Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

1974 – 2014 Σαράντα χρόνια κλέφτες...

Γράφει ο mitsos175

Το 1974 η ΝΔ παίρνει την εξουσία στις πρώτες εκλογές μετά τη χούντα. Η υπόσχεση για αποχουντοποίηση ξεχνιέται αμέσως. Αν και οι πραξικοπηματίες φυλακίζονται, λόγω της λαϊκής οργής, οι λιγότερο γνωστοί χουντικοί κουρνιάζουν στην αγκαλιά της ΝΔ κλωσώντας τα φιδίσια αυγά τους.

Η είσοδος της χώρας στην ΕΕ είναι η “σύλληψη” αυτού που θα γεννηθεί το 2009. Του καταστροφικού Μνημονίου. Η ανικανότητα, αλαζονεία, η σήψη η πολιτική γενικά του Κ. Καραμανλή (του θείου) φέρνει την καταβαράθρωση των ποσοστών της ΝΔ και παρά τη διάλυση της Ένωσης Κέντρου το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία..

Χαρακτηριστικό και των 40 χρόνων της ΝΔ η τρομο-υστερία και η καταστροφολογία. “Πασόκια και κομούνια θα γίνετε σαπούνια” “ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ είσαστε στο ίδιο μπλοκ”. Τέτοια “πολιτισμένα” συνθήματα ακούγονταν στις συγκεντρώσεις του Ε. Αβέρωφ πολιτικού “μπαμπά” του σαμαρά. Όπως βλέπετε το τσουβάλιασμα έχει τη δική του ιστορία…
Στο μεταξύ οι κατηγορίες για συμμετοχή στην 17Ν του ίδιου του Α. Παπανδρέου! δίνουν ένα τόνο σουρεαλισμού στην αντιπολίτευση της ΝΔ.

Με την ανάληψη της εξουσίας από τον μπαμπά της Ντόρας, έχουμε διάλυση της οικονομίας, απίστευτη ανικανότητα, γελιοποίηση της “κάθαρσης” με τη συνέχιση της διαφθοράς και υπόγειες συμφωνίες με το ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε κυρίως τα εγκλήματα που έκανε ο σαμαράς σαν υπουργός εξωτερικών. Το ΝΑΤΟ διαλύει τη Γιουγκοσλαβία και η χώρα μας διαπράττει τη μια ατιμία μετά την άλλη. Το “Μακεδονικό” γίνεται πρώτο θέμα σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα σοβαρότατα εσωτερικά προβλήματα και εξωτερικά λάθη. Να μην ξεχάσουμε και το παρακράτος που βασιλεύει. Τη δολοφονία του αγωνιστή Ν. Τεμπονέρα στην Πάτρα από μέλη της ΦΟΝΝΕΔ.

Μην τα πολυλογώ ήταν η εποχή που άνοιξαν οι πύλες της νεοφιλελεύθερης κόλασης. Ο σαμαράς αποχωρεί για να εξυπηρετήσει συμφέροντα ιδιωτών, σύμφωνα πάντα με τον Δρακουμέλ και γίνεται ο αλήτης και ο προδότης. Το μόνο σωστό που είπαν ποτέ στη ΝΔ αλλά για άλλους λόγους.

Μετά τα λάθη του ΠΑΣΟΚ και το φτύσιμο της ΠΟΛ.ΑΝ. ο Καραμάν – Αλής και οι κουμπάροι του κατάκοποι παίρνουν την εξουσία. Είναι η εποχή της εθνικής υπερηφάνειας για την πρωτιά στη Γιουροβίζιον και στο ποδόσφαιρο.
Σήμερα είναι η Αμφίπολη. Κηδεία με ξένα κόλλυβα δηλαδή. Μην ξεχνάμε και την επιτυχία να ξοδευτούν δισεκατομμύρια για τους ολυμπιακούς αγώνες κι αυτά που έλεγαν για το πόσο θα αλλάξουν τη ζωή μας. Τελικά της άλλαξαν τα φώτα.

Σεμνά και ταπεινά με τη βοήθεια του Θεού του Βατοπεδίου ροκάνισαν και τα τελευταία ψιλά. Είναι η εποχή που ο Νομάρχης – Ζορρό – τραγουδιστής και δε συμμαζεύεται, Πανίκας, δεν άφηνε κανάλι για κανάλι (βρε ποιόν μου θυμίζει…) που ο φτερωτός δήμαρχος δοκίμαζε τα νέα του κοστούμια τα οποία πήρε με τα δανεικά από το δήμο . Είναι η εποχή του τοκετού του Μνημονίου, των δομημένων ομολόγων, της μάσας και της ξάπλας.

Α ναι! το παρακράτος εξακολουθεί να βασιλεύει, κάνει τώρα σκοποβολή σε παιδιά. Η δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου αφυπνίζει για λίγο τον κόσμο κάνοντας την αρχή του τέλους για τις “ζαρντινιέρες” της Μεταπολίτευσης.

Μετά το Μνημόνιο και την ανάληψη της αρχηγίας από τον προδότη, η ΝΔ γίνεται Πολιτικός Χειμώνας και η συνέχεια είναι γνωστή: Γερμανική Χούντα. Αλλά όπως λέει κι ο λαός χούντα είναι θα περάσει.

πηγή – βαθύ κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.