Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο Γεωγίου η ΕΛΣΤΑΤ οι "θεσμοί" και η αποικία τους!...


Ας τα δούμε με τη σειρά!!!

ΕΛΣΤΑΤ: ''Άκυρο'' στην απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου

Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του για τον Ανδρέα Γεωργίου άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. O πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είχε απαλλαγεί από το Συμβούλιο Εφετών σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μνημόνια. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα νομικούς λόγους,για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.Τον τελικό λόγο για το εάν θα αναιρεθεί το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας έχει πλέον το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Σημειώνεται πως η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και της ποινικής εμπλοκής του Ανδρέα Γεωργίου αποτέλεσε σημείο αναφοράς και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας η υπόθεση αυτή να κλείσει.

Η Eurostat, έχει ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου εφάρμοσε όλους τους κανόνες για την προσμέτρηση των παραγόντων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος.

Αυτό το διάστημα ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται και από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

Πηγή:http://www.newsit.gr

...//..


Η κυβέρνηση κατέθεσε ρύθμιση για κάλυψη νομικών εξόδων του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ


Μέσα στο νομοσχέδιο-σκούπα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση την ρύθμιση για την αποζημίωση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο άρθρο 45 του εν λόγω φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπεται νομική υποστήριξη του νυν προσωπικού και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και πλήρης κάλυψη των δικαστικών εξόδων τυχόν δικαστικών διενέξεών τους.

Υπάρχει μάλιστα ειδική διάταξη στο άρθρο 3 για όσους έχουν παυθεί για οποιοδήποτε λόγο από τα καθήκοντά τους (έληξε η θητεία τους, έχουν παραιτηθεί, φύγει). Γι’ αυτούς θα υπάρχει μια τριμελής επιτροπή στην οποία θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά και τις ενστάσεις τους για να αποζημιώνονται και να αναλαμβάνονται πλήρως τα έξοδο, επιλέγοντας μάλιστα δικηγόρο της αρεσκείας τους.






Πηγή:  iefimerida.gr 



...//...

Real FM Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017:

1. Θάνος Αθανασίου: Βασιλικώτερος του Βασιλέως....



2. Διονύσης Χιόνης




3. Νίκος Λογοθέτης (πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ επι Γεωργίου





4. Να και ο Μαρδάκας!!!!


...//...


Αίσχος! Επέμβαση Κομισιόν υπέρ Γεωργίου και ρύθμιση-σκάνδαλο για τα δικαστικά έξοδά του'

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς υπερασπίσθηκε κυνικά τον πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής και απαίτησε την απαλλαγή του.

Παρέμβαση μετά την άσκηση αναίρεσης επί της απαλλακτικής απόφασης για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έκανε πριν από λίγο  η Κομισιόν.

Σε δηλώσεις του, και ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι «αποτελεί ζήτημα αρχής να μη σχολιάζουμε εθνικές νομικές διαδικασίες», πρόσθεσε, ωστόσο ότι η Κομισιόν έχει δηλώσει ξεκάθαρα την άποψή της για την αξιοπιστία και την ορθότητα των στοιχείων της Υπηρεσίας την περίοδο 2010-2015, υπό την προεδρία του Ανδρέα Γεωργίου, σε επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές τον Αύγουστο του 2016.

Παράλληλα, ο κ.Σχοινάς εξέφρασε την πεποίθηση της Επιτροπής ότι το σύστημα με το οποίο λειτουργεί πλέον η στατιστική υπηρεσία σε συνέχεια των θεμελιωδών αλλαγών στη νομοθεσία  και των απαραίτητων εγγυήσεων που εισήχθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT, είναι αποτελεσματικό.

Μέσα στο νομοσχέδιο-σκούπα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση την ρύθμιση-σκάνδαλο για την αποζημίωση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο άρθρο 45 του εν λόγω φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπεται νομική υποστήριξη του νυν προσωπικού και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και πλήρης κάλυψη των δικαστικών εξόδων τυχόν δικαστικών διενέξεών τους.

Υπάρχει μάλιστα ειδική διάταξη στο άρθρο 3 για όσους έχουν παυθεί για οποιοδήποτε λόγο από τα καθήκοντά τους (έληξε η θητεία τους, έχουν παραιτηθεί, φύγει). Γι’ αυτούς θα υπάρχει μια τριμελής επιτροπή στην οποία θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά και τις ενστάσεις τους για να αποζημιώνονται και να αναλαμβάνονται πλήρως τα έξοδο, επιλέγοντας μάλιστα δικηγόρο της αρεσκείας τους.

Κατά τα λοιπά το νομοσχέδιο προβλέπει την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή οδηγία για την υποχρεωτική ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας αλλά εμπεριέχει και διάσπαρτες διατάξεις που αφορούν στην καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων.

Αυτές σχετίζονται μεταξύ άλλων με τον ΦΠΑ, τον κώδικα είσπραξης εσόδων, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, την καταβολή φόρου εισοδήματος, τη φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, καθώς και τα κέρδη από τυχερά παίγνια.

Σύμφωνα με ανεπίσημη κοινοβουλευτική πληροφόρηση το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να ψηφιστεί με κανονικές διαδικασίες πιθανότατα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας και πριν το κλείσιμο της Βουλής.

Πηγή:http://www.iskra.gr/

...//...


Η Βασιλική Θάνου, με το που ανέλαβε, επισκέφθηκε την Ξένη Δημητρίου στο γραφείο της

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής του νομικού γραφείο του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου, επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, την Εισαγγελέα του Α. Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.
Η επίσκεψη αυτή της κυρίας Θάνου, με την νέα της ιδιότητα, προκαλεί ερωτήματα καθώς γίνεται σε μια συγκυρία φορτισμένη πολλαπλώς κατά την οποία η κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, κυρίως εκείνο με την Δικαιοσύνη.

