Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Γερμανίδα στέλνει στη Χάγη αυτούς που “σκοτώνουν” τους Έλληνες


Εξ αιτίας μιας ακτιβίστριας σύντομα θα κληθούν για εξηγήσεις
 Έλληνες και  ξένοι πολιτικοί

Tου Κωνσταντίνου Αγόρη

Στην τελική ευθεία έχει μπει η εξέταση προσφυγής που κατέθεσε το Νοέμβριο του 2012 η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, κινούμενη κατ' αγνώστων με την κατηγορία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας εξαιτίας της πρόκλησης βλάβης από πρόθεση στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού από τα μέτρα που ελήφθησαν στα χρόνια των μνημονίων.

Στην κορύφωση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, η κυρία Reusing τονίζει ότι «κάθε άτομο έχει το ανθρώπινο δικαίωμα για το υψηλότερο δυνατό επίπεδο φυσικής και πνευματικής υγείας (άρθρο 12, Κοινωνική Σύμβαση O.H.E.). Επιπροσθέτως, το ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία προστατεύεται για τις γυναίκες από το άρθρο 12 της Σύμβασης του OHE για τα Δικαιώματα των Γυναικών και για τα παιδιά από το άρθρο 24 της Σύμβασης του OHE για τα Δικαιώματα των Παιδιών», ενώ συμπληρώνει πως «κατά συνέπεια, το ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία πρέπει να επηρεάζεται λιγότερο από τα μέτρα δημοσιονομικής αυστηρότητας από κάθε άλλο κοινωνικό δικαίωμα»!

 ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Στο στόχαστρο της Γερμανίδας έχουν μπει τόσο τα στελέχη των οργανισμών που απαρτίζουν την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), όπως και οι υπουργοί - υφυπουργοί Οικονομικών του Eurogroup μαζί με συναδέλφους τους άλλων τομέων και σειρά άλλων εξωτερικών συμβούλων.
Άνθρωποι που εμπλέκονται στα δολοφονικά σχέδια και τις αποφάσεις σχετικά με τους όρους των δανειακών συμβάσεων για την (δήθεν) στήριξη της Ελλάδας. Η Sarah Luzia Hassel-Reusmg επιμένει, μάλιστα, πως η έρευνα «θα αποσαφηνίσει ποια πρόσωπα είναι υπεύθυνα για αυτούς τους όρους, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε βλάβη σε τόσο πολλούς κατοίκους και  
πολίτες στην Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι πρέπει να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν, και η καταστροφή της υγείας των Ελλήνων από τα μέτρα δημοσιονομικής αυστηρότητας πρέπει να σταματήσει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε η ακτιβίστρια στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όπως η ίδια ισχυρίζεται, οι βλάβες στην υγεία έχουν προκληθεί κυρίως από τις περικοπές στον τομέα της Υγείας, αλλά και από τη δημιουργία αστέγων και την έλλειψη της οικονομικής δυνατότητας για θέρμανση και τροφή. «Τα έως τώρα στοιχεία καταδεικνύουν όλα τα παραπάνω σε θεωρητικό επίπεδο. Λείπουν συγκεκριμένες μαρτυρίες κατοίκων της Ελλάδας, των οποίων η υγεία έχει πληγεί από τα μέτρα δημοσιονομικής αυστηρότητας. Επίσης, είναι σημαντικές μαρτυρίες φίλων και συγγενών Ελλήνων, που έχουν πεθάνει εξαιτίας βλάβης της υγείας τους που προκλήθηκαν από τα μέτρα δημοσιονομικής αυστηρότητας, ή που αυτοκτόνησαν εξαιτίας των συνεπειών των μέτρων δημοσιονομικής αυστηρότητας», αναφέρει η ίδια, ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών. Στόχος, άλλωστε, είναι να παρουσιαστούν στο Δικαστήριο όχι μόνο αφηρημένα νούμερα, άρθρα και στατιστικά στοιχεία, αλλά συγκεκριμένες μαρτυρίες, ώστε να παραμείνει η υπόθεση στην επιφάνεια και σύντομα να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι!

Όπως προκύπτει από πηγές, η υπόθεση θα ενισχυθεί σημαντικά με τη συμπλήρωση των παραπάνω μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ κανένας από τους υπαίτιους της καταστροφής δεν θα μπορέσει να αρνηθεί την παροχή εξηγήσεων (με αυτοπρόσωπη παρουσία) ενώπιον του Δικαστηρίου.

Λ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΑΣ»

Μας δίνεται η ευκαιρία να περάσουμε στην αντεπίθεση και να ζητήσουμε την απονομή δικαιοσύνης για οσα δεινά έχειυποστεί η κοινωνία μας», τόνισε Στο ΧΩΝΙ ο πρέσβης ε.τ. και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠAM, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, που βοηθά την κυρία Reusing στη συλλογή των μαρτυρικών καταθέσεων. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών μας», συμπλήρωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Μπορείτε να στείλετε τις μαρτυρικές καταθέσεις σας (στα αγγλικά) στη διεύθυνση: International Criminal Court Information and Evidence Unit Office of the Prosecutor Post Office Box 79579 2500 CM The Hague The Netherlands
ή να απευθυνθείτε για βοήθεια στον κύριο Χρυσανθόπουλο (chrysanthopoulos@gmail. com) και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 10:00-20:00, Παρασκευή 10:00-19:00 και Σάββατο 10:00-14:00-Τηλέφωνο Γραμματείας: 210-9631-950-email: mkiellinikou@gmail.com)

Πηγή: "ΤΟ ΧΩΝΙ" Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.