Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

H Δ.Ε.Η. αναθέτει στα "κοράκια" την είσπραξη των χρεών...

ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ 20.000 ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ! ΣΑΦΑΡΙ ΚΑΙ  ΚΥΝΗΓΙ ΚΕΦΑΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Iskra: ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΕΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Μετά τη νέα “λυπητερή” στην αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ τον Οκτώβριο, η ΔΕΗ προχωρά σε δεύτερο “ηλεκτροσόκ” με τη χρησιμοποίηση εισπρακτικών εταιρειών για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η ΔΕΗ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, απευθύνει πρόσκληση, μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού που λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου, σε εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, προκειμένου να αναλάβουν την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών των πολιτών.

Η νέα αυτή τακτική καθιερώνεται για πρώτη φορά από τη ΔΕΗ στη βάση ενός πιλοτικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Αττική για ένα δίμηνο, με στόχο να επεκταθεί στη συνέχεια σε όλες τις περιφέρειες.
Τα γραφεία που θα επιλεγούν θα έχουν πρόσβαση και σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι οφειλέτες έχουν περιουσιακά στοιχεία και θα τους «φακελώνουν» ηλεκτρονικά στα αρχεία της ΔΕΗ.

Σε πρώτο στάδιο, η προσπάθεια αποπληρωμής των χρεών θα γίνεται εξωδικαστικά, με προσπάθεια ρύθμισης. Εάν αυτή αποτύχει, θα ακολουθεί το «ξεψάχνισμα» των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, ώστε να ακολουθηθεί η δικαστική οδός…

Τα γραφεία που θα επιλεγούν, θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση 10.000-20.000 οφειλετών με μέσο όρο οφειλών τα 10.000 ευρώ.
Η ΔΕΗ έχει καταρτίσει ήδη τον κατάλογο που θα παραδώσει στις εταιρείες.
Σημειώνουμε πως τα χρέη προς τη ΔΕΗ φθάνουν περίπου το 1,5 δις ευρώ, ενώ το από το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών τα 860 εκ. ευρώ προέρχονται από τη χαμηλή τάση, δηλαδή τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις και εργαστήρια.

Πηγή:http://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.