Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική (οί) με αξιοπρέπεια

Του Γιάννη Μακριδάκη

Συνεχίζοντας την πρωινή μου ανάρτηση περί εξευτελισμού της πολιτικής και των πολιτικών, θα εκφράσω και την άποψή μου για την ενδεδειγμένη λειτουργία ενός αριστερού δημοκρατικού κόμματος όσον αφορά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Καταρχήν δεν περιμένει ένα τέτοιο κόμμα να προκηρυχθούν εκλογές για να κινήσει διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίου αλλά έχει από πολύ πιο πριν προκαλέσει τις κατάλληλες ζυμώσεις εντός της κοινωνίας, εκ των οποίων θα έχουν αναδειχθεί και θα πολιτεύονται ήδη από καιρό, έχοντας και πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων κομμάτων, οι υποψήφιοι βουλευτές του.

Ποια είναι η διαδικασία; Απλούστατη. Καλεί τις κατά τόπους κοινωνίες μια ορισμένη μέρα σε ψηφοφορία, κατά την οποίαν ο κάθε πολίτης, είτε είναι μέλος του κόμματος είτε όχι μπορεί να ψηφίσει σε μία κάλπη έναν ακριβώς ορισμένο αριθμό υποψηφίων της αρεσκείας του για υποψήφιο βουλευτή του Νομού του και σε μια άλλη κάλπη κάποια προσωπικότητα πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία αισθάνεται ότι τον τιμά με το να συμμετάσχει στο Επικρατείας του κόμματος.

Τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης τα επεξεργάζεται καταρχήν η Ν.Ε. καλώντας όσους προτάθηκαν και ερωτώντας τους εάν δέχονται την πρόταση και αν συμφωνούν να εκπροσωπήσουν το συγκεκριμένο κόμμα και εφόσον την αποδέχονται αρχίζουν μαζί τους και τη συζήτηση γύρω από το πρόγραμμα του κόμματος και θέτοντας τους πολύ σωστά θεσπισμένους κανόνες δεοντολογίας για υποψήφιους βουλευτές. Τα αποτελέσματα της δεύτερης κάλπης αποστέλλονται αμέσως στα κεντρικά του κόμματος όπου θα συνυπολογιστούν με όλα τα ανά την Ελλάδα αντίστοιχα για να προκριθούν οι πλέον αντιπροσωπευτικές για τον χώρο προσωπικότητες οι οποίες θα απαρτίζουν το Επικρατείας.

Με αυτό τον απλούστατο και απόλυτα δημοκρατικό τρόπο επιτυγχάνεται πρώτον να μην αυτοεξευτελίζονται οι υποψήφιοι αυτοπροτεινόμενοι, δεύτερον να συμμετέχει ενεργά η κοινωνία στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου και να προτείνονται μέλη της τα οποία κατά την διάρκεια του βίου τους έχουν αποκτήσει θετικό κοινωνικό πρόσημο με τον λόγο και το έργο τους και τρίτον να επιτελεί απόλυτα τον ρόλο του το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο είναι τιμητικό, καθορίζει το ποιόν της πολιτικής, την πλεύση, την ηθική, την ουσία του κάθε κόμματος αλλά αυτή την ώρα χρησιμοποιείται μόνο για να επιτυγχάνονται μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να βολεύονται κομματικοί παρατρεχάμενοι.

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=5646

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.