Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 6/11/2014. Δεν συμμετείχε το ΚΚΕ!



Το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου. Ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή των Ελλήνων. Συμμετείχαν μαθητές και φοιτητές καθώς και λίγοι εκπαιδευτικοί, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.Δεν συμμετείχε το ΜΑΣ, η φοιτητική οργάνωση του ΚΚΕ, η οποία είχε καλέσει 2 ώρες νωρίτερα. Στις 3.30 μ.μ. περίπου που έφτασε η πορεία στο Σύνταγμα, δεν υπήρχε πουθενά συγκέντρωση του ΚΚΕ! 

Το μέγεθος της διαδήλωσης ήταν τέτοιο που γέμιζε ολόκληρη τη Σταδίου, από την αρχή της κοντά στην Ομόνοια μέχρι το τέλος της στην πλατεία Συντάγματος. Μπαίνοντας στο Σύνταγμα η πορεία χειροκρότησε τις καθαρίστριες που στέκονταν με πανό και σημαίες στην Καραγιώργη Σερβίας και φώναζαν συνθήματα. 

Ματ δεν ήταν ορατά σε όλη τη διαδρομή. Μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ήταν αναπτυγμένα τα γνωστά κάγκελα. Εκεί μια ομάδα πιτσιρικάδων με κουκούλες και μαντήλια στα πρόσωπα άρχισε να πετάει κάποια νεράτζια και να κουνάει τα κάγκελα και τότε κατέβηκαν από τα ψηλά της Βουλής, δεξιά και αριστερά δυο σειρές ματατζήδες και παρατάχθηκαν. Αμέσως τα φοιτητικά μπλοκ έκαναν αλυσίδες και κατέβηκαν την Πανεπιστημίου με παρουσία ματατζήδων στα γνωστά σημεία.
Όπως ανέφερε και ο Ευτύχης Μπιτσάκης νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο, η κατάσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι τραγική, να θεωρεί ως το μέγιστο εχθρό όχι τον ταξικό, όχι την κυβέρνηση αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ!

Είναι τεράστια η ζημιά που κάνει στο λαϊκό κίνημα το ΚΚΕ. Στερεί από τις μαζικές κινητοποιήσεις τη φυσική παρουσία του κόσμου που καθοδηγεί και ποδηγετεί και με πλύση εγκεφάλου σε νέους ιδιαίτερα ανθρώπους τους εγκλωβίζει σε μια λογική μαγαζιού και εχθρότητας απέναντι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο που δίνει μάχες εκτός του Κόμματος. Προσφέρει έτσι τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυρίαρχη εξουσία καθώς η εικόνα που δίνουν οι διαδηλώσεις είναι λειψή, κατακερματισμένη και αποδυναμωμένη. 

Αυτό το γεγονός είναι αδύνατο να διαφεύγει έστω και της πιο στοιχειώδους αντίληψης στην ηγεσία του ΚΚΕ και ως εκ τούτου συνάγεται πως πρόκειται για συνειδητή επιλογή στήριξης στην κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου. 

Ο προοδευτικός κόσμος οφείλει να αφαιρέσει από την εικόνα των αγωνιζόμενων δυνάμεων το ΚΚΕ και να το καταγγείλει ευθέως και ανοιχτά για προδοσία και σκοτεινή, υπόγεια, ανομολόγητη και επομένως άκρως επικίνδυνη συνεργασία με τους εχθρούς του λαού.

Ας αναρωτηθεί μόνο κανείς για ποιο λόγο διασπά μια νεολαιίστικη διαδήλωση σε μια συγκυρία που χτυπιέται βάρβαρα και ανελέητα η δημόσια, δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για ποιο λόγο σπέρνει τέτοιο δηλητήριο στις νεανικές ψυχές! Ας φανταστεί κανείς τη διαφορά της εικόνας και επομένως της δύναμης και του αποτελέσματος που θα είχε ένα τέτοιο συλλαλητήριο αν αθροιζόταν οι μαθητές και φοιτητές και δεν διαχωρίζονταν αυτοί της επιρροής του ΚΚΕ. Η δε Αριστερά συνολικά έχει τεράστια ευθύνη που εξακολουθεί να αναγνωρίζει το ΚΚΕ ως κομμάτι της, να αναπαράγει κείμενα του Μπογιόπουλου ο οποίος ούτε μια κριτική λέξη δεν έχει αρθρώσει για το κόμμα που υπηρέτησε και επί της ουσίας εξακολουθεί να υπηρετεί ποιώντας την νήσσαν για τα εσωτερικά και την πολιτική του, αρθρογραφώντας δε μόνο για τα προφανή και αυτονόητα, εναντίον του καπιταλισμού γενικώς! Τόσο ακίνδυνος που του προσφέρει βήμα, πρώτο τραπέζι πίστα, όπως και της Ελληνοφρένειας και της Λιάνας Κανέλη, ένα από τα μεγαλύτερα συστημικά μέσα ενημέρωσης.


















Σχόλιο ιστολογίου: Οι "αναχωρητές" του Περισσού:
"Τί τα θές...έτσι θα είναι τα πράγματα...αφού έχουμε καπιταλισμό..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.