Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Θράκη: Προσλήψεις σε Δήμο, με απαιτητό "προσόν" την τουρκική γλώσσα!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 


Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανέκδοτο. Αλλά, επειδή ζούμε υπό συνθήκες –κυβέρνηση- ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για μια τραγική αλήθεια, που ξεπερνά την γελοιότητα, που προσπερνά την επικινδυνότητα και βρίσκει τον «κάβο» στην πολιτική – κομματική σκοπιμότητα, ενώ ταυτόχρονα εισάγει λίαν επικίνδυνες τακτικές του δημοσίου επί εθνικών θεμάτων…

Στα χέρια μας, λοιπόν, έφτασε μια προκήρυξη προσλήψεων που δημοσίευσε ο Δήμος Μύκης, ο οποίος καταλαμβάνει το βορειο-ανατολικό τμήμα του ν. Ξάνθης, μιας περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται εντονότατα το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και από την οποία τις τελευταίες 3 δεκαετίες το ελληνικό κράτος (πλην ελαχίστων αναλαμπών) φροντίζει να αποχωρεί δια της σιωπής του, παρά τις φιλότιμες προσωπικές προσπάθειες υπαλλήλων κρατικών υπηρεσιών (Αστυνομία, Στρατός, ΕΥΠ, Κρατική Ασφάλεια κ.α.). Αυτή η σιωπηλή υποχώρηση, όμως, δημιούργησε ένα κενό το οποίο η Άγκυρα (εξυπηρετώντας τα δικά της σχέδια έναντι της Ελλάδας, αλλά και επί των Βαλκανίων) επιδιώκει να καταλάβει και να το… μεγαλώσει.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τις προσλήψεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίες ξεχώριζαν για το ιδιότυπο προσοντολόγιό τους: να είσαι κομματόσκυλο ή να έχεις «κληρονομικό χάρισμα» (προσλήψεις συγγενών πρώτου βαθμού, φίλων, εραστών κ.α.…)! Από σήμερα, όμως, υπάρχει ένας επιπλέον νεωτερισμός, αφού γίνεται απαιτητή και η (φωτογραφική) πιστοποίηση συγκεκριμένης ξένης γλώσσας!

Το έγγραφο με το οποίο ο δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ ζητούσε την απαγόρευση του Αη Βασίλη
Στην συγκεκριμένη προκήρυξη, η οποία γίνεται μέσα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ (ενός προγράμματος μέσω του οποίου επιχορηγούνται αναπτυξιακές δραστηριότητες που αφορούν την Ελλάδα), το ενδιαφέρον επικεντρώνει η αυθαίρετη και ρητή απαίτηση του Δημάρχου Μύκης, οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν άπταιστα την τουρκική γλώσσα! Μάλιστα, ο θρασύτατος δήμαρχος Μύκης, Τζεμήλ Καπζά ("εκλεκτός" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, γνωστός τουρκόφρονας και είναι αυτός που απαγόρευσε τον... Αη Βασίλη, στα πρότυπα της απαγόρευσης που επιβλήθηκε στην Τουρκία), δεν ικανοποιείται με την οποιαδήποτε πιστοποίηση γνώσης της τουρκικής γλώσσας, αλλά απαιτεί αυτή να προέρχεται από την Τουρκία και από ένα συγκεκριμένο τουρκικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην Άγκυρα (TOMER)!!!

Αν μη τι άλλο, έχει χαθεί ακόμη και αυτή η έννοια του θράσους!!! Όχι μόνο ως προς το «φωτογραφικό» της προκήρυξης πρόσληψης, αλλά και ως προς αυτή καθεαυτή απαίτηση γνώσης της τουρκικής γλώσσας! Και αυτή η απαίτηση να ισχύει για μια περιοχή στην οποία η «ντοπιολαλιά» δεν είναι καν τουρκική!!! Αν αυτό δεν είναι απόπειρα επιβολής μιας άτυπης τουρκικής συγκυριαρχίας σε θέματα διοίκησης εντός της Ελληνικής Επικράτειας, τότε ίσως θα πρέπει οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης αλλά και Εξωτερικών, να εξηγήσουν για ποιόν λόγο ο συγκεκριμένος όρος συμμετοχής (στην διαδικασία πρόσληψης) είναι νόμιμος, ή –έστω και- αποδεκτός… 
➧ Εάν δεν είναι νόμιμος, τότε δεν πρέπει να τιμωρηθεί διοικητικά (π.χ. με παύση εργασιών) ο συγκεκριμένος Δήμαρχος Μύκης; 
➧ Εάν δεν είναι αποδεκτή – ανεκτή η συγκεκριμένη «πρωτοβουλία», τότε δεν πρέπει να ακυρωθεί η προκήρυξη πρόσληψης;