Οι παρεμβάσεις και οι επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών και των αποφάσεών τους από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη - προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού – έχουν δημιουργήσει τεταμένο κλίμα και ποικίλες συζητήσεις ως προς την αναγκαιότητα ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία.
Επιπροσθέτως, μόλις την Τετάρτη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου ανακίνησε εκ νέου την υπόθεση Γεωργίου ζητώντας να αναιρεθεί το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, για «νομικούς λόγους».
Κύκλοι αντιπολίτευσης δείχνουν να εκπλήσσονται και εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την συνάντηση αυτή.

ΝΔ: Αρχισε να δικαιολογεί τα... οδοιπορικά της

Επίθεση στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου με αφορμή την συνάντησή της με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εξαπολύει με ανακοίνωση της η ΝΔ.
«Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα από τον διορισμό της στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα ... οδοιπορικά της», αναφέρει και προσθέτει: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου, συναντήθηκε, σήμερα, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου».
 Ποιό ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης; ρωτά η ΝΔ και καταλήγει:

 "Με ποιό δικαίωμα η κυρία Θάνου συναντά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χωρίς να ανακοινώνεται η συνάντηση και το περιεχόμενό της;».

Πηγή: iefimerida.gr 
...//...

Γιατί δε θέλουν να λογοδοτήσει ο Γεωργίου

του Λεωνίδα Βατικιώτη

Mια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους δανειστές και την κυβέρνηση λίγα 24ωρα μετά την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. κι αφού πρώτα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχαν υλοποιήσει μέχρι τέλος κάθε απαίτηση των Ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβανόταν η αθώωση των τριών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ από Ιταλία, Ισπανία και Σλοβενία για διώξεις που τους βάραιναν και του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 έτσι ώστε η Ελλάδα να υπαχθεί στο καθεστώς των Μνημονίων. Ακόμη και την αποζημίωσή του με το ποσό των 100.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα στα οποία υποβλήθηκε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε μια ακραία πράξη πολιτικής τους ταπείνωσης.

Η έκπληξη που ακολούθησε την εκταμίευση αφορούσε την άσκηση αναίρεσης εκ μέρους της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, εναντίον του βουλεύματος των συμβουλίων εφετών (υπ. αρ. 969/2017) το οποίο εκδόθηκε στις 26 Μαΐου 2017 και με το οποίο ο Α. Γεωργίου απαλλάχτηκε των κατηγοριών για τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Με το συγκεκριμένο βούλευμα που προτάθηκε από τον εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα, και υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία (μόνο η εφέτης Χριστίνα Ρωμέση ψήφισε την παραπομπή τους) αποφασίστηκε να μην παραπεμφθούν στο ειδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας ο Α. Γεωργίου και δύο ακόμη συνεργάτες του (Κωνσταντίνος Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη) για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος. 

Πρέπει να αναφερθεί μάλιστα ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Α. Γεωργίου και οι συγκατηγορούμενοι του απαλλάσσονταν με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Αθηνών. Είχε προηγηθεί μια πανομοιότυπη απόφαση απαλλαγής (1149/2015) από την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ψευδή βεβαίωση στοιχείων.

Ποτέ δεν αθωώθηκε ο Γεωργίου!

Κατά συνέπεια όσοι υποστήριξαν ότι ο Α. Γεωργίου έχει αθωωθεί δύο φορές ως τώρα έκαναν μια διασταλτική ερμηνεία του βουλεύματος. Μετέτρεψαν τα απαλλακτικά βουλεύματα σε αθωώσεις με εμφανή στόχο να παρουσιάσουν τον Α. Γεωργίου σαν θύμα διώξεων. Κι αντί να απολογηθεί για την αδυναμία του να αποδείξει την αθωότητά του στην ακροαματική διαδικασία, όπως υποχρεούται να πράξει κάθε κατηγορούμενος, να εμφανίζεται ως θύμα πολιτικών σκευωριών. Όταν η μοναδική πολιτική σκευωρία που είναι σε εξέλιξη στοχεύει στην αθώωσή του.  

Στην  προσπάθεια να εμφανιστεί ο Γεωργίου σαν θύμα πρωτοστάτησε η Μιράντα Ξαφά συνάδελφος του Γεωργίου στο ΔΝΤ. Απαντώντας στις 20 Ιουλίου σε tweet μου, που έγραφα «τελικά να σεβόμαστε όλες τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ή μόνο εκείνες που μας συμφέρουν;» (το οποίο ήταν απάντηση σε δικό της tweet όπου έγραφε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τέρμα στην πολιτικά υποκινούμενη δίωξη του πρώην προέδρου ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου»), ανταπάντησε: «υπόθεση Γεωργίου – Δύο αθωώσεις, δύο πολιτικά υποκινούμενες αναιρέσεις: “Λάθος απόφαση, ξαναπροσπαθήστε!”».


Αν η Μιράντα Ξαφά σεβόταν την αλήθεια έπρεπε να γράψει «δύο απαλλακτικά βουλεύματα» και όχι «δύο αθωώσεις». Στόχευε όμως στη δημιουργία εντυπώσεων κι ας διαστρέβλωνε με τη διατύπωση που καθόλου τυχαία επέλεξε την πραγματικότητα.

Η απόφαση της ανωτάτης δικαστικού λειτουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με πιο πρόσφατη την επίσκεψη της επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στο ανώτατο δικαστήριο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα εξέφρασε τη δυσφορία του πρωθυπουργού και απαίτησε να διακοπεί κάθε σχετική διαδικασία σε βάρος του πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ και προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Η παρέμβαση της Β. Θάνου αποτελεί επιτομή των πολιτικών, εξωθεσμικών παρεμβάσεων καθώς αξιοποιεί την εμπειρία της στο δικαστικό χώρο ώστε να λειτουργήσει σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, επιβάλλοντας τη θέληση του Μαξίμου και των πιστωτών.

