Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η Αριστερά...σκούριασε επικινδύνως


Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης Σύριζα συντάχθηκαν με τους "εργαζόμενους" της El Dorando και έδειξαν ποιος κάνει κουμάντο...

Του Ξενοφώντα Ερμείδη

Αναμενόμενη ήταν η σύρραξη που θα γινόταν μεταξύ των κατοίκων που αντιδρούν στην ξένη επένδυση που συνεχίζει να καταστρέφει των τόπο τους και των εργαζομένων της El Dorando που για πρώτη φορά βγήκαν με τσαμπουκά να προστατέψουν την περιουσία του αφεντικού.

Η προγραμματισμένη πορεία των κατοίκων και πολιτών που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους έφθασε στο Χοντρό Δέντρο και εκεί τους περίμενε μια ωραία έκπληξη. Τα κρατικά όργανα καταστολής (που φυλάσσουν για άγνωστο ακόμα λόγο ιδιωτική επιχείρηση) μαζί με τους εργαζόμενους μεταλλωρύχους είχαν δημιουργήσει ένα ανθρώπινο φράγμα για να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές στις εγκαταστάσεις του "εθνικής σημασίας" έργου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιήσει οι διαδηλωτές ήταν μία πολύ καλά σχεδιασμένη στρατιωτικά επιχείρηση μεταξύ των κρατικών δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της ιδιωτικής επιχείρησης. Μπροστά μπήκαν τα ΜΑΤ με τις ασπίδες και πίσω από αυτούς οι μεταλλωρύχοι εκσφενδόνιζαν πέτρες και ξύλα εναντίον των διαδηλωτών. Τα ΜΑΤ όταν έβλεπαν ότι οι διαδηλωτές δεν έκαναν πίσω παρά τα χτυπήματα, χρησιμοποιούσαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Αποτέλεσμα της άνισης μάχης ήταν να τραυματιστούν ελαφρά 4 κάτοικοι διαδηλωτές.

Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι στην διαδήλωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Σύριζα έχοντας απέναντί τους τους υπαλλήλους του Κράτους να τους χτυπάνε ή να κάνουν τα στραβά μάτια όταν δεχόταν επίθεση από τους προστατευόμενους μεταλλωρύχους. Το πιο αστείο είναι ότι η βουλευτής του Σύριζα, Κατερίνα Ιγγλέση, η οποία συμμετείχε στην πορεία, μίλησε στο κομματικό ραδιόφωνο του Σύριζα "Κόκκινο" για την παρανομία της κυβέρνησης που εκπροσωπεί.

"Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ", δήλωσε η βουλευτής.

Το ίδιο αναρωτιούνται και οι Έλληνες που βλέπουν ακόμη πληρωμένα μέσω φόρων αστυνομικά κρατικά όργανα να φυλάσσουν την περιουσία του ξένου εισβολέα που μέσω διυπουργικών αποφάσεων πήρε ελληνική γη στα χέρια του και αλωνίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.


Πηγή:http://www.stontoixo.com/2015/04/blog-post_81.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.