Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Σπίτια και ακίνητα στο σφυρί ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ...για να γλυτώσουν απο το κίνημα...

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 

Τρόικα, τράπεζες και κυβέρνηση έχουν πανικοβληθεί από το γεγονός ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας, το οποίο συνεχώς εξαπλώνεται και διευρύνεταιέχει μπλοκάρει απολύτως του πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκής περιουσίας. 

Είναι η πρώτη φορά που ένα κίνημα, όπως αυτό των πλειστηριασμών, στο οποίο πρωτοστατούν πολιτικές δυνάμεις όπως η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, κινήματα όπως το ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ'', οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες, επιδεικνύει νικηφόρα αποτελεσματικότητα και βρίσκει μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, όπου νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένα και έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη (''κόκκινα δάνεια''). 

Τρόικα, τράπεζες και κυβέρνηση έχουν ως πρώτη προτεραιότητα να προβούν σε δεκάδες χιλιάδες, τουλάχιστον, πλειστηριασμούς σε πρώτη φάση μέσα στο 2016 και στη συνέχεια το 2017 και γι' αυτό κινούνται πυρετωδώς να παρακάμψουν το κίνημα, προχωρώντας στη διαμόρφωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ανάλογης με αυτήν του ΤΑΙΠΕΔ για τη δημοπράτηση ακινήτων ή του Τειρεσία, για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών. 
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η σχετική προετοιμασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένει μία νομοθετική ρύθμιση για να μπει αυτός ο σχεδιασμός στην πράξη. 

Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν πάντως ότι οι ηλεκτρονικές διαδικασίες εκπλειστηριασμών είναι αμφιβόλου νομιμότητας και Συνταγματικότητας, ενώ μπορεί να αλωθούν από fund, κερδοσκοπικά συμφέροντα και κάθε λογής οργανωμένα κοράκια. 

Στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που καλούσαν και αυτήν την Τετάρτη σε κινητοποίηση έξω από τα Ειρηνοδικεία, τόνιζαν στην Iskra ότι οι απαράδεκτοι και αντισυνταγματικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν. 

Το κίνημα δεν θα επιτρέψει η νέα τεχνολογία να καταστήσει άβατο τον πλειστηριασμό της πρώτης και μόνης κατοικίας οικογενειών. 

Αν χρειαστεί, τόνιζαν τα ίδια στελέχη, θα προχωρήσουμε σε καταλήψεις των χώρων των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και σε καταλήψεις τραπεζών και εφοριών, προκειμένου να αποτρέψουμε το ξεσπίτωμα νοικοκυριών από κάθε μορφής ''κοράκια''.

N.Z

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Πηγή:http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25753:kinima-korakia&catid=78:ygeia&Itemid=178

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.