Το αστείο σε αυτό το όργιο παρασκηνιακών πιέσεων που εξελίσσεται είναι ότι η ΝΔ και οι φιλικός της Τύπος που κατήγγειλαν δριμύτατα το διορισμό της Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού ως παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, αυτή τη φορά εποίησαν την …νύσσαν. Προείχε βλέπετε η αθώωση του Γεωργίου, δηλαδή η συγκάλυψη των σκανδάλων  που οδήγησαν έλλειμμα και χρέος στα ουράνια και η υλοποίηση των εντολών των δανειστών. Έτσι, όσοι έσκιζαν τα ιμάτιά τους για την παραβίαση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης βρέθηκαν να τρίβουν τώρα τα χέρια τους για την παραβίασή της…

Απειλούν με μηνύσεις οι γραφειοκράτες της ΕΕ

Αν η πιο πρόσφατη αντίδραση ήρθε από την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου η κορυφαία και εντελώς αδικαιολόγητης – από πρώτη ματιά – οξύτητας αντίδραση ήρθε από τις Βρυξέλλες. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο δημοσιογράφοι – παπαγαλάκια των Βρυξελλών να απειλούν ότι πιθανές αναφορές σε «φουσκωμένα ελλείμματα» ενδέχεται στο εξής ακόμη και να αντιμετωπίζονται ως «ψευδές ειδήσεις» (fake news). Να επισείουν δηλαδή διώξεις και πρόστιμα!

Η οργή της ΕΕ, που αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μπανανία, αξιοποιώντας φυσικά και τη δουλική στάση της κυβέρνησης Τσίπρα, είναι πλήρως κατανοητή στη βάση των συνεπειών που μπορεί να σημάνει για όλες τις χώρες που ψήφισαν τη δανειοδότηση της Ελλάδας το 2010 μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση που θα καταλήγει ότι ο Γεωργίου και  Γιούροστατ αλλοίωσαν δολίως τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας. Επομένως, οι εκατοντάδες βουλευτές σε όλη την ΕΕ εξαπατήθηκαν με ανυπόστατα οικονομικά στοιχεία – προϊόν μαγειρέματος, για να σωθούν οι γαλλογερμανικές τράπεζες. Η ΕΕ επομένως τρέχει να προλάβει όχι μόνο για να σώσει ένα πολύτιμο συνεργάτη της στην Αθήνα, που με δόλιους τρόπους και κατά παράβαση όχι μόνο της επιστημονικής δεοντολογίας αλλά και των νόμων άνοιξε το δρόμο για τον οδοστρωτήρα των Μνημονίων, αλλά και για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες στην παραποίηση των στατιστικών στοιχείων. Για να μην ανοίξει δηλαδή ο Ασκός του Αιόλου και αποκαλυφθεί η μεγάλη ληστεία που διοργάνωσε η ΕΕ σε βάρος των λαών, με όχημα τι «διασώσεις»…

Για να φανεί καλύτερα πόσο προκλητική και σε βάρος κάθε έννοιας δικαίου είναι η παρέμβαση των δανειστών με στόχο να κλείσει άρον - άρον το κεφάλαιο Γεωργίου, αξίζει μια μικρή αναδρομή στις σοβαρότατες κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ, που έστρωσε το δρόμο για να μπορεί ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, να μιλάει για Τιτανικό εν είδει αυτοεκπληρούμενης προφητείας…

Αφήνοντας κατά μέρους σοβαρότατες κατηγορίες όπως για παράδειγμα ότι ο Α. Γεωργίου δεν ενημέρωνε το ΔΣ της υπηρεσίας, όπως είχε υποχρέωση, έτσι ώστε να μην υπόκειται σε έλεγχο και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί ή την επιλογή του να αμείβεται ταυτόχρονα από το ΔΝΤ και την ΕΛΣΤΑΤ την πρώτη περίοδο που διορίσθηκε στη στατιστική υπηρεσία, αποκρύβοντας μάλιστα την επαγγελματική του σχέση από το ΔΝΤ, αξίζει να σταθούμε σε τρία συγκεκριμένα παραδείγματα. Αυτά τα παραδείγματα αποδεικνύουν το μαγείρεμα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που συντελέστηκε με ευθύνη του Γεωργίου ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 να φτάσει το 11,9% αρχικά και το 15,6% του ΑΕΠ στη συνέχεια. Δείχνουν επίσης γιατί πιστωτές, μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, Παπαδήμου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) δε θέλουν να φτάσει το θέμα στην ακροαματική διαδικασία.

Η δημιουργική λογιστική χρησιμοποιήθηκε στα στοιχεία 1) των νοσοκομείων, 2) των 17 ΔΕΚΟ και των εκατοντάδων νομικών προσώπων (περί τα 500) και 3) των περίφημων swap του Σημίτη που «μαγειρεύτηκαν» ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να φουσκώσει και να ξεκινήσει το 2010 η «θεραπεία σοκ». Πώς αλλιώς θα στηριζόταν το παγκάλειο επιχείρημα «όλοι μαζί τα φάγαμε» που βολεύει μια χαρά ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ;

