Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!! Φίλης περί "εθνοκάθαρσης" των Ποντίων...


[ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Σχόλιο του Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. στο τέλος του άρθρου]

Ενα από τα κεντρικά θέματα των  τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων (03/11/2015) εστιάστηκε στις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε αιματηρή εθνοκάθαρση, αλλά όχι γενοκτονία τις σφαγές των Ποντίων από τους Τούρκους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Να δούμε μερικές χαρακτηριστικές αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν απο τις απόψεις Φίλη:

Ρ. Σβίγκου: Σύγκρουση της Ευρώπης της δημοκρατίας με την Ευρώπη των φραχτών - Η ΝΔ προσπαθεί να αποδράσει από τα πολιτικά της αδιέξοδα
[Αποσπάσματα συνέντευξης της Εκπροσώπου Τύπου του Συριζα στην ΕΡΤ  (Μ.Κατσίμη – Γ.Δάρρας)]

...μεταξύ άλλων:


...Για το άρθρο Φίλη

Αυτό το οποίο έγινε πρώτο θέμα χτες ήταν ένα άρθρο το οποίο είχε γράψει ο Ν. Φίλης τον καιρό ακόμα που ήταν δημοσιογράφος και συνάδελφός σας στην ΑΥΓΗ, το οποίο ανασύρθηκε, έγινε ερώτηση και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σ΄ αυτό το άρθρο, λέγοντας και ο ίδιος ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας και λέγοντας ότι δεν αμφισβητεί ο ίδιος την κρατική πολιτική απέναντι στο θέμα.

Εγώ θα σας έλεγα δύο πράγματα.

Το πρώτο είναι ότι στη συλλογική μνήμη έχει γραφτεί ως γενοκτονία και ότι η ελληνική Βουλή ομόφωνα το έχει αναγνωρίσει ως τέτοιο.

Το δεύτερο που θα ήθελα να πω είναι ότι αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια ΝΔ η οποία προσπαθεί να αποδράσει και από τα πολιτικά της αδιέξοδα και από την κρίση στρατηγικής, βλέπουμε ένα διαγωνισμό των υποψηφίων προέδρων για το ποιος θα επηρεάσει καλύτερα το ακροατήριο της ΝΔ, βλέπουμε μια πατριδοκαπηλία, θα έλεγα, η οποία δεν σέβεται την ιστορία του ελληνικού λαού.

Θεωρώ ότι αυτό είναι απλώς μια προσπάθεια υπεκφυγής από τα προβλήματα για τα οποία δεν έχουν προτάσεις και λύσεις. Έγινε και σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την προηγούμενη εβδομάδα, αν δεν κάνω λάθος, όπου πήγαν 3-4 υποψήφιοι της ΝΔ.. δεν ξέρω τι είπαν για το προσφυγικό, δεν ξέρω τι είπαν για τα προαπαιτούμενα, δεν ξέρω τι λένε ακόμα και για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό είναι που θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να μας απασχολεί και γι αυτό θα θέλαμε να ακούσουμε και τι λένε οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή:http://www.syriza.gr/article/R.-Sbigkoy:-Sygkroysh-ths-Eyrwphs-ths-dhmokratias-me-thn-Eyrwph-twn-frachtwn---H-ND-prospathei-na-apodrasei-apo-ta-politika-ths-adieksoda.html#.VjnvDdLhBdg

...//...


...//...

Ο Ν. Μπογιόπουλος για τις απόψεις Φίλη περί "εθνοκάθαρσης" των Ποντίων (Ηχητικό)



Πηγή:http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/11/blog-post_75.html

...//...

«Εκρηξη» στο Twitter για τις δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων






Πηγή:http://www.protothema.gr/politics/article/523821/filis-adidraseis-twitter/
.....................................................................................................................................................................

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΖΑΚΗ στην εκπομπή "Στο μικρόφωνο" στον διαδικτυακό σταθμό του Ε.ΠΑ.Μ. e-roi [3 Νοε. 2015]



και οι πολύ ενδιαφέρουσες πολιτικές και ιστορικές προεκτάσεις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.