Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στα Μνημόνια της ντροπής και της γενοκτονίας

Η επιστημονική ανεντιμότητα της μονοπρόσωπης προεδρικής ΕΛΣΤΑΤ

Γράφουν η Ζωή Γεωργαντά και ο Νικόλαος Λογοθέτης

Είναι πέραν πάσης φαντασίας οι στατιστικές ταχυδακτυλουργίες με τα δημόσια έσοδα και δαπάνες του 2009 που αποκάλυψε η εφημερίδα Real News της 14ης Ιουλίου 2014, βασιζόμενη στην απόρρητη έκθεση που της παρέδωσαν έντιμοι επιστήμονες του ελληνικού δημόσιου τομέα. Γίνεται πλέον ολοφάνερο το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας στα Μνημόνια της ντροπής και της γενοκτονίας της ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας, το οποίο υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και συνεχίζεται από την κυβέρνηση Σαμαρά, χρησιμοποιώντας έναν υπάλληλο του ΔΝΤ, που τον τοποθέτησε ως πρόεδρο του πιο σημαντικού δημόσιου Οργανισμού, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, την οποία μετονόμασαν σε ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε την αλήθεια των υπολογισμών της Έκθεσης, η πρόσβαση στην οποία –μεταξύ άλλων δεδομένων- μας είχε απαγορευτεί. Άλλωστε, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μας ενημέρωναν τότε ότι αυτό που γινόταν με το έλλειμμα του 2009, κατόπιν εντολών του επιτελείου του τότε υπουργού Οικονομικών, μπορεί να συνοψιστεί με τα δικά τους λόγια στο «τράβα από δω, τράβα από κει», προκειμένου να ξεχειλώσουν και να φουσκώσουν το έλλειμμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι μία ιστορία απίστευτη και όμως αληθινή.


Επιπλέον, η Έκθεση της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, της 8ης Ιανουαρίου 2010 αναφέρει ρητά στη σελίδα 27 ότι με εντολή του υπουργείου Οικονομικών ερρίφθησαν 2,5 δις. ευρώ στο έλλειμμα, χωρίς καμία αιτιολογία. Το παράξενο αλλά και θρασύ είναι ότι οι έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα υπέβαλαν ερωτήσεις στον νυν υπουργό Οικονομικών για το πώς και γιατί μία απόρρητη Έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα, αναφέρονται στην Έκθεση αυτή της Eurostat!

Το ακόμα πιο θρασύ είναι ότι μεταξύ των έντεκα είναι και ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ήταν τότε υπεύθυνος για το δημόσιο χρέος και έλλειμμα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και την ΕΛΣΤΑΤ, συνεπώς είναι σήμερα υπόλογος για τις τότε αλλοιώσεις. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως κι εμείς οι πολίτες, καθώς και η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να του ζητήσουμε να δώσει εξηγήσεις τουλάχιστον για εκείνα τα 2,5 δις. ευρώ που του χρεώνει επισήμως και δημοσίως η Eurostat και για τα οποία οι έντεκα του ΠΑΣΟΚ σιωπούν.

Πως φούσκωσε το έλλειμμα
Οι αποκαλύψεις της Real News ισχυροποιούν και επαυξάνουν το φούσκωμα του χρέους και του ελλείμματος του 2009, που εμείς είχαμε καταγγείλει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σχετικά με την απόρρητη Έκθεση του ΓΛΚ, μόνον το δημόσιο έλλειμμα του 2009 φουσκώθηκε κατά 14,7 δις. ευρώ, ενώ το δημόσιο χρέος είχε φουσκωθεί πολλαπλάσια. Ταυτόχρονα, μειώθηκε το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) του 2009 με απερίγραπτα κόλπα από 255 δις. ευρώ σε 235 δις. ευρώ. Και υπάρχει λόγος που έγινε αυτό: έγινε διότι το έλλειμμα αλλά και το χρέος υπολογίζονται ως ποσοστά του ΑΕΠ, δηλαδή ως ένα κλάμα με αριθμητή το έλλειμμα ή το χρέος σε δις. ευρώ και παρονομαστή το ΑΕΠ σε δις. ευρώ. Συνεπώς, όταν μειώνεις τον παρονομαστή και αυξάνεις τον αριθμητή, φουσκώνεις ακόμα περισσότερο το ποσοστό του ελλείμματος και χρέους. Τόσο απλό!

