Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Εφοδος της εφορίας και σε σπίτια...

ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ...

Εφόδους στα σπίτια και σε επαγγελματικούς χώρους και μάλιστα χωρίς την παρουσία εισαγγελέα για την αναζήτηση χρημάτων, για είσπραξη φόρων ή άλλων χρεών προς το Δημόσιο θα μπορούν να διενεργούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Αυτό αναφέρει η γνωμοδότηση-σοκ, που εξέδωσε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων) η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών. Η Εφορία θα μπορεί να «εισβάλει» στις κατοικίες και στους επαγγελματικούς χώρους με στόχο να κάνουν φορολογικούς ελέγχους αλλά και να ψάξουν για λεφτά με τα οποία θα αποπληρωθούν φόροι ή άλλες οφειλές προς το Δημόσιο. Κι όλα αυτά χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους η παρουσία εισαγγελέα απαιτείται μόνο σε κατ' οίκον έρευνα μόνο όταν πρόκειται να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία για τη διαπίστωση εγκλημάτων ή σύλληψη δράστη και την πρόληψη ή καταστολή ποινικών αδικημάτων.

Με λίγα λόγια, η εφορία δεν θα παίρνει μόνο τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο, θα μπορεί και να τα κάνει... φύλλο και φτερό όταν και όποτε θέλει, ακόμη και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα ακόμη κι αν έχει ενδείξεις κι όχι αποδείξεις φοροδιαφυγής!


Οι έρευνες που, σύμφωνα με τους εμπνευστές της διάταξης, θα γίνονται στα πρότυπα της αμερικάνικης IRS (!) θα επιτρέπουν άμεσες κατασχέσεις χρημάτων ή όποιων άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Ακόμα , όμως, και στις ΗΠΑ υπάρχει μια διαφορά (!). Είναι απαραίτητη η παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Πηγή:http://www.iskra.gr/index.php?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.