη Δερβιτσάνη. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που κατοικείται δηλαδή από Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στην περιοχή της Δρόπολης κι όπου η ομάδα του εν λόγω Ιμάμη χρηματοδοτεί την ανέγερση τζαμιού.

«Σύντομα, με την άδεια του Αλλάχ, θα επισκεφτούμε πάλι το όμορφο Αργυρόκαστρο για να βοηθήσουμε περαιτέρω στο κομμάτι της Ντάουα τους Ελληνόφωνους Μουσουλμάνους και Έλληνες της Αλβανίας καθώς και στα γύρω χωριά» αναφέρει στο δημοσίευμά του το οποίο κλείνει με την ανάλογη έκκληση για οικονομική στήριξη.

Η «Ντάουα», σύμφωνα με αναλυτές και ερευνητές, είναι ο προσηλυτισμός και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι Έλληνες στα χωριά της μειονότητας, έχουν προσχωρήσει στο Ισλάμ.

Όλα αυτά, τα οποία αγγίζουν τα όρια της ανοιχτής πρόκλησης, συμβαίνουν την ώρα που ο ακραίος ισλαμισμός, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην Αλβανία, με δεκάδες νεαρούς Αλβανούς να πολεμούν ήδη στις τάξεις του ISIS.
Η κάθοδος στο νότο και στο χώρο της μειονότητας είχε ξεκινήσει δειλά δειλά τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι πλέον παίρνει πιο οργανωμένα χαρακτηριστικά ενώ, άγνωστα ποια, διάφορα κέντρα, χρηματοδοτούν γενναία αυτές τις κινήσεις.

Στους κύκλους της μειονότητας η ανησυχία είναι έντονη και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από τα καθημερινά κρούσματα τρομοκράτησης που καταγράφονται στην περιοχή.

Πηγή: epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.