Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η φασιστική χούντα Η.Π.Α.-Ε.Ε. του Κιέβου προχωρά ακάθεκτη


Του Δημήτρη Πατέλη

ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΟΥ "ΝΟΜΟΤΑΓΟΥΣ" ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ( Κ.Κ.ΟΥ.)

Φόβος και τρόμος για κάθε ίχνος κριτικής & αντιφρονούντων στο Κίεβο και σ' όλη την Ουκρανία.
Κάθε άλλη άποψη από την επίσημη φασιστική, είναι "έργο πρακτόρων, αντεθνικών & αντι-Ε.Ε. προδοτών, μισθοφόρων της Μόσχας και του Πούτιν", των "μοσχοβιτών" που είναι "υπάνθρωποι, Colorado σκαθάρια προς εξόντωση". Αυτή είναι η επίσημη ιδεολογία και ορολογία του Κιέβου.

Χθες απεβλήθη για 3 ημέρες από τη βουλή, για αναφορά σε "πόλεμο της κυβέρνησης εναντίον του λαού" ο μετριοπαθής βουλευτής του πρώνην κόμματος των περιφερειών Νικολάι Λεβτσένκο.  Σε μιαν ακόμα συμβολική τρομοκρατική πράξη, σήμερα το πρωί η ακροδεξιά πλειοψηφία της Βουλής (Βερχόβναγια Ράντα) με επικεφαλής τους φασίστες τραμπούκους του κόμματος "Σβομπόντα" ("Ελευθερία"...), πέταξε έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων με προπηλακισμούς τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμ. Κόμματος Πέτρο Σιμονένκο.

Αφορμή ήταν η αναφορά του τελευταίου σε "εξολόθρευση από τις ουκρανικές δυνάμεις πολιτών στην εμπόλεμη ζώνη για την εκμετάλλευση οργάνων τους προς μεταμόσχευση".
Όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΟΥ εγκατέλειψαν τη Βουλή χωρίς κανένα σχόλιο. Χθες με 232 ψήφους η Βουλή ενέκρινε τροπολογία του Κανονισμού που επιτρέπει τη διάλυση του ΚΚΟΥ. Την τροπολογία υπέγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, μετά την δημοσίευσή της αύριο τίθεται σε ισχύ και διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα των κομμουνιστών.
Προς γνώση και συμμόρφωση σε όλη την επικράτεια του Ευρωατλαντικού άξονα...


Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε το νόμο που ενέκρινε η Βουλή την Τρίτη και επιτρέπει τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, λόγω του ρόλου του «στην υποστήριξη των φιλορωσικών αποσχιστικών τάσεων» στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του νόμου που επιφέρει αλλαγές στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σημειώθηκε ένταση με αποτέλεσμα να υπάρξουν σωματικές αψιμαχίες μεταξύ βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας και συναδέλφων τους του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Σβόμποντα («Ελευθερία») και η συνεδρίαση να διακοπεί για 15 λεπτά.

Ο Α' Γραμματέας του ΚΚ Ουκρανίας Πιοτρ Σιμονένκο δήλωσε ότι οι προσπάθειες να τεθεί το κόμμα εκτός πολιτικής ζωής της χώρας θα αποβούν άκαρπες, προσθέτοντας ότι οι αρχές του Κιέβου θέλουν να εξαφανίσουν το κόμμα επειδή έχει «ξεκάθαρο πρόγραμμα».

Το ζήτημα συζήτησε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, όπου δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε «το ζήτημα της απαγόρευσης της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, το οποίο συνέβη χτες, από την αντιδραστική, φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, και βεβαίως να κινητοποιηθεί ο λαός έτσι ώστε να μην περάσει. Το ΚΚ Ουκρανίας είναι ένα κόμμα που έχει προσφέρει πολλά στο λαό της Ουκρανίας, είναι μια σημαντική κοινοβουλευτική δύναμη, μια λαϊκή δύναμη με 2.000.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές, και από αυτή την άποψη καθημερινά θα βρεθούμε στους δρόμους, και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μαζί με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα».

Πηγή:http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17090:patelis-kiebo&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.