Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τοπική ομάδα του Πελίτι στη Δράμα


Από τότε που ξεκίνησε το Πελίτι (1995) στο Δασωτό Κ. Νευροκοπίου νομού Δράμας, πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια. Αφού έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο και άνοιξαν δεκατρείς τοπικές ομάδες του Πελίτι σε διάφορες περιοχές της χώρας και μία στη Σόφια της Βουλγαρίας, ήρθε η ώρα να ανοίξει και η 15η ομάδα του Πελίτι, το Πελίτι Δράμα.

Η ομάδα ήταν παλιά σκέψη, τώρα ωρίμασε και έτσι ξεκινάει η ομάδα της Δράμας με συντονίστρια την Νόπη Καραγιάννη. Η ομάδα ξεκίνησε μετα από την ιδέα και παρόρμηση του Αντρέα Μπακιρτσή, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων το συντονισμό της ομάδας αναλαμβάνει η Νόπη.
Η ομάδα έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο γιατί θα έχει στην ευθύνη της:

1. την κεντρική τράπεζα σπόρων του Πελίτι.

2. τη προετοιμασία της Πανελλαδικής Γιορτής που γίνεται το Σάββατο μετά το Πάσχα στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου. Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 θα είναι η 15η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών.

Μπορείτε να εποικινωνίσετε με την ομάδα της Δράμας στο drama@peliti.gr 
Η οικογένεια του Πελίτι, εύχεται καλή δύναμη, κουράγιο και υπομονή στη Νόπη και σε όλους όσους θα στελεχώσουν την ομάδα.

Για το Πελίτι
Παναγιώτης Σαϊνατούδης



Δύο λόγια για τη Νόπη Καραγιάννη.

Γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στη Δράμα. Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε να δουλεύει σαν πωλήτρια, κατόπιν σαν καθηγήτρια Αγγλικών και από το 1997 σε οικογενειακή επιχείρηση.
Οι παιδικές αναμνήσεις από το χωριό των γονιών της όπου συχνά περνούσε τα καλοκαίρια, καθώς και  τα αρώματα, οι γεύσεις, οι άνθρωποι εκεί,  καθόρισαν τη σχέση της με τη γη, τα φυτά και τη φύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.