Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Εσκασε το γαϊδούρι στον ανήφορο


Ο μνημονιακός εφιάλτης συνεχίζεται… για το καλό των δανειστών, των τραπεζών και των λοιπών «δυνάμεων της αγοράς». Σε βάρος των θεμελιωδών αναγκών της πλειονότητας του λαού και κάθε προοπτικής δίκαιης και βιώσιμης ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της οικονομίας, το σύστημα ανασυντάσσεται δίνοντας… όλη την εξουσία στις τράπεζες. Αυτές προορίζονται, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και της ντόπιας ελίτ, να διαχειριστούν τα «κόκκινα» δάνεια, τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία αφειδώς πουλούσαν στα σημερινά θύματά τους, όπως και τα άλλα «χρηματοπιστωτικά προϊόντα» – για να πολλαπλασιάζουν πλασματικά (οι τράπεζες) τα (αληθινά, όμως) κέρδη τους.

Οι τράπεζες μέσω του κατ' ευφημισμόν νέου Κώδικα Δεοντολογίας τους, κρυμμένες πίσω από το «απόρρητο» και τα «προσωπικά δεδομένα», θα αναλάβουν για λογαριασμό του όλου προγράμματος αναδιανομής του πλούτου (στους πλούσιους) τις κατασχέσεις, τις πτωχεύσεις, τις διαγραφές κάποιων χρεών, τις νέες επιδοτούμενες δανειοδοτήσεις προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις που αυτές θα κρίνουν (με τις συνήθεις, βεβαίως, πολιτικές… παρεμβάσεις, εφόσον ανήκουν στην ίδια παρέα με το υψηλόβαθμο πολιτικό και οικονομικό απαράτ). Με αυτό το τρικ, λύνονται τα χέρια του αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού να δράσει αποτελεσματικά χωρίς τις «καθυστερήσεις» και τα «εμπόδια» που θέτουν το Σύνταγμα, το Κοινοβούλιο και οι κανόνες διαφάνειας από τη μια πλευρά, και από την άλλη, η κυβέρνηση απαλλάσσεται των ευθυνών της για όλα τα τερατώδη που θα ακολουθήσουν με τη δημιουργία των μεταμνημονιακών επιχειρηματικών τζακιών.

Ομως οι νεοφιλελεύθεροι μάγοι αποφεύγουν συνειδητά να συνυπολογίσουν την αθέατη οικονομία (40%), την αντικειμενική οικονομική αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν και τη λαϊκή οργή που προκαλούν η οικονομική ύφεση, η υπερχρέωση και η παρατεταμένη φορολογική επιδρομή τους, που γρήγορα θα κάνει το αυθόρμητο κίνημα «Δεν Πληρώνω» να θυμίζει παιδική χαρά. Αυτή την ώρα το Δημόσιο χρωστά 6-8 δισ. ευρώ στους ιδιώτες, οι οποίοι χρωστάνε 77 δισ. στις τράπεζες, 68 δισ. στην Εφορία και καμιά 20αριά δισεκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία – και όλοι μαζί στους διεθνείς πιστωτές… πάνω από 320 δισ. Τι θα γίνει όταν 2/3 των Ελλήνων πουν «Δεν πληρώνουμε, τι θα μας κάνετε;»

Πηγή:http://www.efsyn.gr/?p=228449
http://eleutheriellada.wordpress.com/2014/08/30/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.