Στατιστικές αλχημείες

Το ποσό που έστειλε ως νοσοκομειακές οφειλές η ελληνική στατιστική υπηρεσία (ΕΣΥΕ τότε) στο πλαίσιο μιας πάγια επαναλαμβανόμενης διαδικασίας τον Οκτώβριο του 2009 προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες με τα δημοσιονομικά στοιχεία των κρατών μελών της ΕΕ ήταν «μόλις» 2,3 δισ. ευρώ. Στην κοινοποίηση όμως που έφτασε στη Γιούροστατ, λίγες εβδομάδες αργότερα, με ημερομηνία 21 Οκτωβρίου 2008, το ποσό είχε αυξηθεί κατά 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον φθάνοντας τα 4,8 δισ. ευρώ. Στη συνέχεια κρίθηκε πώς ούτε κι αυτό το ποσό ήταν αρκετό για να φτάσει το έλλειμμα στο ύψος που ήθελαν κι έτσι η ελληνική κυβέρνηση πρόσθεσε 1,8 δισ. ευρώ, αιτιολογώντας αυτή της την απόφαση με μια «τεχνική έκθεση σχετικά με την αναθεώρηση των υποχρεώσεων των νοσοκομείων» που απέστειλε με ημερομηνία 3/2/2010. Έτσι, τα 2,3 δισ. έγιναν από τον «μάγο» Γεωργίου 6,6 δισ. ευρώ. Η αποφασιστικότητά τους ήταν τέτοια (κι οι πλάτες που σίγουρα είχαν εκτός Ελλάδας) ώστε δεν πήραν υπ’ όψη τους ούτε καν το Ελεγκτικό Συνέδριο που από τα υποτιθέμενα 6,6 δισ. ενέκρινε μόνο τα 1,2 δισ. Δεν πτοήθηκαν επίσης να «χαμηλώσουν» τα 6,6 δισ. ούτε καν από το γεγονός ότι ενάμισι μήνα μετά την παράνομη αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος το υπουργείο Οικονομικών απαίτησε από τους προμηθευτές των νοσοκομείων να δεχθούν κούρεμα για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις τους των ετών 2005-2008 ύψους 30%. Έτσι ενώ τα δημόσια ταμεία επωφελήθηκαν του κουρέματος αυτή η έκπτωση ποτέ δεν καταγράφηκε στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί μια θεμελιώδη ακόμη διάσταση, που την υπογραμμίζαμε στο πρώτο πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τον Ιούνιο του 2015: «Οι εν λόγω στατιστικές πρακτικές , με τις οποίες υπολογίστηκαν οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων, παραβαίνουν σαφώς τόσο τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ESA95 (βλ. ESA95, παρ. 3.06, ΕΚ αρ. 2516/2000 Άρθρο 2 Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ΕΚ αρ. 995/2001) όσο και τον Κώδικα Ορθής Πρακτικής του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος (European Statistics Code of Practice), ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις αρχές της ανεξαρτησίας των στατιστικών μετρήσεων, της στατιστικής αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας». (σελ. 24)

Κατ’ επέκταση διαβεβαιώσεις ανώνυμων πηγών των Βρυξελλών οι οποίες αναδημοσιεύονται αυτούσιες και άκριτα http://www.enikonomia.gr/timeliness/160619,orgi-vryxellon-gia-ti-vomva-georgiou-to-elleimma-itan-151-stamati.html διαβεβαιώνοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν συγκεκριμένες μεθοδολογίες άρα η Γιούροστατ εγγυάται την αξιοπιστία των στοιχείων είναι …ανοησίες. Στάχτη στα μάτια! Πουθενά το ESA95 και το ESA2010 δεν υποδεικνύουν αυτή τη διαδικασία καταγραφής. Το γεγονός ότι οι διαβεβαιώσεις των Βρυξελλών είναι αυθαίρετες φαίνεται κι από τα μεγέθη που επικαλούνται. «Το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,1% του ΑΕΠ» τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα, θέλοντας να κλείσει έτσι τη συζήτηση. Υπάρχει όμως ένα πολύ μικρό πρόβλημα καθώς η ίδια η Γιούροστατ στην ανακοίνωση που όλοι θεωρούμε σημείο αναφοράς κι εκδίδεται γύρω στις 20 Απριλίου κάθε χρόνο, http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/5171846/2-22042013-AP-EN.PDF/bb7ad61c-6f17-4a86-8f13-4747a2b6c2ed?version=1.0 ανέβαζε το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 στο 15,6% του ΑΕΠ. Τι ισχύει τελικά: 15,6% ή 15,1% του ΑΕΠ;

Ας αποφασίσει επομένως πρώτα η ίδια η Γιουροστάτ για το ύψος του ελλείμματος του 2009, έστω και τώρα 8 χρόνια μετά, η οποία δε χάνει ευκαιρία για να κάνει επίδειξη της κάκιστης ποιότητας των στοιχείων που δημοσιεύει (αντίθετα πχ με την αμερικανική αντίστοιχη υπηρεσία), και μετά να εκδίδει φετβάδες επιδιώκοντας να βάλει ταφόπλακα σε μια συζήτηση που έχει πολύ μέλλον.

Όλα μέσα…

Κατά παράβαση των διεθνών κανονισμών εντάχθηκαν επίσης 17 ΔΕΚΟ και εκατοντάδες νομικά πρόσωπα από τον τομέα των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της γενικής κυβέρνησης για να φουσκώσει το έλλειμμα. Σε αυτές τις οντότητες συμπεριλαμβάνονταν από την ΕΘΕΛ, τον ΗΛΠΑΠ, τον ΗΣΑΠ και τον ΟΣΕ μέχρι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών και τη Βαρβάκειο Αγορά. Ό,τι να ‘ναι…

Αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης ήταν να αυξηθεί το δημόσιο χρέος τουλάχιστον κατά 18,2 δισ. ευρώ. Για να μπορέσει τότε ο Α. Γεωργίου να περάσει αυτή την αλλαγή, που υλοποιήθηκε χωρίς να υπάρχουν οι παραμικρές μελέτες, ακύρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της υπηρεσίας και τη μετέτρεψε σε ενός ανδρός αρχή. Μάλιστα, στα κατορθώματά του εντάσσεται κι η προσπάθειά του να παραπλανήσει τη Βουλή καθώς για να αιτιολογήσει την αναταξινόμηση είχε προσκομίσει 74 φακέλους που υποτίθεται πως περιελάμβαναν τη σχετική τεκμηρίωση. Στην πραγματικότητα δεν περιείχαν μελέτες όπως έπρεπε, αλλά ερωτηματολόγια, ισολογισμούς και πλήθος άλλων εγγράφων που όμως ήταν εντελώς ανεπεξέργαστα.

