Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Οι ιδιοκτήτες της Ελλάδας


Συντάκτης:  Α.Ψ.

«Επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;» Δυστυχώς αυτός που έθεσε το ερώτημα, γνωρίζοντας μέσα του την απάντηση, δεν ζει πλέον για να διαπιστώσει εμπράκτως ποιοι στ' αλήθεια κυβερνούν αυτή τη χώρα.

Αφού οι μιντιάρχες πήραν τα θαλασσοδάνεια των εκατοντάδων εκατομμυρίων για τα δικά τους ΜΜΕ και οι περισσότεροι είτε τα τίναξαν στον αέρα είτε τα τακτοποίησαν σε προσωπικούς λογαριασμούς, συνέχισαν να διεκδικούν τη δυνατότητα να εκπέμπουν παράνομα και χωρίς άδειες.
Τα δύο μεγάλα κόμματα ποιώντας την ανάγκη (για προβολή) φιλοτιμία ξέχασαν τα περί νταβατζήδων και συνέχισαν να κάνουν το παγώνι. Χωρίς ΕΣΡ και χωρίς άδειες.

Τα ΜΜΕ φαλίρισαν, χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο απλήρωτοι και απολυμένοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς δεδουλευμένα. Ανάμεσά τους και εκείνοι του Mega, δεδομένου ότι οι βασικοί μέτοχοι (Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης) αρνούνται πεισματικά να δώσουν χρήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το κανάλι.

Γίνεται ο διαγωνισμός με νέους ενδιαφερόμενους, που όμως διατηρούν τις ίδιες στενές σχέσεις με παραδοσιακούς πολιτικούς παράγοντες, και ενώ το Δημόσιο ετοιμάζεται να εισπράξει 280 εκατ. ο νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός, ενώ η αντιπολίτευση -κυρίως η Ν.Δ.- και οι μιντιάρχες, με άνευ ιδιαίτερης σημασίας αφορμές, ξεκινούν... ανένδοτο αγώνα προκειμένου να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη.

Η τράπουλα ξαναμοιράζεται πάντα εκτός διαγωνισμών και ΕΣΡ και ταυτόχρονα οι αιώνιοι εχθροί στον επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό στίβο σμίγουν με μόνο στόχο να διατηρήσουν τα κεκτημένα υιοθετώντας παράλληλα με ένα στόμα και μία φωνή τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μήνες τώρα, με παναστρατιά δελτίων και πρωτοσέλιδων, οι μιντιάρχες συνεχίζουν την προσπάθεια να δημιουργήσουν ένταση με την επίκληση του «εμφυλίου» ανάμεσα σε κυβέρνηση και δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα «απαγορεύουν» την κριτική των δικαστικών αποφάσεων και φτάνουν να μιλούν τώρα και εξ ονόματος των δικαστών.

Σήμερα ο μεγαλομέτοχος και του διαλυμένου οικονομικά καναλιού ζητάει να πάρει με δικαστική απόφαση αποζημίωση εκατομμυρίων από το ελληνικό δημόσιο επικαλούμενος τα... δικαιώματα των απλήρωτων εργαζόμενων των καναλιών που έχει στην κατοχή του.

Αναρωτιέται, άραγε, ακόμα κάποιος για το ποιος κυβερνούσε και συνεχίζει να κυβερνάει αυτή τη χώρα;

Πηγή:http://www.efsyn.gr/arthro/oi-idioktites-tis-elladas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.