Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί: Αναμένεται «θερμός» χειμώνας... (πίνακες στοιχείων 6/9/2017)

Με περισσότερη σφοδρότητα επαναλαμβάνεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία της χώρας, μετά την διακοπή λόγω θέρους. Εικάζεται ότι ο στόχος των τραπεζών είναι η εκποίηση τουλάχιστον 5000 ακινήτων μέχρι το τέλος του 2017, υπό την πίεση του Single Supervisory Mechanism/SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός/ΕΕΜ) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Το μεγάλο «αγκάθι» για το κατοχικό καθεστώς και το υποτελές πολιτικό προσωπικό που ανέλαβε να κάνει την «βρώμικη» δουλειά, είναι το ισχυρό κίνημα κατά των πλειστηριασμών που έχει αναπτυχθεί πανελλαδικά.

Πάντως, η πρόσφατη δήλωση Κοντονή, μετά τη συνάντησή του με τους συμβολαιογράφους, ότι «τα γνωστά προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας αποτελούν ζήτημα που απασχολεί το ΥΔΔΑΔ και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για την άμεση αντιμετώπισή τους» προοιωνίζεται μεγάλες εντάσεις κι έναν ιδιαιτέρως «θερμό» χειμώνα...

Τέλος, αναμένεται και η εξέλιξη του θέματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που θα προσδώσει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στο ζήτημα της αρπαγής των ιδιωτικών περιουσιών.Την ερχόμενη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, έχουν προγραμματιστεί 205 πλειστηριασμοί ακινήτων (εκ των οποίων οι 103 αφορούν σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες) σε ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Ειδικότερα, 33 πλειστηριασμοί ακινήτων στην Αθήνα59 στα ειρηνοδικεία της περιφέρειας Αττικής και 29 πλειστηριασμοί ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.Η καταιγίδα πλειστηριασμών σαρώνει όλη την Ελλάδα καθώς 81 ακόμη διεξάγονται σε ειρηνοδικεία της υπόλοιπης Επικράτειας (Έβρος, Ξάνθη, Καβάλα,Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Λάρισα, Τρίκαλα, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Κορινθία, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά & Ιθάκη, Κέρκυρα, Λέσβος, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ηράκλειο, Χανιά).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους επισπεύδοντες, οι 180 είναι τράπεζες.


Στους πίνακες που ακολουθούν αναγράφεται το ειρηνοδικείο η ιδιότητα του οφειλέτη, ο επισπεύδων και τα στοιχεία δικαστικού επιμελητή και συμβολαιογράφου καθώς και το ποσό οφειλής για το οποία διεξάγεται ο κάθε πλειστηριασμός.

(Για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση κάντε «κλικ» στο βελάκι πάνω δεξιά του πίνακα pdf )Αν κάποια κινήματα κατά των πλειστηριασμών ή και μεμονωμένοι πολίτες χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, ή εικόνα κάποιου συγκεκριμένου νομού με τα στοιχεία των πλειστηριασμών του, μπορούν να τα ζητήσουν στη διεύθυνση email της πρωτοβουλίας: dromosanoixtos@gmail.com 

Πηγή:http://www.dromosanoixtos.gr/2017/09/692017.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.