Μόνο μενού από πιτσαρίες και σουβλατζίδικα δεν είχε παραχώσει, ξέροντας ότι τέτοιοι φάκελοι ποτέ σχεδόν δεν ανοίγονται καν. Όχι να διαβαστούν…

Το τελευταίο τέχνασμα που επιστράτευσε ο Α.Γεωργίου και οι συν αυτώ για να φουσκώσουν το έλλειμμα ήταν τα αμαρτωλά swaps του Κ. Σημίτη. Συγκεκριμένα οι συμφωνίες ανταλλαγής χρέους που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Goldman Sachs με σκοπό να κρυφτεί το δημόσιο χρέος. Αντί να ξεσκεπαστούν οι αλχημείες που χρησιμοποιήθηκαν για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο του Κ. Σημίτη (Λ. Παπαδήμος, Γ. Στουρνάρας, κ.α.) αυτές ακριβώς οι αλχημείες χρησιμοποιήθηκαν για μια ακόμη φορά εναντίον μας, καθώς αυθαίρετα πάλι ο Γεωργίου αποφάσισε να κατανείμει τα 21 δισ. ευρώ του swap την 4ετία 2006-2009, αυξάνοντας αναδρομικά και κατά παράβαση των κανονισμών της ΕΕ το δημόσιο χρέος. Γιατί έπρεπε να το κατανείμει σε προηγούμενα έτη κι όχι στα επόμενα, όπως μπορούσε να κάνει, δεν θέλουν να μάθουμε ποτέ…

Οι Ευρωπαίοι επιχείρησαν να  συγκαλύψουν το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ επικαλούμενοι την περίφημη ανεξαρτησία της  στατιστικής υπηρεσίας. Η δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλεγε με λίγα λόγια πως «αν εμείς βρίσκουμε τα στοιχεία αξιόπιστα εσάς σας περισσεύουν». Πρόκειται για ακραίο πολιτικό αυταρχισμό που δείχνει ότι η ανεξαρτητοποίηση …βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία.  Απαγορεύει το δημοκρατικό έλεγχο, καταργεί κυριαρχικά δικαιώματα, διευκολύνει τη φτωχοποίηση και γίνεται εργαλείο επιβολής πολιτικών που κανένας λαός δεν αποφάσισε, ούτε ενέκρινε. Οι ανεξάρτητες αρχές επομένως ακυρώνουν τη δημοκρατία, όπως κι η ίδια η ΕΕ που μετέρχεται κάθε μέσου για να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα της ΕΛΣΤΑΤ!

Αντί επιλόγου:  

Τίποτε από τα παραπάνω δε θα είχε γίνει γνωστό αν τρεις σπουδαίοι επιστήμονες και αξιοθαύμαστου ήθους στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, που τίμησαν το ρόλο τους ως δημόσιοι λειτουργοί με ανυπολόγιστο μάλιστα προσωπικό κόστος, δεν έδιναν εδώ και επτά χρόνια σχεδόν καθημερινή μάχη για να βγει στη δημοσιότητα το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και να αποδοθούν οι ευθύνες. Συγκεκριμένα είναι η Ζωή Γεωργαντά, ο Νίκος Στρόμπλος και ο Νίκος Λογοθέτης. Απέναντί τους κάθε δημοκρατικός πολίτης είναι βαθιά υποχρεωμένος γιατί αντιστάθηκαν ακόμη και σε απειλές! 

Πηγή:https://www.kommon.gr/i/1076-giati-de-theloun-na-logodotisei-o-georgiou-tou-leonida-vatikioti


...//...


Και πάλι επί τάπητος η υπόθεση κ. Γεωργίου

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη - [22/07/2017]

Αργά ή γρήγορα, και σε πείσμα των τόσο μα τόσο αποκαλυπτικών στοιχείων, σχετικά με την “απεχθή” αυτή υπόθεση παρεμβάσεων, έξωθεν όσο και έσωθεν, προκειμένου να κουκουλωθεί τον τεραστίων διαστάσεων αυτό σκάνδαλο, η αλήθεια θα ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ.

Έχω γράψει, σχετικά, άπειρες φορές για το σκάνδαλο αυτό του αιώνα, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται στη ρίζα της καταστροφής του Έθνους μας, και απορώ πως δεν ξεσηκώθηκε ακόμη σύσσωμος ο ελληνικός λαός για να απαιτήσει διαλεύκανση-κάθαρση-δικαίωση.

Γιατί, ναι, όσο και αν ίσως φαίνεται υπερβολική η πίστη, ωστόσο είναι πολύ πιθανόν  η αποκάλυψη ότι ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ-ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ οδηγήθηκε η χώρα μας στο ικρίωμα, θα είναι και η σωτηρία μας.

Μετά και την πρόσφατη, ξέφρενη πια, μανιώδη  και απροκάλυπτη στήριξη του κ. Γεωργίου από τους….εταίρους μας, διαλύθηκαν και οι τελευταίες αμφιβολίες (αν, βέβαια, εξακολουθούσαν να υπάρχουν σε κάποιους), για το πόσο αβυσσαλέα είναι η υπόθεση παραποίησης στατιστικών δεδομένων, για το πόσο πολλοί πολιτικοί και ίσως όχι μόνον πολιτικοί  εμπλέκονται με αυτήν, για το πόσο τρέμουν εντός και εκτός της Ελλάδας με αποκαλύψεις…

Αλλά, ακριβώς, αυτές οι αποκαλύψεις θα μπορούσαν  να σώσουν την Ελλάδα, έστω και την ύστατη ώρα. Γιατί, αν έρθουν σε άπλετο φως οι διαπλοκές και συνωμοσίες, που χαλκεύτηκαν για να χαθεί η χώρα στην εξαθλίωση των μνημονίων, ποιοι θα είχαν ακόμη το θράσος να μας σέρνουν σε…..διαπραγματεύσεις, και να μας υποβάλλουν σε μαρτύρια, για όλους εκείνους τους λόγους που εξηγούν την αλλοίωση των πραγματικών στατιστικών δεδομένων, για όλους εκείνους τους λόγους που μας επέβαλαν τραγικά εσφαλμένα προγράμματα, για όλους εκείνους τους λόγους που το περίφημο πρόγραμμα  της δήθεν εξυγίανσης αύξησε το χρέος κατά 60% από την αρχή της κρίσης;;;;

Και, βέβαια, με την υπόθεση αυτή Γεωργίου η σύγχυση που επικρατεί στη χώρα μας είναι πλήρης, είναι απαράδεκτη, είναι καταδικαστέα, και αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ.