Αλλά ας υπενθυμίσουμε τους δικούς μας υπολογισμούς για το φούσκωμα του δημόσιου χρέους του 2009, λαμβάνοντας υπόψιν μόνον τις περιπτώσεις των ΔΕΚΟ και του Swap Σημίτη του 2001. Οι υπολογισμοί αυτοί έχουν υποβληθεί πολύ αναλυτικά ως υπομνήματα στους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, στην ανακρίτρια κυρία Ελένη Πεδιαδίτη και στον αρμόδιο αεροπαγίτη κατά την πειθαρχική δίωξη της υπόθεσης. Έτσι, με την λογιστική μεταφορά των ΔΕΚΟ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης το 2009, το δημόσιο χρέος φουσκώθηκε τεχνηέντως κατά 18,214 δις. ευρώ και το δημόσιο έλλειμμα του 2009 κατά 2 δις. ευρώ. Η λογιστική αυτή μεταφορά έγινε με ολόπλευρη παραβίαση του Ενωσιακού Δικαίου ESA95 και της ευρωπαϊκής μεθοδολογίας και κατ’ εξαίρεση, μόνον για την Ελλάδα. Μερικοί από αυτούς τους Οργανισμούς που μεταφέρθηκαν με ανέντιμα κόλπα στη Γενική Κυβέρνηση δεν ήταν καν ΔΕΚΟ και έχουν υποβάλει μηνύσεις στην ΕΛΣΤΑΤ, αλλά οι μηνύσεις αυτές έχουν κρατηθεί μυστικές!

Το Swap του Σημίτη φόρτωσε το δημόσιο χρέος του 2009 με 5,4 δις. ευρώ, ενώ συνολικά φορτώθηκαν 21 δις. ευρώ στο δημόσιο χρέος των ετών 2006-2009. Η ένταξη των 21 δις. ευρώ στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας έγινε κατ’ εξαίρεση και μόνον για την Ελλάδα, ενώ σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν φόρτωσαν τέτοιου είδους Swap που συνάφθηκαν πριν από το 2008 στο δημόσιο χρέος.

Γιατί αυτό συνέβη μόνον για τη χώρα μας;
Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί ούτε από την Ελληνική κυβέρνηση ούτε από την «ανεξάρτητη» ΕΛΣΤΑΤ ούτε από την Κομισιόν ούτε από τη Eurostat, παρά έχουν δοθεί αστείες, γενικόλογες δικαιολογίες. Μόνον στο ελληνικό δικαστικό ακροατήριο θα δικαιωθεί η χώρα μας και γι αυτό το θέμα.

Ζημία ύψους 167 δισ. ευρώ
Όσον αφορά στη ζημία του ελληνικού κράτους λόγω της ψευδούς διόγκωσης του δημοσίου ελλείμματος του 2009, αυτή είναι γιγαντιαία και πολύμορφη. 

Η ζημία περιλαμβάνει τρία σκέλη:

1. Το σκέλος της χρηματικής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή τον υπερδανεισμό της Κεντρικής Κυβέρνησης που έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση των τοκοχρεολυσίων που πληρώνει και θα πληρώνει η χώρα μας για δεκαετίες από σήμερα, τη γιγαντιαία απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΝΠΔΔ, λόγω του επιβληθέντος «κουρέματος» των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατείχαν, και τη μείωση των εσόδων του κράτους, παρά τις περικοπές των κοινωνικών παροχών, των μισθών και συντάξεων, τη δημιουργία στρατιών ανέργων και τις αυξήσεις παντός είδους φόρων.

