Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Αποπηγάδι: Το χρονικό


Από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που οι πολυεθνικές χτύπησαν ανελέητα αρπάζοντας ελληνική γη με την μάσκα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ήταν το Αποπηγάδι, ένας ορεινός όγκος στα Χανιά της Κρήτης. Η εταιρεία ΚΤΙΣΤΩΡ Α.Ε με έγγραφα που έλεγαν ψέμματα στους κατοίκους της περιοχής, με την στήριξη των κυβερνήσεων Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου και όλων των κατοχικών κυβερνητών μέχρι σήμερα, αλλά και με απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ιδιωτικοποιήσει χιλιάδες στρέμματα γης.

Το πρόσχημα ήταν οι ανεμογεννήτριες αλλά τελικά τα έργα της εταιρείας και των κυβερνήσεων ήταν η πλήρης βιομηχανοποίηση της περιοχής με υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και πάρκο ανεμογεννητριών.
Οι κάτοικοι της περιοχής από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκαν τόσο με επιστολές και ψηφίσματα προς τα αρμόδια όργανα του Κράτους όσο και με την φυσική αντίστασή τους απέναντι σε ΜΑΤ και σε ιδιωτικούς φύλακες της εταιρείας. Μέχρι σήμερα κάτοικοι  διώκονται ποινικά για την αντίστασή τους υπέρ του ίδιου τους του τόπου.

Το χρονικό της απάτης αποτυπώνεται στο βίντεο που ακολουθεί βήμα προς βήμα.Πηγή:http://seisaxthia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.