Εάν, όμως, δεν γίνει τίποτε από τα δύο, τότε τι πρέπει να υποθέσει ο κάθε Έλληνας πολίτης; 
➧ Μήπως πρέπει να αποδεχθεί την είσοδο της Τουρκίας σε θέματα διοίκησης στην Ελληνική Θράκη;
➧ Μήπως θα πρέπει να αποδεχθούν οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής πως δεν μπορούν να έχουν κανένα μέλλον εάν δεν μάθουν την τουρκική γλώσσα;
➧ Μήπως θα πρέπει να γίνει αποδεκτή μια σιωπηλή συμφωνία μεταξύ του συγκεκριμένου Δημάρχου (ή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής) με την σημερινή κυβέρνηση, στο πνεύμα της ελληνοτουρκικής φιλίας και δη στο πνεύμα της τελευταίας συνάντησης στο Πεκίνο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία συζήτησαν και για την Θράκη;
➧ Ή μήπως, θα πρέπει να γίνει αντιληπτή, κατανοητή και αποδεκτή μια στενή συνεργασία, δηλαδή μια άτυπη πλην μεν δημόσια παραδοχή συγκυριαρχίας (στα πλαίσια του win-win) μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και της Τουρκίας, με ψηφοθηρικά ανταλλάγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές; (Σε αυτή την περίπτωση οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ματαιοπονούν, αφού έχει αποδειχθεί πως το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής δίνει τα μεγάλα ποσοστά της υποστήριξής του στο επόμενο κυβερνών κόμμα)

Θερμή χειραψία του Τούρκου Προξένου με τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εξέλιξη, είτε αυτή είναι μια θρασύτατη υπέρβαση του δημάρχου Μύκης, είτε είναι αποτέλεσμα της γενικότερης σιωπηλής αποχώρησης του κράτους των Αθηνών από την Θράκη, είτε είναι αποτέλεσμα συμφωνίας Αθηνών – Άγκυρας με την κυβέρνηση των Αθηνών να ανταλλάσσει έμμεση παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας με ψήφους στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι προσωπικές πρωτοβουλίες, κυβερνητικές δειλίες ή σκοπιμότητες εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας, δεν είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές επ’ ουδενί, ούτε φυσικά πρέπει να επιτραπεί η οποιαδήποτε «τάση εγκαθίδρυσής» τους.

Κάνουν λάθος όσοι υποθέσουν πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια αναβάθμιση ποιοτική των τουρκικών προκλήσεων προς την Ελλάδα. Δεν πρόκειται για πρόκληση, αλλά για απόπειρα διείσδυσης, χρησιμοποιώντας ως "δούρειο ίππο" τον ελληνικό κρατικό - διοικητικό μηχανισμό...
Τόσο τα αρμόδια υπουργεία, όσο και το κυβερνητικό δίδυμο του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα, λόγω και έργω, και να τερματίσουν μια εν εξελίξει πλάγια - γκρίζα επιχείρηση (πίσω από την οποία βρίσκεται ο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και οι ινστρούχτορες επί ψυχολογικών επιχειρήσεων που στεγάζονται σε αυτό) που βάλει κατά, τόσο της έννοιας όσο και της ουσίας, της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στην Θράκη.
Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να καταλάβουν, επιτέλους, τι σημαίνει η χρήση της τουρκικής γλώσσας σε επίσημα έγγραφα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θράκης, δηλαδή σε επίσημα έγγραφα του Ελληνικού Κράτους!

