Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ηλεκτρονική, Μαρινόπουλος, Μαμιδάκης: Κλιμακώνονται οι χρεοκοπίες...


σε μία οικονομία που προσπαθεί ανόητα να διασωθεί με ασπιρίνες, όταν χρειάζεται επειγόντως χειρουργείο...

Οι κακές ειδήσεις από τον τομέα των επιχειρήσεων συσσωρεύονται, οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία, οι φόροι την ανοδική, ενώ δεν φαίνεται καμία προοπτική αλλαγής της τάσης – χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς πόσο θα διαρκέσει ο επιθανάτιος ρόγχος αρκούμενος μόνο στο ότι, ο θάνατος είναι αδύνατον πια να αποφευχθεί. Δυστυχώς για το κακό υπάρχει πάντοτε το χειρότερο – γεγονός που σημαίνει πως η κατάρρευση της χώρας δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της.

Έχοντας αναλύσει στο παρελθόν ότι μπορεί να αναλυθεί, καταλήγουμε πάντοτε στο οδυνηρό συμπέρασμα ότι, ο μόνος τρόπος για να διασωθεί σήμερα η Ελλάδα είναι αυτός που υποχρεώνονται να βαδίσουν οι επιχειρήσεις της: η χρεοκοπία, η υπαγωγή της δηλαδή σε ένα άρθρο του πτωχευτικού κώδικα αντίστοιχο του 99, έτσι ώστε να προστατευθεί από τους δανειστές της – πριν ακόμη λεηλατηθεί και καταστραφεί εντελώς.

Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις, οι δανειστές της δεν πρόκειται να της το επιτρέψουν – αφού γνωρίζουν πως διαθέτει αρκετά περιουσιακά στοιχεία τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός της τομέας, τα οποία θα κατασχέσουν σταδιακά για να καλύψουν στο πολλαπλάσιο της απαιτήσεις τους. Η διαδικασία αυτή έχει άλλωστε ξεκινήσει, ενώ είναι γνωστή σε όλους.


Παράλληλα, κανένα πολιτικό κόμμα δεν φαίνεται να έχει το θάρρος ή την ικανότητα που απαιτείται για να το επιβάλλει – ενώ οι Πολίτες σιωπούν όπως τα πρόβατα, ίσως επειδή δεν μπορούν να διαπιστώσουν με σιγουριά ποιό είναι το δικό τους συμφέρον, περιμένοντας κάποια σαφή ένδειξη.

Εν τούτοις, είναι αδύνατο να μην κατανοούν μετά από τόσα χρόνια κρίσης ότι, μία χώρα με δημόσιο χρέος που σύντομα θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ της, με ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό άνω των 200 δις €, με χρεοκοπημένες τράπεζες, με εντελώς καταστραμμένο τον παραγωγικό της ιστό, καθώς επίσης με τις μεγάλες επιχειρήσεις της να ακολουθούν πλέον τις μικρομεσαίες στην πτώχευση, είναι αδύνατον να αποφύγει τη χρεοκοπία της – πόσο μάλλον όταν της επιβάλλεται μία τρομακτική πολιτική λιτότητας, μέσα από μία σειρά απαράδεκτων μνημονίων.

Περαιτέρω, σε σχέση με τις πολιτικές παρατάξεις, είναι αδύνατον να πιστέψουμε πως έχουν ακόμη ψευδαισθήσεις, όσον αφορά τη διάσωση της χώρας χωρίς να χρειαστεί η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους της – γεγονός που σημαίνει ότι δεν λειτουργούν υπεύθυνα, αφού συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς ελπίδες.

Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν πως εάν μία χώρα δεν εξυγιανθεί μέσα σε τρία χρόνια από τη στιγμή που ζητάει τη συνδρομή άλλων για να εξυπηρετήσει τα χρέη της, πόσο μάλλον εάν υποτροπιάσει, δεν έχει πλέον άλλη επιλογή από τη χρεοκοπία – οπότε παραπλανούν τους Πολίτες, αφαιρώντας τους σταδιακά τα μέσα που θα τους ήταν απολύτως απαραίτητα για να καταφέρουν να επιβιώσουν όταν η Ελλάδα πτωχεύσει.


Ολοκληρώνοντας, ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει έγκαιρα η απαιτούμενη αφύπνιση – αφού διαφορετικά θα βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις η πατρίδα μας, από τις οποίες δεν θα μείνει κανένας αλώβητος.

Πηγή:http://www.analyst.gr/2016/07/02/ilektroniki-marinopoulos-mamidakis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.