2. Το σκέλος της παράπλευρης ζημίας του Δημοσίου γενικότερα, όπως είναι η μείωση της αξίας της κρατικής περιουσίας, αλλά και της ζημίας που υπέστη η ιδιωτική οικονομία της χώρας μας, της οποίας η κατακόρυφη πτώση έχει επιδράσει αποφασιστικά στην παραπέρα επιδείνωση του δημόσιου τομέα.

3. Το σκέλος της ζημίας που υπέστη η γενικότερη ελληνική οικονομία και κοινωνία λόγω της κερδοσκοπίας που αναπτύχθηκε από την αύξηση του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας μας και της διεθνούς αρνητικής αντιμετώπισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Στη συνολική ζημία της Ελλάδας που προκλήθηκε από το ψευδώς διογκωμένο έλλειμμα του 2009 πρέπει να προσθέσουμε και την ανυπολόγιστη ζημία από την ψυχολογική κατάπτωση των Ελλήνων πολιτών.

Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρώτο σκέλος (1) που είναι ευκολότερο να ποσοστικοποιηθεί. Η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την κατά δεκάδες δις. ευρώ ψευδή διόγκωση του χρέους και του ελλείμματος του 2009 διακρίνεται αφενός στην αύξηση των κρατικών δαπανών και αφετέρου στη μείωση των κρατικών εσόδων. Συνεπώς, η αμφίπλευρη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου εξειδικεύεται ως εξής:

Α. Υπερδανεισμός του Δημοσίου με συνέπεια την πληρωμή εξοντωτικών τοκοχρεολυσίων και τη δημιουργία μιάς μη αντιμετωπίσιμης και ασφαλώς μη βιώσιμης χρεοσυσσώρευσης.

Β. «Κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, το οποίο είχε ως συνέπεια την απομείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των ΝΠΔΔ με δεκάδες δις. ευρώ

Γ. Μείωση των εσόδων του κράτους λόγω διαφυγόντων φόρων αλλά και άλλων διαφυγόντων εσόδων λόγω της πρωτόγνωρης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας που επακολούθησε.


Στον παραπάνω πίνακα παρουσιάζονται τα επιμέρους συνοπτικά κονδύλια της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εξάγοντα από τις αναλυτικές εκτιμήσεις μας στα υπομνήματά μας προς τη Δικαιοσύνη. Η ζημία αυτή δεν περιλαμβάνει τη ζημία από το πρώτο Μνημόνιο, αλλά τη ζημία από τον Δεκέμβριο του 2010, που πιστοποιήθηκε παράνομα από τον διωκόμενο για κακούργημα υπάλληλο του ΔΝΤ, πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέα Γεωργίου, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013. Το τελικό φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 ήταν εκείνο που προκάλεσε όλα τα επόμενα Μνημόνια, τη χρεοσυσσώρευση και τα δυσβάστακτα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε γενοκτονία την Ελληνική κοινωνία. Είναι δε οι εκτιμήσεις μας αρκετά συντηρητικές, δηλαδή στην πραγματικότητα όταν υπάρξει πρόσβαση στο σύνολο των στοιχείων οι εκτιμήσεις της ζημίας θα είναι πολύ υψηλότερες.

