Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τύφλα να έχει ο Αδωνις...

Καρακώστα: Φοροφυγάδες οι 100.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που τους κόβεται το ΕΚΑΣ...

Φοροφυγάδες αποκάλεσε τους 70.000 με 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους στους οποίους κόβεται το ΕΚΑΣ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. 
Κληθείσα να αναφερθεί στο κόψιμο του ΕΚΑΣ, για τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι καλούνται να το επιστρέψουν αναδρομικά, η βουλευτής δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δικαίως γίνεται αυτό γιατί δεν το δικαιούνται.»

«Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται... Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται... Καταλάβατε; Δεν το δικαιούνται...» επέμεινε η βουλευτής.

Ερωτηθείσα δε από τον δημοσιογράφο των Παραπολιτικών εάν οι άνθρωποι αυτοί αποκαλύφθηκε πως ήταν φοροφυγάδες, η κ. Καρακώστα απάντησε θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά «ακριβώς, όσοι δεν το δικαιούνται.» 

«Υπάρχουν παρά πολλοί  τέτοιοι άνθρωποι δυστυχώς οι οποίοι έπαιρναν παρανόμως το ΕΚΑΣ, από αυτούς θα κοπεί και θα ζητηθεί να επιστραφεί..."

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/315146/


....................................................
Η Αυλωνίτου για το ΕΚΑΣ: Είναι ένα εισόδημα που πρέπει να επιστραφεί

«Βρήκαμε ένα σύστημα σε κατάρρευση, εάν δεν φτιαχνόταν, αύριο δεν θα δίναμε συντάξεις» σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

«Είναι ένα εισόδημα που πρέπει να επιστραφεί» υποστήριξε η κ. Αυλωνίτου, σχετικά με το ΕΚΑΣ.

«Το ΕΚΑΣ είναι προνοιακό επίδομα και δεν μπορεί να δοθεί σε ένα σύστημα καινούριο που φτιάξαμε και που έχει σχέση με τις εισφορές και τις παροχές. Το προνοιακό επίδομα για αυτούς που θα το χρειάζονται το 2018 θα αντικατασταθεί με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» πρόσθεσε η κ. Αυλωνίτου.


Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή:http://www.enikos.gr/politics/389346,H-Aylwnitoy-gia-to-EKAS-Einai-ena-eisodhma-poy-prepei-na-epistrafei.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.