Οποιαδήποτε ολιγωρία, ανοχή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα ισοδυναμεί με συγκατάβαση τουρκικής συγκυριαρχίας στην Θράκη, δηλαδή με σιωπηλή αποδοχή ενεργού ρόλου σε Ελληνικό έδαφος του νεο-οθωμανού ισλαμιστή και ημιπαράφρονα «σουλτάνου» Ερντογάν. Τέτοιου είδους πολιτικά – κομματικά «παιχνίδια» ή συγκαταβάσεις, που ζημιώνουν τα εθνικά συμφέροντα, που αμφισβητούν ή απειλούν την εθνική κυριαρχία και που τελικά βάλλουν κατά της Ελλάδας, μόνο με μια φράση μπορούν να χαρακτηριστούν, την «εσχάτη προδοσία». 
Ελπίζουμε οι σημερινοί κυβερνώντες να μπορούν να κατανοήσουν τι θα σημαίνει αυτό για τους ίδιους κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν δεν θα βρίσκονται στην εξουσία και η χώρα θα κυβερνάται από Έλληνες…

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την προκήρυξη του Δήμου Μύκης… 




Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

***
Προσλήψεις στη Θράκη με απαραίτητο προσόν την γνώση τουρκικής γλώσσας !


Του Σεμπαιδίν Καραχότζα

Πηγή Xanthinet

Τεράστιες διαστάσεις τείνει να πάρει το θέμα με τις 3 προσλήψεις στο Δήμο Μύκης για τις οποίες ωστόσο είναι απαραίτητη η καλή γνώση της τουρκικής γλώσσας.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Μύκης  Τζεμήλ Καπζά δημοσιοποίησε  φωτογραφική προκήρυξη πρόσληψης ατόμων στα Πομακοχώρια με απαραίτητο προσόν την γνώση τουρκικής γλώσσας. Η οποία γνώση πρέπει να αποδεικνύεται με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας από πανεπιστήμιο της Άγκυρας!!!

Συγκεκριμένα από τη μεριά του Δήμου Μύκης μαθαίνουμε πως «η προκήρυξη έχει επικυρωθεί από το ΑΣΕΠ» αν και πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς πως στο ΑΣΕΠ δέχτηκαν μια τέτοια προκήρυξη ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη μας διαβεβαιώνουν πως «έχει ήδη γίνει καταγγελία σε υψηλό επίπεδο και δεν θα περάσει η προκήρυξη διότι είναι παράνομη και καταχρηστική».

Πάντως από τη μεριά του Δήμου Μύκης επιμένουν πως «δεν υπάρχει καμιά σκοπιμότητα και πως όλο αυτό γίνεται ώστε να διασφαλιστεί πως τις θέσεις αυτές θα τις πάρουν δημότες του Δήμου  Μύκης».

Υπάρχουν όμως και ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα κι ένα από αυτά είναι το γιατί η πιστοποίηση της τουρκικής γλώσσας πρέπει να προέρχεται από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο της Τουρκίας και όχι απ’ οπουδήποτε αλλού.

Γιατί να μην έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια από αυτές τις θέσεις απόφοιτοι της ΕΠΑΘ ή ακόμα κι όσοι έχουν πιστοποιητικό γνώσης τουρκικής γλώσσας από ένα απλό φροντιστήριο; Τι παραπάνω προσφέρει το εν λόγω πανεπιστήμιο;


Πολλές απαντήσεις βέβαια θα μας δώσουν και τα ίδια τα ονόματα εκείνων που θα υποβάλουν αίτηση για τις προαναφερόμενες θέσεις; Προφανώς δεν είναι και πολλοί οι δημότες που έχουν πιστοποίηση γνώσης τουρκικής γλώσσας από το συγκεκριμένο τουρκικό πανεπιστήμιο αλλά ξαναλέω πως πρώτα πρέπει να περιμένουμε τα ονόματα. Έχει μεγάλη σημασία.

Πηγή:http://www.viadiplomacy.gr/proslipsis-sti-thraki-aparetito-proson-tin-gnosi-tourkikis-glossas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.