Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

«Βόμβα» από Δικαστές-Εισαγγελείς: Η κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης


Στα άκρα φτάνει η κόντρα της κυβέρνησης με τους δικαστές, όπως φαίνεται από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, Κυριακή 23/7, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Η μεγαλύτερη Δικαστική Ένωση της χώρας παρομοιάζει την ελληνική κυβέρνηση με τις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Πολωνίας(!), κάνοντας λόγο για ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις που καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΔΕ αναφέρεται αναλυτικά στις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και έμμισθοι κονδυλοφόροι που στράφηκαν σε βάρος της, χαρακτηρίζοντάς τους παρακράτος.

Η εκτενής ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου.


Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. (Σημ. ιστολογίου:!!!!!!!) Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών. Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων.

Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» - έμμισθων κονδυλοφόρων. Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.

Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες.

Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας. Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες)».

Πηγή:  iefimerida.gr 


..//..


Πολιτική παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Της Αντας  Ψαρρά

Με συνεχείς ανακοινώσεις που αποκτούν σταδιακά έναν επικίνδυνο και πρωτοφανή λόγο που μοιάζει σαφώς πολιτικά οριοθετημένος, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των δικαστικών επιμένουν να αποδίδουν στη σημερινή κυβέρνηση «σχέδιο» κατάργησης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, υιοθετώντας στην ουσία την αστήρικτη προπαγάνδα πολλών ΜΜΕ.

Στον απόηχο της συστηματικής προσπάθειας της αντιπολίτευσης και των φίλιων ΜΜΕ να διογκώσουν με πολεμικούς όρους τις συνεχείς αρνητικές δικαστικές κρίσεις για νόμους αλλά και τις σκληρές δικαστικές αποφάσεις κυρίως σε ό,τι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων επανήλθε με ευθεία επίθεση στην εκτελεστική εξουσία, στην τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να την κατονομάζει, αλλά ακόμα και σε δημοσιογράφους.

Ξέχασαν άραγε οι δικαστές και οι εισαγγελείς τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των τελευταίων δεκαετιών που συκοφαντούσαν ακόμα και με προσωπικές, άθλιες επιθέσεις συναδέλφους τους, χωρίς τότε οι Ενώσεις να εκδίδουν ούτε ανακοινώσεις ούτε καν να διαμαρτύρονται;

Με την εν λόγω ανακοίνωσή τους όμως οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης μάλλον έχασαν κάθε μέτρο, φτάνοντας να συγκρίνουν την κυβέρνηση και την όποια δίκαιη ή άδικη αλλά πάντως νόμιμη κριτική στις αποφάσεις τους με το καθεστώς του Ερντογάν, αλλά και την πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Πολωνίας, όπου γίνονται συστηματικές προσπάθειες κατάργησης της αυτονομίας των δικαστών.

Όταν δε Ελληνες δικαστές φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η χούντα φέρθηκε καλύτερα στον θεσμό της Δικαιοσύνης, δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί ο κάθε πολίτης για το πόσο γερά θεμελιωμένη είναι στ' αλήθεια η έννοια της δημοκρατίας, τουλάχιστον σε ένα μέρος των δικαστικών λειτουργών. 


Η κριτική και η ελευθερία του λόγου δεν συνιστούν παρέμβαση, αντίθετα αποτελούν στοιχείο και απόδειξη της δημοκρατικής λειτουργίας, που προστατεύεται από το Σύνταγμα και οφείλει να είναι και υπό την προστασία του θεσμού της Δικαιοσύνης, στον βαθμό βέβαια που είναι και παραμένει ανεξάρτητος με κάθε έννοια του όρου.

Πηγή:http://www.efsyn.gr/arthro/politiki-paremvasi-tis-enosis-dikaston-kai-eisaggeleon

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: 

Μα και το ποσοστό εμπιστοσύνης των πολιτών στο θεσμό της δικαιοσύνης δεν θα λέγαμε οτι αγγίζει τα ουράνια!!! Στο 42% βρίσκεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση που επικαλούνται οι δικαστές στην ανακοίνωσή τους...[βλέπε εικόνα παρακάτω].
Κοινός τόπος έχει γίνει η αίσθηση στους πολίτες οτι ο θεσμός της δικαιοσύνης απο πυλώνας της Δημοκρατίας και τελευταίο αποκούμπι του Ελληνα πολίτη να βρεί το δίκιο του, έχει καταντήσει θεραπαινίδα των κάθε λογής κέντρων και παράκεντρων εξουσίας εγχώριων και ξένων και οχι μόνο δεν υπερασπίστηκε την Συνταγματική νομιμότητα οταν έπρεπε αλλά νομιμοποίησε εκτροπές αφού με τις αποφάσεις της αποδέχθηκε οτι η χώρα βρίσκεται κάτω απο "έκτακτες συνθήκες"!Μνημόνια, παράνομες δανειακές συμβάσεις και απεμπόληση της Εθνικής κυριαρχίας ποτέ δεν θα λάμβαναν χώρα αν λειτουργούσε στοιχειωδώς η Δικαιοσύνη...

Βέβαια στον ελληνικό λαό,  έχει απομείνει μόνο το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος (άρθρο 120) για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τα δικαιώματά του σ’ αυτόν τον τόπο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.