Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η κυβέρνηση Τσίπρα κηρύσσει πόλεμο στο διεφθαρμένο τραπεζομιντιακό κατεστημένο


Ετοιμαστείτε για ένα νέο γύρο σφοδρής προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης

“Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προαναγγέλλει τον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν εγκριθεί από τις τράπεζες υπέρ των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων των μέσων ενημέρωσης. Το έγγραφο Βαρουφάκη έρχεται σε απάντηση ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου με την οποία ζητούσε στοιχεία για τα δάνεια των ελληνικών media, τα οποία θεωρούνται επισφαλή με τα συνήθη τραπεζικά κριτήρια χρηματοδότησης. Πρόκειται για δάνεια που τα υπερχρεωμένα media έλαβαν την τελευταία πενταετία.”

“O κ. Νικολόπουλος ζητούσε μεταξύ άλλων ενημέρωση για το ποιες εταιρείες ομίλων ΜΜΕ έχουν μη εξυπηρετουμενα δάνεια. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών στο έγγραφό του επισημαίνει ότι καίτοι διαβιβάστηκε η ερώτηση του βουλευτή στην Τράπεζα της Ελλάδος, εκείνη, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο του άρθρου 54 του Ν. 4261/2014, διαβίβασε έγγραφο με το οποίο αρνείται να παράσχει οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση επί του θέματος.”

“Στο έγγραφο Βαρουφάκη που απεστάλη στη Βουλή επισημαίνεται ότι 'η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά, καθώς και να σταματήσει την προνομιακή αντιμετώπιση- εκ μέρους των τραπεζών- των επιχειρήσεων στον χώρο της ενημέρωσης. Ο λόγος είναι ότι αποτελεί καθ΄όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα- που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης- την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει ότι «υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία της κυβέρνησης προς τις τράπεζες να μην δίνονται δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, άνευ προϋποθέσεων και εξασφαλίσεων'.”

http://tvxs.gr/news/ellada/anoigei-o-fakelos-ton-daneion-sta-yperxreomena-mme

Πηγή:http://failedevolution.blogspot.gr/

Σημείωση ιστολογίου: Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.