Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Μίσθωση ψηφοφόρων και η αποκάλυψη του “boom.al”


Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ήδη στην Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας έχει ξεκινήσει η «στρατολόγηση» (μίσθωση είναι το πιο ορθό) ψηφοφόρων ελληνικής καταγωγής, ειδικά απ’ την εκλογική περιφέρεια Αυλώνας. Πρόκειται για δράση που γίνεται από ανθρώπους που έχουν αποσταλεί απ’ το Σοσιαλιστικό Κόμμα στα Τίρανα και τελούν υπό την άμεση επίβλεψη και οδηγία του γραφείου του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Προφανώς είναι εφοδιασμένοι με πακτολό χρημάτων όχι μόνο για το κόστος μεταφοράς αλλά κυρίως για την εξαγορά της ψήφου. Ο Έντι Ράμα είναι διπλά ενδιαφερόμενος για να υπάρξει «ρεύμα στήριξης» στην περιοχή του Βούρκου, των Ριζών και της Χιμάρας, προς το ΣΚ και το πρόσωπο του.

Απ’ τη μια πρόκειται για άμεση εκλογική ανάγκη καθώς ο ίδιος είναι στο συνδυασμό της συγκεκριμένης περιφέρειας και μάλιστα σε μια δύσκολη θέση, την έκτη, στην οποία είχε τοποθετηθεί από μόνος του, με τους σχεδιασμούς να ήταν στις εκλογές, χωρίς την αντιπολίτευση.

Το δεύτερο, το οποίο το έχει εκμυστηρευτεί σε συνάντηση μικρού κύκλου στην πρόσφατη περιοδεία του στους Αγ. Σαράντα, ότι θέλει να στείλει μήνυμα στην Αθήνα: ότι παρά τις ανθελληνικές του πολιτικές, συνεχίζει να χειραγωγή την ΕΕΜ και να την έχει με το μέρος του. Αυτό προφανώς είναι κάτι που θέλει ιδιαίτερη προσοχή και θα πρέπει να μιλήσει στη συνείδηση του κάθε Έλληνα Βορειοηπειρώτη.

Όσο για τους ανθρώπους που έχει στείλει κάτω, ή που ζουν εκεί και κατά καιρούς πουλούν τέτοιες υπηρεσίες τα ονόματα τους θα γίνουν γρήγορα δημοσίως γνωστά, εάν δεν σταματήσουν αυτή την άχαρη δραστηριότητα. Η όλη δράση και ο αφείδωλος τρόπος που μοιράζουν χρήματα είναι καταγεγραμμένος.

Ωστόσο υπάρχει μια σύμπτωση περίεργη που ίσως αποκαλύπτει και την πηγή αυτών των χρημάτων και τότε το πράγμα γίνεται όντως εγκληματική δράση. Το γνωστό σκανδαλοθηρικό “boom. al”, μεγάλης επισκεψιμότητας ιστοσελίδα, έχει σήμερα πρωτοσέλιδο το σκάνδαλο με κάποιο δρόμο στο Δήμο Βούρκου. Ενδεχομένως να είναι αυτός που κατάγγειλε προ ημερών ανακοίνωση της ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ένα χιλιόμετρο σχεδόν δρόμος που κοστίζει περίπου ένα εκατομμύριο Δολλάρια. Κακοστρωμένος, με πολύ πιο στενή απ’ τις επιβεβλημένες τεχνικές προδιαγραφές ασφαλτωμένη επιφάνεια, πολύ κακής ποιότητας άσφαλτοτάπιτας, και όλα τα έργα μέσα σε λιγότερο από μήνα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν ήταν τόσο η ανάγκη να εκτελεστεί το έργο για να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους, αλλά να μπορέσουν να κινηθούν οι διαδικασίες και οι λογαριασμοί και εξοφληθεί η δαπάνη του έργου.

Μπορεί λοιπόν βάσιμα να υποτεθεί ότι τα χρήματα χρειάζονταν στον Γκικνούρι, δια του υποτακτικού του Χρήστου να φύγουν για Αθήνα, προς μίσθωση των ψηφοφόρων του Ράμα... Και κάτι άλλο αποκαλύπτει το “boom.al” που υπόσχεται ότι τις επόμενες μέρες θα το αναλύσει σε λεπτομέρειες: ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, λέει, κρατάει στα συρτάρια του ταυτότητες πολιτών που έχουν πεθάνει και τις χρησιμοποιεί στις κάλπες για να ψηφίζουν άλλα άτομα. Τούτο βέβαια αφού δεν έχει ενημερώσει τους εκλογικούς καταλόγους. Σε πόσο βαθύτερο βούρκο θα τους βυθίσει ακόμη ο δικός τους; Και την κρίσιμη ώρα συνιθίζει να τους αφήνει εκεί...

Οι δομές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ, πάντως, στην Αθήνα καλούν τους Βορειοηπειρώτες να αρνηθούν να κυλίσουν και αυτοί σ’ αυτό το λάκκο που κάνει ζημιά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και θα αποτελεί στίγμα στη συνείδηση τους.

Πηγή:http://tachydromos.org/2017/06/13/politike/misthose-psephophoron-kai-e-apokalupse-tou-boomal.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.