Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η μοιρασιά του Αλ Καπόνε


Του Δημήτρη Καζάκη

Τελείωσε το θρίλερ των τηλεοπτικών αδειών με διαδικασία που δίκαια θα κατέτασσε την κυβέρνηση και τους συμμετέχοντες στην κατηγορία του συνδικάτου του εγκλήματος. Η κυβέρνηση Τσίπρα όρισε αυθαίρετα ότι η "πίτα" της τηλεοπτικής αγοράς θα μοιραστεί στα 4. Γιατί στα 4; Διότι έτσι επιβάλλουν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και ο ξένος παράγοντας.

Κατόπιν επινοήθηκε μια διαδικασία εντελώς πρωτοφανής για τα παγκόσμια δεδομένα. Κεκλεισμένων των θυρών (ζήτω η διαφάνεια!) έγινε πλειοδοσία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Τύφλα να 'χουν οι μυστικές εταιρείες και το κονκλάβιο που επιλέγει τον Πάπα.

Τι έκαναν πίσω από τις κλειστές πόρτες; Τα αρπακτικά μοιράζονταν την "πίτα" μαζί με τα στελέχη της κυβέρνησης. Γιατί πίσω από κλειστές πόρτες; Για να μην ξέρει κανείς - εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους - πώς μοιράστηκε η "πίτα", ποιοί τα άρπαξαν χοντρά, τι ανταλλάγματα υπήρξαν και τι τελικά συμφωνήθηκε. Το απόγειο της διαπλοκής. Η διαπλοκή στη νιοστή δύναμη.

Γιατί όλα αυτά; Πολύ απλά η εντολή από τους κατακτητές της χώρας είναι να μονοπωληθεί όσο δεν παίρνει η ενημέρωση και η ψυχαγωγία στην Ελλάδα. Να μονοπωληθεί έτσι ώστε ο ψυχολογικός πόλεμος και η μαύρη προπαγάνδα εναντίον του ελληνικού λαού να ενταθεί όσο ποτέ άλλοτε. Βλέπετε έρχονται τα πολύ χειρότερα. Έρχεται οσονούπω και ο διαμελισμός της χώρας, που έχει υπογράψει ήδη η κυβέρνηση και έχει αποδεχθεί στο σύνολό του το επίσημο κομματικό και πολιτικό σύστημα.

Για να εθιστεί ο μέσος Έλληνας ακόμη και στο διαμελισμό της χώρας του, θα πρέπει η μαυρίλα της προπαγάνδας να γίνει ακόμη πιο μαύρη, σκέτο έρεβος. Ενώ η επίθεση στο νου, τη συνείδηση και το ηθικό του ελληνικού λαού μπορεί να έχει ήδη ξεπεράσει το επίπεδο της παλιάς χούντας, αλλά τώρα θα πρέπει να ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Στην αρχή έπρεπε να πειστεί ο λαός ότι το να τεθεί υπό κατοχή των ξένων κέντρων ο ίδιος και η πατρίδα του, είναι για το καλό του. Τώρα θα πρέπει να πειστεί ότι το να καταλυθεί παντελώς η πολιτεία του, να διαλυθεί η χώρα του, να ξεπουληθεί και να διαμελισθεί σε γκρίζες ζώνες είναι μονόδρομος.

Όπως είναι φυσικό οι κυβερνώντες κάλεσαν τους καλύτερους για τη δουλειά αυτή. Με το αζημίωτο βέβαια. Κι έτσι οι τηλεοπτικές άδειες δόθηκαν προς πλειοδοσία, όπως παλιά στον μεσαίωνα έβγαιναν σε πλειοδοσία τα δημόσια αξιώματα. Ίδια λογική, ίδια χούγια, ίδια ιδεολογία, ίδιες επιδιώξεις. Μόνο που για να πλειοδοτήσει κανείς δεν αρκεί να έχει τα περισσότερα, ώστε να αρπάξει πολλά περισσότερα, αλλά θα πρέπει να έχει και τα κατάλληλα προσόντα για καναλάρχης.
  • Αν το όνομά σου δεν έχει εμπλακεί στα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα από την εποχή της χούντας δεν μπορείς να έχεις τηλεοπτική άδεια. 
  • Αν δεν έχεις τουλάχιστον κατηγορηθεί για μαύρο χρήμα ή έστω για λαθρεμπόριο πρέζας, όπλων ή ότι άλλο, δεν μπορείς να έχεις τηλεοπτική άδεια. 
  • Αν δεν έχεις σκοτεινό επιχειρηματικό παρελθόν κι ακόμη πιο σκοτεινό παρών δεν μπορείς να έχεις τηλεοπτική άδεια. 
  • Αν δεν έχεις εμπλακεί σε διακεκριμένες απάτες, αν δεν έχεις θαλασσοπνίξει ανθρώπους για να εισπράξεις ασφάλειες, ή για να καλύψεις παράνομα φορτία, αν δεν έχεις ποινικό μητρώο τουλάχιστον σε δυο ηπείρους δεν μπορείς να έχεις τηλεοπτική άδειας. 
  • Αν δεν είσαι τουλάχιστον φυγόδικος από την ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορείς να έχεις τηλεοπτική άδεια. Και φυσικά 
  • αν δεν είσαι αρχιδιαπλεκόμενος, κρατικοδίαιτος ή αν δεν έχεις φεσώσει με δις τράπεζες, εργαζόμενους και δημόσιο δεν μπορείς να έχεις τηλεοπτική άδεια.
Δείτε τους δικαιούχους των τηλεοπτικών αδειών. Δείτε τους προσεκτικά. Ψάξτε πώς έκαναν λεφτά και πώς έστησαν αυτοκρατορίες. Χαρείτε το πνευματικό και μορφωτικό τους επίπεδο. Ο καλύτερος απ' αυτούς έχει επίπεδο νονού της νύχτας. Και σκεφτείτε. Αυτοί, αυτοί που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες κι αυτοί που τις διεκδίκησαν, θα έχουν το μονοπώλιο στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία του ελληνικού λαού. Και μόνο η σκέψη αυτή προσωπικά μου αρκεί για να με πλημμυρίσει αηδία.

Μ' όλα αυτά και με την πατρίδα υπό κατοχή έτοιμη να διαλυθεί και να διαμελισθεί, μου ήρθαν στο νου τα λόγια του Χίτλερ: 
"Σε κάθε τόπο θα βρεθούν κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα για να εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχθούν πρόθυμα και να πλουτίσουν στη χώρα τους..."
Κι οφείλω να ομολογήσω ότι οι επίγονοί του στην Ενωμένη Ευρώπη έχουν βρει τα πιο κατάλληλα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα στη χώρα μας για να αποτελειώσουν αυτό που άφησαν στη μέση οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες της παλιάς ναζιστικής κατοχής.

Πηγή:http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html?spref=fb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.