Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΛΣΤΑΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                ΠΕΙΡΑΙΑΣ 28/1/2015
    ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ                              
                       ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                    
                                  --------------                                                                        
   Πειραιώς 46 και Επονιτών, 18510 Πειραιάς                                ΑΡ.ΠΡΩΤ.135
    Τηλ.: 2131352278    FAX : 2131352264                                   
 http://syllogos1.wordpress.com  E-mail: syllogos1@statistics.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, κάλεσε σε απολογία τον συνάδελφο κ. Νικόλαο ΣΤΡΟΜΠΛΟ, Προϊστάμενο της Δ/νσης Στατιστικής Στερεάς Ελλάδος και Νήσων Αιγαίου και μέλος του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Ο λόγος για τον οποίο καλείται σε απολογία είναι ότι, ο κ. Στρόμπλος προέβη σε κοινοποίηση σε όλες τις ηλεκτρονικές δ/νσεις της Υπηρεσίας συνδέσμου, ο οποίος παραπέμπει σε ενυπόγραφο άρθρο που σε κάποιο σημείο  χαρακτηρίζει απρεπώς τον κ. Γεωργίου. 

Θυμίζουμε ότι ο κ. Στρόμπλος είναι πρώην Προϊστάμενος της Δ/νσης Εθνικών Λογαριασμών και βασικός μάρτυρας στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία σε βάρος του κ. Γεωργίου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη γενικευμένη αποστολή έγινε εκ παραδρομής, πράγμα που ήδη ο κ. Στρόμπλος έκανε  γνωστό στους συναδέλφους. Ο κ. Στρόμπλος είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και ανταλλάσσει συχνά μηνύματα με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στα πλαίσια της συνεργασίας για την άσκηση των καθηκόντων του. Μάλιστα ο κ. Στρόμπλος, σε ανακοίνωσή του προς τους συναδέλφους, αφού εξήγησε ότι η αποστολή του συνδέσμου έγινε εκ παραδρομής, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς που περιέχονται στο δημοσίευμα. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι η δίωξη αυτή ασκείται λίγες ημέρες αφότου ο κ. Στρόμπλος κατήγγειλε την υποβάθμιση του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος από τον κ. Γεωργίου (μειωμένη προσέλευση λόγω μη έγκαιρης ειδοποίησης των μελών, έλλειψη εγγράφων εργασίας, έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης κλπ).

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι στις 25 Ιουλίου 2014 ο κ. Γεωργίου εξέδωσε Δελτίο Τύπου το οποίο περιείχε βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Υπηρεσία και τα στελέχη της. Για το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου και τους χαρακτηρισμούς που εμπεριέχονται σε αυτό ο κ. Στρόμπλος έχει καταθέσει ήδη μήνυση και αγωγή εναντίον του κ. Γεωργίου. 
Ο κ. Γεωργίου κάνει (κατά)χρήση της εξουσίας που διαθέτει διώκοντας τους διακινητές δημοσιευμάτων, ωστόσο δεν είναι το ίδιο ‘δραστήριος’ προς τους ‘υβριστές’ του. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να άσκησε μήνυση ή αγωγή κατά του blog που τον καθυβρίζει…

Η κίνηση αυτή του κ. Γεωργίου έρχεται επίσης σε συνέχεια παράνομων πειθαρχικών διώξεων σε συναδέλφους για μη στοιχειοθετημένες κατηγορίες με αποκορύφωμα την τελευταία παράνομη πειθαρχική δίωξη που άσκησε εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων, επειδή … άσκησε τα συνδικαλιστικά καθήκοντά του, διανέμοντας υλικό με τις απόψεις των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ στα μέλη του Συμβουλίου του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Είναι φανερό ότι σκοπός του κ. Γεωργίου δεν είναι φυσικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, άλλωστε παρόμοια δημοσιεύματα με χαρακτηρισμούς σε βάρος του κ. Γεωργίου υπάρχουν εκατοντάδες στο διαδίκτυο. Αποκλειστικός σκοπός του είναι η εκδίκηση και η τρομοκρατία. 

Από όλα τα παραπάνω είναι σαφές ότι η παραμονή του κ. Γεωργίου στην ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι αδιανόητη για μια δημοκρατική χώρα, αφού πέρα από το δεοντολογικό μέρος που έχει να κάνει με το γεγονός ότι παρότι εδώ και δύο χρόνια είναι υπόδικος για θέματα που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του, καθίσταται πλέον και επικίνδυνη για τους εργαζόμενους, αφού η νέα βιομηχανία στημένων κατηγοριών και ποινών οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του Στατιστικού έργου και αποτελεί προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης ουσιωδών μαρτύρων στην δικαστική του υπόθεση.
   
Επιβάλλεται λοιπόν η νέα κυβέρνηση να απομακρύνει άμεσα τον κ. Γεωργίου από την ηγεσία της Αρχής, όπως άλλωστε ζήτησε, με ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Επιβάλλεται επίσης η επόμενη κυβέρνηση να αποκαταστήσει τον ιδρυτικό νόμο της Αρχής, τον οποίο απαξίωσε ο κ. Γεωργίου και να επαναφέρει το καταργηθέν Συμβούλιο. 
Επιβάλλεται η υπόθεση του ελλείμματος 2009 να προχωρήσει άμεσα στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να μη μείνει καμία σκιά στην Υπηρεσία μας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ απεφάσισε τα εξής:

- Δίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ώρα 12.00πμ – 14.00πμ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον διωκόμενο συνάδελφο, με αιτήματα τη μη επιβολή πειθαρχικής ποινής και  την άμεση απομάκρυνση του κ. Γεωργίου,

- Παράσταση στην Εισαγγελία, όπου θα κατατεθούν όλα τα σχετικά με τις παράνομες πειθαρχικές διώξεις ουσιωδών μαρτύρων που επιχειρεί ο κατηγορούμενος κ. Γεωργίου.

- Ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην ΕΛΣΤΑΤ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.