Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Κορύφωση της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Μεσόγειο

“Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα στην προσπάθειά τους να περάσουν παράτυπα μέσω θαλάσσης από τη Βόρεια Αφρική στην Ευρώπη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θανάτων από βύθιση πλοίων για αυτή τη χρονιά στους σχεδόν 1.900, συμπεριλαμβανομένων και περίπου 1.600 από τον Ιούνιο.”

“... το πρώτο και μεγαλύτερο ναυάγιο συνέβη την περασμένη Παρασκευή όταν ένα σκάφος, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε τουλάχιστον 270 ανθρώπους, ανατράπηκε κοντά στο Garibouli στα ανατολικά της Τρίπολης, πρωτεύουσας της Λιβύης. 19 άνθρωποι επέζησαν, αλλά η ακτοφυλακή της Λιβύης εντόπισε τα σώματα 100 άλλων, μεταξύ των οποίων πέντε μικρών παιδιών και εφτά γυναικών. Εκφράζονται φόβοι ότι οι υπόλοιποι 251 επιβάτες έχουν πνιγεί.”

“Σε ένα δεύτερο ναυάγιο το απόγευμα του Σαββάτου, το Ιταλικό Ναυτικό διέσωσε 73 ανθρώπους και ανέσυρε 18 σορούς από ένα κατεστραμμένο φουσκωτό πλοιάριο 20 μίλια από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης. Η εκπρόσωπος Τύπου της Υ.Α. είπε ότι 10 ακόμη άνθρωποι αγνοούνται και υπάρχουν φόβοι ότι έχουν πνιγεί.”

“Σε ένα τρίτο ναυάγιο, την Κυριακή το απόγευμα, ένα αλιευτικό σκάφος που μετέφερε περίπου 400 ανθρώπους ανατράπηκε βόρεια των ακτών της Λιβύης εν μέσω κακοκαιρίας. Το Ιταλικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή, σε μια κοινή επιχείρηση με ένα εμπορικό πλοίο που βρισκόταν κοντά, διέσωσαν 364 ανθρώπους. Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί 24 πτώματα ενώ υπάρχουν φόβοι για περισσότερους νεκρούς. Ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων δεν είναι ακόμη γνωστός.”


“Το Γραφείο της Υ.Α. στην Τρίπολη, λαμβάνει καθημερινά κλήσεις από πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και άλλους ευάλωτους ανθρώπους που εκφράζουν φόβο για τη ζωή τους και κάνουν απελπισμένες εκκλήσεις για τροφή, νερό, φάρμακα και μετακίνηση. Αυτοί που επιλέγουν να φύγουν για την Ιταλία ξεκινούν μακρινότερες και πιο επικίνδυνες διαδρομές μέσω νέων λιμανιών όπως αυτό της Βεγγάζης (στην ανατολική Λιβύη)”

Πλήρης αναφορά:

http://www.unhcr.gr/nea/artikel/9cee43b1c6cc85f80d4cc735bae9fb44/perissoteroi-apo-300.html

Πηγή:http://failedevolution.blogspot.gr/

Φωτο απο:http://www.unhcr.gr/nea/artikel/9cee43b1c6cc85f80d4cc735bae9fb44/perissoteroi-apo-300.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.