Η αντιπολίτευση, αν και ορθά κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι στρέφεται εναντίον της Δικαιοσύνης, στην υπόθεση Γεωργίου  ωστόσο σύσσωμη στρέφεται η ίδια εναντίον της, εφόσον, σε πείσμα της σωρείας κραυγαλέων ενδείξεων, πολλές από τις οποίες μπορούν κάλλιστα να εκληφθούν και ως αποδείξεις (σχετικά με  το έγκλημα που διαπράχθηκε με τα στατιστικά δεδομένα,  έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι ΑΠΟΔΕΚΤΗ στις αγκάλες του ΔΝΤ)….. αυτή λοιπόν η αντιπολίτευση σύσσωμη “κρίνει” εμμέσως μεν διαφανώς δε,  ότι κακώς ο Άρειος Πάγος αναπέμπει την υπόθεση παραχάραξης να δικαστεί και πάλι…… προσπαθώντας να εφεύρει επιχειρήματα υπέρ του κ.Γεωργίου (που πως και που  να τα βρει;;;;), ισοπεδώνεται με τους δανειστές. Εμφανώς αυτοί οι τελευταίοι δεν διστάζουν να εκτίθενται, όπως  ανεπανόρθωτα εκτίθενται, προκειμένου να “σώσουν τον κ. Γεωργίου”, όχι βέβαια επειδή τον αγαπούν!!!! αλλά για  να μην ανοίξει προς Θεού το στόμα του  και….. αποκαλύψει και ΕΠΙΣΗΜΑ ό,τι κάνει “νιάου στα κεραμίδια” ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ!!!! και από την πρώτη στιγμή (χάρη και στις αποκαλύψεις της ομ. καθηγήτριας Στατιστικής, κ. Ζωής Γεωργαντά). Ότι δηλαδή ο άνθρωπος, ο κ. Γεωργίου,  δεν αποφάσισε μόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή παραχάραξη των στατιστικών δεδομένων, αλλά ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ από τους εταίρους/δανειστές, που τώρα ΤΡΕΜΟΥΝ, και που δεν είναι υπερβολική η υπόθεση  ότι σε πείσμα αυτής της λυσσώδους προστασίας του κ. Γεωργίου, ενδεχομένως κινδυνεύει και  η ζωή του (κάτι, που θα έπρεπε να αποφευχθεί με κάθε τρόπο, και ο μόνος θα ήταν η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ).

Εντύπωση προκαλεί η πλήρης αποσιώπηση, από την πλευρά των υποστηρικτών του κ. Γεωργίου, εντός της ελληνικής επικράτειας, της  απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκτός του ότι απέρριψε την αγωγή του πρώην Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου εναντίον του Ερβέ Φαλτσιανί (πρώην στελέχους της HSBC), το συνταρακτικό  γεγονός είναι ότι ταυτόχρονα με την απόρριψη, η περί ης απόφαση  ΣΥΝΕΔΕΣΕ τη ΛΙΣΤΑ Lagarde ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ (όπως καταγράφεται στο κύριο άρθρο της έγκριτης εφημερίδας  “Εστία” της 17.07.2017).  ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ, όμως από τους πολιτικούς μας,  παρότι πρόκειται αναμφίβολα για  στοιχείο  καταλυτικής σημασίας για την άμυνα της μαρτυρικής Ελλάδας και για την πιθανή έναρξη αντίστροφης πορείας για τη σωτηρία της. ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ::::


          ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ  ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ;;;ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;;;;;;;;;;;

Πηγή:http://www.iskra.

..//..

[Πέμπτη 5 Ιουλίου 2017]

Τι φοβούνται οι θεσμοί των δανειστών και εκβιάζουν ώστε να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των δοτών τους;

Του Δημήτρη Καζάκη

Σύμφωνα με χθεσινό δελτίο τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας η επιχείρηση πλήρους εξευτελισμού της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζεται. Το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε χθες το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συμφωνίας (ΣΜΣ) με την Ελλάδα σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Είδατε τι μεγάλη ανακούφιση! Το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM γνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει με τους «θεσμούς» Συμπληρωματικό Μνημόνιο Συμφωνίας, αλλά ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να το γνωρίζει. Ούτε χρειάζεται η Βουλή να το εγκρίνει. Έτσι κι αλλιώς το ελληνικό κοινοβούλιο έχει καταντήσει παλκοσένικο για ξεπεσμένους επαγγελματίες της πολιτικής υποκρισίας και απάτης. Με το αζημίωτο βέβαια.


Το μόνο που κάνουν είναι να παριστάνουν ότι συζητάνε σαν να υποτίθεται ότι αυτοί καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις. Όλοι τους, μηδενός εξαιρουμένου, όλοι τους συνεννοημένοι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου ώστε να μην αντιληφθεί το μέγεθος της υποτέλειας και του καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στην πατρίδα του. Μπροστά τους οι δωσίλογοι της παλιάς ναζιστικής κατοχής, ωχριούν.

Κανένα κόμμα, μηδενός εξαιρουμένου, δεν έθεσε θέμα κατάθεσης του ΣΜΣ στη Βουλή με σκοπό την έγκριση από το σώμα των βουλευτών, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Έστω για τα μάτια του κόσμου. Για το θεαθήναι. Κι έτσι όλοι, μα όλοι, παριστάνουν σαν να μην υπάρχει θέμα, σαν να μην τρέχει τίποτε. Είδατε πόσο χρήσιμη είναι η δεξιά και η αριστερά του κοινοβουλίου; Αφού κανείς δεν θέτει θέμα, άρα θέμα δεν υπάρχει.

