Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Σκόπια- Χόιτ Μπράιαν Γι: Περιμένω επίλυση των προβλημάτων με τους γείτονες- συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας

Ιούνιος 3, 2017. 08:50

 Σκόπια:

«Παρά τα γεγονότα των δύσκολων στιγμών, όπως αυτά στο Κοινοβούλιο τον Απρίλιο, παρά τις καθυστερήσεις και την αβεβαιότητα, τώρα τα Σκόπια έχουν κυβέρνηση και αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα. Ίσως, αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα για την υπόλοιπη περιοχή, για το πώς οι δυσκολίες και οι πολιτικές κρίσεις μπορούν να ξεπερασθούν με πολιτική βούληση».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του  στην «Voice of America» [Φωνή της Αμερικής] στην έκδοση για τη Βοσνία, ο Χόιτ Μπράιαν Γι (Hoyt Brian Yee) αναπληρωτής βοηθός Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αρμοδιότητα την Ευρώπη και την Ευρασία.

Ο ανώτερος  Αμερικανός αξιωματούχος  σχολιάζοντας την έγκριση της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια και την απόφαση του προέδρου Ιβάνοφ να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι ήταν «μια ένδειξη ότι η δημοκρατία στα Σκόπια είναι ανθεκτική και ισχυρή».

Ο Γι είπε ότι αναμένει από τη νέα κυβέρνηση να σταθεί ως εταίρος στη διεθνή  κοινότητα, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τα κράτη εταίρους αυτών, να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις,  ώστε να προχωρήσει ευοίωνα.

«Πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με τους γείτονες, όπως με την Ελλάδα . Ο στόχος είναι καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα ξεμπλοκάρουν την πορεία της χώρας στην Ευρωατλαντική ενσωμάτωση», δήλωσε ο Γι.
(plusinfo.mk)

Πηγή:http://www.echedoros-a.gr/2017/06/blog-post_92.html#more

ΣΧΕΤΙΚΑ: 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.