Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Ρέγκλινγκ: Στενεύει η ρευστότητα της Ελλάδας...

Στενεύει η ρευστότητα της Ελλάδας επεσήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, καθώς έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την τελευταία εκταμίευση.

Ανέφερε ότι τα είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα τα στοιχεία της Eurostat, απέκλεισε το ενδεχόμενο του κουρέματος του ελληνικού χρέους και είπε ότι αυτό επισημάνθηκε από όλους στο Eurogroup. Τέλος τόνισε ότι εξετάζονται λύσεις όπως η ωρίμανση του χρέους.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο  ESM με τους άλλους θεσμούς συνεχίζει να εργάζεται σκληρά στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Πηγή:http://www.iefimerida.gr/news/263506/regklingk-steneyei-i-reystotita-tis-elladas#ixzz46YJCsiZD

.........................................

ΞΑΦΝΙΚΆ,ΜΕΤΑΦΈΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΆ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ

Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση μαζεύει τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων και τα μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να καλύψει άλλες ανάγκες του κράτους.

Με έγγραφο, που διέρρευσε δίνεται εντολή μεταφοράς των χρημάτων εντός της ημέρας στην ΤτΕ, κίνηση στηριζόμενη σε απόφαση και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. Από την εντολή, όπως σημειώνει το έγγραφο, εξαιρούνται μόνο οι τα χρήματα που προορίζονται για τις ανάγκες του επόμενου 15ημέρου.

Τα χρήματα των νοσοκομείων διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως μισθοί του επικουρικού προσωπικού, αγορά υλικών και φαρμάκων.

Φωτογραφία: @PGPapanikolaou

http://www.iefimerida.gr/

....................................................

Σαρώνουν όλα τα αποθεματικά: Μεταφέρουν και του ΟΑΕΔ στην ΤτΕ 

Μετά τα αποθεματικά των νοσοκομείων, η κυβέρνηση «σαρώνει» και τις καταθέσεις του ΟΑΕΔ, ζητώντας να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση που συζητά το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ είναι η μεταφορά 100 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της ΤτΕ.

Τα χρήματα αυτά βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, ώστε ο οργανισμός να καταβάλει πληρωμές σε δικαιούχους και προμηθευτές.

Οι εσπευσμένες κινήσεις της κυβέρνησης, που επαναφέρει την ΠΝΠ του 2015, για μεταφορά αποθεματικών των ταμείων και ΝΠΔΔ σε λογαριασμό της τράπεζας της Ελλάδος, δείχνει το στενό ταμειακό πρόβλημα που υπάρχει.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη


Πηγή:http://www.iefimerida.gr/news/263569/saronoyn-ola-ta-apothematika-metaferoyn-kai-toy-oaed-stin-tte-pdf#ixzz46ahFBeCg

....................................................


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΕΡΩΤΗΜΑ:Αλήθεια ο κ. Τσίπρας έχει μήπως κάποια λύση στο πρόβλημα γιατί εκείνα τα EUROCOMERCIAL PAPARES έχουν "ανέβει μέχρι το Θεό...." που να τα πάει επιτέλους...!!!
[Εισηγητική έκθεση Προϋπολ. 2016-σελ. 132]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.