Κι επειδή ο πρωτοφανής δοσιλογισμός των θεσμών της χώρας μας έχει δώσει αέρα στους Ευρωπαίους αποικιοκράτες, ιδού τι λέει το δελτίο τύπου του ESM: 
«Οι Διοικητές του ΕΣΣ συζήτησαν επίσης ορισμένα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων) και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθώς και την πρόοδο των προηγούμενων ενεργειών του ΔΝΤ. Οι Διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕΜΣ στην Ελλάδα ύψους € 8,5 δις.»
Καταλάβατε; Οι Διοικητές του ESM εκβιάζουν ανοιχτά την Ελλάδα ότι αν δεν λήξουν οι ποινικές διώξεις εναντίον των πρώην στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ για κακουργήματα με τη διαχείριση ακινήτων της πρώην δημόσιας περιουσίας, του κ. Γεωργίου πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για την παραποίηση των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, κοκ, δεν πρόκειται να εκταμιευτεί η δόση. 
  • Ακούσατε καμιά Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της; Ακούσατε κανένα φορέα ή λειτουργό της τυφλής Θέμιδος να εξανίσταται για έναν τόσο ωμό και απερίφραστο εκβιασμό, που ποδοπατά κάθε έννοια δικαιοσύνης;
  • Μήπως είδατε κανένα κόμμα της Βουλής να το σηκώνει ως θέμα; 
  • Μήπως είδατε τον κ. Μητσοτάκη να θέτει θέμα Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής για τον ωμό αυτό εκβιασμό από τους δανειστές; 
  • Μήπως είδατε κανέναν της αντιπολίτευσης να οργίζεται για τον εξευτελισμό της ελληνικής δικαιοσύνης; 
Όχι βέβαια. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Καλογήρου. Όλοι τους έχουν δεχθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και προσποιούνται – πάντα με το αζημίωτο – ότι δεν είναι προκειμένου να μην εξεγερθεί κανείς εναντίον των δανειστών και της ΕΕ.
Όλοι αυτοί που δεν έχουν την τσίπα, ούτε καν την στοιχειωδέστερη ευαισθησία να σηκώσουν ως κορυφαίο ζήτημα ένα τόσο ωμό παράδειγμα κατοχικού εκβιασμού, μας υπόσχονται κατά τ’ άλλα ότι θα διαπραγματευθούν εκ νέου για το καλό μας. Ενώ ο κ. Κουτσούμπας και το κόμμα του μας υπόσχεται την επανάσταση των επαναστάσεων! Στο απώτερο μέλλον βέβαια και στο βασίλειο του Άδη, όπου θα έχει καταλήξει η κατεχόμενη Ελλάδα και ο λαός της. Υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερη κομμουνιστική υπόσχεση, από εκείνη του Περισσού, χους ει και εις χουν απελεύσαι; Αρκεί το κόμμα και οι αργόμισθοί του να διαθέτουν το προνόμιο του νεκροθάφτη.

Προφανώς οι εκβιαστές των «θεσμών» εξ Ευρώπης δεν ικανοποιήθηκαν με την κίνηση συμμόρφωσης της ελληνικής δικαιοσύνης, με την μορφή άσκησης αναίρεσης για το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών σχετικά με την υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη μόλις την προηγούμενη Πέμπτη. Απαιτούν προφανώς να πάει η όλη υπόθεση στο αρχείο και να μην επιτραπεί ξανά κανενός είδους άλλη δίωξη.

Το ίδιο απαιτούν και για τον κ. Γεωργίου, πρώτην δοτού προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος – όπως απέδειξε η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα δημοσιονομικά του 2009 – παραποίησε τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος προκειμένου να επιβληθεί στην Ελλάδα καθεστώς μνημονιακής κατοχής. Στις 18 Ιουλίου εκδικάζεται εξ αναβολής η έφεση του κ. Γεωργίου εναντίον πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του. Και προφανώς τα αφεντικά του ανησυχούν για την τύχη του, αλλά και τα παρελκόμενα μιας τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης.

Μάλιστα το Συμπληρωματικό Μνημόνιο φαντομάς που έχει δημοσιευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα αγγλικά μόνο με τη μορφή προσχεδίου με ημερομηνία 21η Ιουνίου 2017, αναφέρει επί λέξει στη σελίδα 52: 
«Να νομοθετηθεί η κρατική αποζημίωση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ - και άλλων υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ που ενεργούν υπό την εξουσία του - έναντι νομικών και άλλων δαπανών (συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών αμοιβών δικηγόρου και προσωπικών οικονομικών υποχρεώσεων) που προέκυψαν από νομικές προκλήσεις / ενέργειες / διαδικασίες που ελήφθησαν ή απειλήθηκαν εναντίον τους σε σχέση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και ενέργειες που έγιναν (συμπεριλαμβανομένων τυχόν παραλείψεων) σύμφωνα με τις επίσημες λειτουργίες τους, νόμιμες ή μη.»
Καταλάβατε τι απαιτούν οι δανειστές; Να νομοθετηθεί επίσημα η κρατική αποζημίωση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και οποιουδήποτε άλλου τελεί υπό τις διαταγές του για τις πιθανές δαπάνες που θα προκύψουν από δικαστικές διώξεις εναντίον τους. Ασχέτως αν διώκονται για ενέργειες νόμιμες ή μη.
Και συνεχίζει στη σ. 53 : 
«Αυτό [δηλαδή, η κρατική αποζημίωση των δοτών στην ΕΛΣΤΑΤ] ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση με τη Δέσμευση για την Εμπιστοσύνη στις Στατιστικές που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2012, προκειμένου να υποστηριχθεί η ΕΛ.ΣΤΑΤ προκειμένου να στηρίξει την εμπιστοσύνη στις ελληνικές στατιστικές και να τις υπερασπιστεί από κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας τους,…»
Η συγκεκριμένη δέσμευση υπεγράφη από την κυβέρνηση Παπαδήμου και δημοσιεύτηκε στα αγγλικά και στα ελληνικά στο ΦΕΚ 40 Α, 29.02.2012. Ποια είναι η δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση Παπαδήμου; Να μην διωχθεί κανένας από τους φυτευτούς της ΕΛΣΤΑΤ με πρώτο το δοτό της Πρόεδρο ακόμη κι αν έχουν ενεργήσει εντελώς παράνομα. Και φυσικά συμφώνησαν μ’ αυτό όλα τα κόμματα της Βουλής, όχι μόνο όσα κυβέρνησαν κατόπιν, αλλά και η κοινοβουλευτική δήθεν αντιμνημονιακή αντιπολίτευση που δεν τολμά ακόμη και σήμερα να αναδείξει το όλο σκάνδαλο.

