Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση στη δίνη του ΕΝΦΙΑ


O υπερμνημονιακός Άδωνις Γεωργιάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε πρωί-πρωί στον Σκάι ότι αν ο Γκ. Χαρδούβελης δεν μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο για τον ΕΝΦΙΑ, τότε να παραιτηθεί. Χαρακτήρισε μάλιστα ατυχή τη δήλωσή του ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό του δημιούργημα. Ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση, αφού στο πρόσωπό του συγκεντρώνεται η οργή των βουλευτών για το νόμο που ψήφισαν (τον Δεκέμβριο του 2013), όταν δεν είχαν ακόμη καταλάβει ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει με ξαφνικό τέλος.


Η Αννα Καραμανλή, που πρωταγωνίστησε στις επιθέσεις εναντίον του Χαρδούβελη είναι η μοναδική βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθήνας που από το 2012 μέχρι τώρα δεν έχει πάρει καμία κυβερνητική θέση. Ενας λόγος παραπάνω να αγωνιά για την έδρα της και να το εκφράζει με έναν τρόπο που δεν συνάδει ακριβώς με κοινοβούλιο και δεν εκφράζει αυτό που λέμε πολιτικό πολιτισμό. Αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι τώρα σε θέση να τιμωρούν βουλευτές για τους τρόπους τους, έχουν άλλα άγχη, να αφοπλίσουν τους αντάρτες και να τους αντικαταστήσουν με πρόθυμους για να βγει ομαλά η ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ. Από τη μια ο Αυγενάκης (ΝΔ), από την άλλη ο Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ), αντιδρά και ο Αηδόνης (ανεξάρτητος στο κόμμα Λοβέρδου), αντιρρήσεις και από τον Κουτσούκο (ΠΑΣΟΚ), είπε την κουβέντα του και ο Ψυχάρης (ΝΔ), κλιμακώνει η αντιπολίτευση - το πρόβλημα έγινε πολύ μεγάλο για την κυβέρνηση.

Κοινή είναι η εκτίμηση ότι η ταραχή στις τάξεις των βουλευτών της συμπολίτευσης οφείλεται στη διαπίστωση ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Οι εξαγγελίες του Α. Σαμαρά κρίνεται από τις περισσότερες πλευρές ότι δεν αρκούν για να γυρίσουν το κλίμα, άρα η φθορά θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσης. Οι βουλευτές ήθελαν μια γενναία παρέμβαση που θα άλλαζε εντελώς την εικόνα σχετικά με τα οικονομικά της μέσης οικογένειας. Αντί γι αυτό βρέθηκαν μπροστά σε μπαλώματα τα οποία δεν πρόκειται να ανακουφίσουν την κοινωνική πλειοψηφία που έχει ήδη εξουθενωθεί από την υπεφορολόγηση. 

Μέσα σε όλα εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για να προτείνει την πραγματοποίηση της προεδρικής εκλογής νωρίτερα, μέχρι τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, μετέφερε σε συνομιλητές του την άποψη ότι δεν πρέπει να παραταθεί αυτή η εκκρεμότητα και πρέπει να κλείσει σύντομα. Αυτά, ενώ με διαρροές έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παρών, όμως, στα πολιτικά πράγματα ενδιαφέρεται οπωσδήποτε να είναι. Διαφορετικά, δεν θα μετέδιδε τις απόψεις του για τόσο κεντρικά θέματα, όταν μάλιστα είναι αντίθετες με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. 

Πηγή:http://tvxs.gr/news/ellada/i-kybernisi-sti-dini-toy-enfia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.