Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Παραιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ: Κατα-κατα-καταρρέω… Το κυβερνητικό μόρφωμα πνέει τα λοίσθια! Πλησιάζει η ώρα της νίκης!


Μία-δύο σπρωξιές ακόμα και το κυβερνητικό μιντιακό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ θα γκρεμοτσακιστεί μαζί με την ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση! Μετά την δεύτερη δικαίωση εργαζομένων της ΕΡΤ από δικαστήριο της χώρας, ήρθε η νέα παραίτηση των επικεφαλής της ΝΕΡΙΤ για να φέρει στο προσκήνιο με φοβερή δριμύτητα το επιτακτικό αίτημα για να ΑΝΟΙΞΕΙ η ΕΡΤ, ΤΩΡΑ! Αλλιώς, όπως φαίνεται, η χώρα θα μείνει χωρίς πραγματικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου 2014 έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ,  Ροδόλφος Μορώνης, πριν συμπληρώσουν τέσσερις μήνες ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ !

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως υπήρξε εισαγγελική παραγγελία για διερεύνηση καταγγελόμενων παρανομιών στη διαδικασία των «προσλήψεων» στη ΝΕΡΙΤ, ενώ ο παραιτηθείς Μακρυδημήτρης ελεγχόταν για τη συμμετοχή του σε περίεργη ΜΚΟ. Άλλωστε, οι πιέσεις που δέχονταν από κυβερνητικούς κύκλους ήταν αφόρητες, λένε άλλες πηγές.
Είχαν προηγηθεί άλλες δυο παραιτήσεις από τις δύο θέσεις πριν 4 μήνες: του τότε Προέδρου Προκοπάκη και της Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου Ευαγγελάκου, εν μέσω  καταγγελιών για σκάνδαλα και ευνοιοκρατία.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έχουν πλέον σοβαρούς λόγους να αισιοδοξούν ότι πλησιάζει η ώρα της δικαίωσης, η ώρα της νίκης!

Όσο δε γι” αυΝΕΝτούς που έκαναν αιτήσεις σε ΔΤ-ΝΕΡΙΤ υπογράφοντας την παράδοσή τους στην κυβερνητική «μαύρη στρατιά»προδίδοντας τους πρώην συναδέλφους τους και διασπώντας τη μαζικότητα του αγώνα, φαίνεται πως θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν το κόστος της επιλογής τους: Πέρα από την ηθική-συνειδησιακή τους απαξίωση στα μάτια των πρώην συναδέλφων τους και στα μάτια της αγωνιζόμενης ελληνικής κοινωνίας, φαίνεται πως ο δρόμος της «ανάνηψης» και της επιστροφής στη ματωμένη πλέον, αγκαλιά της νέας αμεσοδημοκρατικής και ακηδεμόνευτης ΕΡΤ, είναι κλειστός. Η «επιστροφή» αποκλείστηκε από τους ίδιους τους αιτούντες αφού με τις αιτήσεις τους «αποδέχτηκαν τη νομιμότητα των απολύσεών τους», όπως αναφέρει το σκεπτικό της τελευταίας απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που ακυρώνει τις απολύσεις άλλων δέκα συναδέλφων μας.

Φτάνει πια! Η Εξουσία οφείλει να ανοίξει τα αυτιά και τα μάτια της! Οφείλει, ΤΩΡΑ, να ΑΝΟΙΞΕΙ την ΕΡΤ ! Και τον πρώτο λόγο στη νέα ΕΡΤ θα τον έχουν οι εργαζόμενοι και οι γενικές τους συνελεύσεις. Στην υπηρεσία της κοινωνίας. Δεν θα τον έχουν ούτε οι φυτευτοί διευθυντές, ούτε οι φιλο-κρατικοί προϊστάμενοι, ούτε οι κομματικοί κομισάριοι!

Για μια πραγματικά ακηδεμόνευτη ενημέρωση που δεν θα χαρίζεται σε καμιά εξουσία, ό,τι χρώμα κι αν έχει αυτή!

VENCEREMOS!

Αγωνιζόμενοι Εργαζόμενοι από την ΕΡΤ

Πηγή:http://www.asyntaxtostypos.org/?p=18199

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.