Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ο Νετανιάχου καλεί 10 ξένους πρεσβευτές για εξηγήσεις...


O πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ Ντάνιελ Σαπίρο θα συναντηθεί απόψε [27 12 2016] με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δύο ημέρες μετά την έγκριση, χάρη στην αποχή των ΗΠΑ, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος κατά της εποικιστικής δραστηριότητας του Τελ Αβίβ.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο πρεσβευτής Σαπίρο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου απόψε το βράδυ» επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ σε ένα σύντομο δελτίο τύπου.
Επιπλέον, οι απεσταλμένοι άλλων δέκα κρατών κλήθηκαν για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Πρόκειται για τους πρεσβευτές 10 εκ των 14 χωρών που ενέκριναν το ψήφισμα και έχουν πρεσβείες στο Ισραήλ: η Βρετανία, η Κίνα, η Ρωσία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ουρουγουάη, η Ισπανία, η Ουκρανία και η Νέα Ζηλανδία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Εγκαταλείψτε τη Γαλλία – Γυρίστε πίσω στην πατρίδα

Ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Liebermann σε σημερινές του δηλώσεις κάλεσε την εβραϊκή κοινότητα που διαμένει μόνιμα στη Γαλλία να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στο Ισραήλ.

Αναλυτικά ο Avigdor Liebermann δήλωσε «δεν είναι η χώρα σας, δεν είναι η γη σας, εγκαταλείψτε τη Γαλλία, γυρίστε στην πατρίδα σας το Ισραήλ». Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια της απόφασης του Benjamin Netanyahu να απέχει από τη διάσκεψη των Παρισίων η οποία θα έχει στο επίκεντρό της την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος και είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη διάσκεψη δεν θα συμμετέχει ούτε και η Παλαιστίνη. Πρόσφατα ο Benjamin Netanyahu είχε δηλώσει πως ακόμη κι αν το Ισραήλ βρεθεί στο Παρίσι δεν θα υπάρξει καμία επαφή με την Παλαιστινιακή πλευρά και συγκεκριμένα με τον Mahmoud Abbas.

Η Γαλλία παρά το ότι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη κοινότητα Εβραίων, φαίνεται πως δεν είναι και πολύ αγαπητή στην Ισραηλινή κυβέρνηση και οι συγκεκριμένες σχέσεις φαίνεται πως επιδεινώθηκαν μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ για τον τερματισμό της «ισραηλινής αποικιοκρατικής πολιτικής».

Τα επίσημα στοιχεία στη Γαλλία δείχνουν πάντως πως τους 10 τελευταίους μήνες έχουν μειωθεί κατά 61% συγκριτικά με το περασμένο έτος οι αντισημιτικές ενέργειες.

Από την αρχή του 2016, έχουν εγκαταλείψει τη Γαλλία για να επιστρέψουν στο Ισραήλ περισσότεροι από 7000 άνθρωποι.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.