Έτσι καταλαβαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εμπιστοσύνη στις στατιστικές της Ελλάδας. Εγκαθιστώ τους δικούς μου, κάνω ότι μου αρέσει με την παραγωγή στατιστικών, ανάλογα με τις δικές μου εκάστοτε σκοπιμότητες και απαιτώ να μην ασκηθεί κανενός είδους δίωξη εναντίον των δικών μου ακόμη και για κατάφωρα παράνομες ενέργειες. Αυτό εννοούν οι «θεσμοί» των δανειστών ως «υπεράσπιση από κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της αξιοπιστίας» των ελληνικών στατιστικών.

Το ερώτημα μετά από όλα αυτά είναι το εξής: Όχι βέβαια αν θα συμμορφωθεί η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης και το καθεστώς διακυβέρνησης της χώρας. Αυτό θεωρήστε το ως δεδομένο. Οι πολιτειακοί θεσμοί της Ελλάδας μαζί με την ηγεσία της δικαιοσύνης, όχι μόνο έχουν δώσει γη και ύδωρ στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς κατοχής της πατρίδας μας, αλλά λειτουργούν πια συνειδητά ως όργανα κατοχής εναντίον του ελληνικού λαού. Δεν απαρτίζονται από ανθρώπους με κύρος, ήθος και ανάστημα ανάλογο του λειτουργήματός τους, αλλά από ανθρωπάκια πειθήνια σε κάθε λογής εξουσίας. Όσο πιο ισχυρή και απόκοσμη φαντάζει η εξουσία, τόσο πιο πειθήνια, άθλια και μικρά ανθρωπάκια γίνονται οι αξιωματούχοι της ελληνικής πολιτείας.

Το ερώτημά μου λοιπόν δεν είναι αυτό. Δεν υπάρχουν θεσμοί σήμερα που να μπορούν να υπερασπιστούν την πατρίδα και τον απλό Έλληνα πολίτη. Σε οποιοδήποτε επίπεδο. Τότε γιατί αυτή η πρεμούρα να προστατευτούν τα πρωτοπαλίκαρα των δανειστών; Γιατί οι Θεσμοί της ΕΕ τρέμουν την όποια πιθανή δίωξη για ατασθαλίες ή κακουργήματα δευτεροκλασάτων και τριτοκλασάτων οργανέτων τους; Τι φοβούνται; Η ελληνική δικαιοσύνη και κυρίως η ηγεσία της, είναι έτσι ή αλλιώς στην τσέπη τους.

Μήπως την ομερτά; Δηλαδή να εξασφαλιστεί η σιωπή των εκτελεστών της οργανωμένης μαφίας εξ Ευρώπης που μας έχει θέση υπό κατοχή. Ίσως αυτή να είναι μια εξήγηση. Αλλά όχι ικανοποιητική σε μια χώρα που ακόμη κι ο μεγαλύτερος σεσημασμένος εγκληματίας μπορεί να κατέχει κανάλια, ΜΜΕ και να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Ακόμη και καταδικαστικές αποφάσεις να υπάρξουν, κανείς από τους επίσημους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας δεν πρόκειται να βρεθεί για να τις υλοποιήσει. Τότε τι φοβούνται και προβαίνουν σε τόσο ωμούς εκβιασμούς;

Αυτό που τρέμουν είναι η ίδια η ιδέα της δικαιοσύνης. Όχι όπως λειτουργεί σήμερα στην Ελλάδα, αλλά όπως θα μπορούσε να λειτουργήσει αν ο λαός μας απαλλάξει την πατρίδα μας από την κατοχή. Και η πρώτη πράξη ανάκτησης της πατρίδας μας είναι να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου για πράξεις εσχάτης, αλλά και για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, όλοι εκείνοι που στήριξαν έμπρακτα το καθεστώς κατοχής.

Οι Ευρωπαίοι το ξέρουν πολύ καλά, γι’ αυτό και δεν επιτρέπουν ούτε την ιδέα να μπει στο μυαλό των Ελλήνων πολιτών. Να σκεφτεί δηλαδή ο Έλληνας πολίτης το αυτονόητο, ότι μπορεί να τους κυνηγήσει για όσα του έχουν κάνει και για όσα σχεδιάζουν να του κάνουν μέχρις δευτέρας γενεάς. Αρκεί να αποκτήσει μια δημοκρατική πατριωτική κυβέρνηση, που θα αναλάβει να τους καθίσει στο σκαμνί και να απελευθερώσει από τα δεσμά των κυκλωμάτων, των επίορκων και των δοσίλογων την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι Ευρωπαίοι ξέρουν και γι’ αυτό φοβούνται. Ξέρουν ότι όλα μπορούν να ανατραπούν και να καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος μέσα σε μια νύχτα, όσες υπογραφές κι αν έχουν εξασφαλίσει, όσες αποφάσεις νομιμοποίησης κι αν έχουν υφαρπάξει. Τα πάντα κρέμονται γι’ αυτούς από μια λεπτή κλωστή: από την δύναμη πειθούς ολόκληρου του κατοχικού συστήματος εξαπάτησης και προπαγάνδας που προσπαθεί να πείσει τον Έλληνα ότι η διεκδίκηση των δικαίων του και των πιο αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων του δεν έχει κανένα νόημα, καμιά ισχύ στο σημερινό κόσμο.

Για να εκβιάζουν λοιπόν τόσο ανοιχτά, ωμά και πρόστυχα οι δανειστές, είναι σίγουρο ότι αντιλαμβάνονται ότι η σελίδα γυρίζει στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού. Η σελίδα γυρίζει και πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν όλοι όσοι πρέπει για το κακό που έκαναν και κάνουν στην πατρίδα μας.

Πηγή:http://dimitriskazakis.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.