Συμπερασματικά, η συνολική ζημία που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από το ψευδές χρέος και έλλειμμα του έτους 2009, που πιστοποιήθηκαν από την παράνομα λειτουργούσα μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ, φθάνει το γιγαντιαίο ποσό των 167 δις. ευρώ, που, μάλιστα, αποτελεί λίαν συντηρητική εκτίμηση, η οποία προέκυψε χωρίς να λάβουμε υπόψη μας μη διαθέσιμα σε μας στοιχεία, όπως οι τρέχουσες αποκαλύψεις απίστευτων στατιστικών αλλοιώσεων εσόδων και δαπανών του προϋπολογισμού που περιγράφει η εφημερίδα Real News, η ζημία του Δημοσίου από τις προμήθειες και άλλα έξοδα καταβολής των τοκοχρεολυσίων των δανείων, οι ζημίες από την αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου, οι ζημίες πληθώρας ΝΠΔΔ εκτός των Πανεπιστημίων, η ζημία από διαφυγόντα έσοδα τόκων από τις επενδύσεις των κουρεμένων αποθεματικών, καθώς και άλλες ζημιογόνες επιπτώσεις, όπως η μείωση της αξίας ήδη εκποιηθείσας κρατικής περιουσίας λόγω αύξησης των spreads και των ασφαλίστρων κινδύνου. 
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι χώρες της Ευρωζώνης από τα δάνεια που μας παρείχαν μέσω του Μηχανισμού Στήριξης ήταν 11 δις. ευρώ. Υπογραμμίζουμε ότι αν 11 δις. ευρώ είναι τα κέρδη των ευρωπαϊκών χωρών από τη διαφορά επιτοκίου (επιτόκιο που πλήρωσαν από επιτόκια που ζήτησαν για τα δάνειά τους στην Ελλάδα), μπορεί κανείς να φανταστεί τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι κερδοσκόποι σε βάρος της χώρας μας από τη δευτερογενή αγορά. Σημειώνεται ότι τα κέρδη που πραγματοποιούνται στη δευτερογενή αγορά (κερδοσκοπία) δεν δημοσιεύονται βάσει Διεθνών Συνθηκών.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα 167 δις. ευρώ της ζημίας, έστω συντηρητικής που υπολογίσαμε και θεμελιώσαμε παραπάνω, αντιπροσωπεύουν το 91% του ΑΕΠ!
Επισημαίνονται ακόμα τα παρακάτω:

1. Η ΕΛΣΤΑΤ όφειλε να έχει διερευνήσει το αξιόπιστο των στοιχείων που παρέλαβε τον Αύγουστο του 2010 από το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το έτος 2009, καθόσον τα στοιχεία που παρέλαβε δεν ήταν επιβεβαιωμένα και οι αγορές περίμεναν το τελικό επιβεβαιωμένο νούμερο. Ο κ. Γεωργίου φρόντισε όμως να απομακρύνει παράνομα το Δ.Σ, για να επιτελέσει το έργο που, όπως φαίνεται, του ανατέθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, δηλαδή να διογκώσει το δημόσιο έλλειμμα στο γιγαντιαίο 15,4%.

2. Έχουμε υπολογίσει το δημόσιο έλλειμμα του 2009 στο 3,9% του ΑΕΠ, ακολουθώντας την αφαιρετική μέθοδο, δηλαδή αφαιρούμε τα ψευδώς βεβαιωμένα κονδύλια από το συνολικό ψευδώς βεβαιωμένο δημόσιο έλλειμμα. Αν η υπόθεση παραπεμφθεί στο ακροατήριο, θα γίνει φανερό το έλλειμμα του 2009.

3. Η ελληνική οικονομία μπορούσε να πορευτεί έξω από το Μνημόνιο και τα καταστροφικά μέτρα, κι αυτό μπορεί αναμφίβολα να επιβεβαιωθεί, παρά τις αντίθετες ψευτο-οικονομολογικές απόψεις των υπερμάχων, καθώς και των ψευτο-αντιμνημονιακών οικονομολόγων.

4. Μόνο η Ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί να δικαιώσει τη χώρα μας ενάντια στην αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος μας και μόνον η Ελληνική Δικαιοσύνη θα δημιουργήσει τη βάση για απαίτηση διαγραφής του άδικου χρέους που μας φορτώθηκε από τις κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων ετών σε συνεργασία με την Κομισιόν και την Eurostat κι έτσι να δώσει την έντιμη επιστημονική αιτιολόγηση της διαγραφής του άδικου χρέους, σύμφωνα με τη ΣΛΕΕ (Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και το Πρωτόκολλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Και φαίνεται ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει ήδη πάρει την απόφασή της για την αποκάλυψη της αλήθειας!

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 248

Πηγή:http://kostasxan.blogspot.gr/2014/07/blog-post_43.html?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.