Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ-ΚΑΖΑΚΗΣ: (Οπως παληά;;; ΟΧΙ βέβαια...)


Κακλαμάνος στο "ΧΩΝΙ": Δείτε από τι γλίτωσαν οι συντάξεις των Ελλήνων


Το καλοκαίρι έγινε μια συμφωνία με τους Θεσμούς. Και στη συμφωνία μπήκε ως δημοσιονομικός στόχος... το 1% (επί του ΑΕΠ) από το ασφαλιστικό.
Αυτή ήταν λοιπόν η εξίσωση που θα έπρεπε να λύσει ο επόμενος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είτε ήταν αυτός ο Βρούτσης (αν κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου η ΝΔ) είτε ο Κατρούγκαλος (που είναι τώρα, επειδή κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ).

Πάντως, εκ των πραγμάτων, ένας από αυτούς τους δύο θα ήταν, σωστά;

Το πώς σκέφτηκε να αντιμετωπίσει αυτό το 1% επί του ΑΕΠ ο Κατρούγκαλος, είναι πλέον γνωστό, μιας και η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό κατατέθηκε πρώτα στο λαό και μετά στους Θεσμούς.

Για να έχουμε την απόλυτη σύγκριση, λοιπόν, θα έπρεπε να βρούμε κάπου καταγεγραμμένη και τη σκέψη του κυρίου Βρούτση, για το πώς μπορεί να εξοικονομηθεί αυτό το 1,8 δις. ευρώ από το ασφαλιστικό.

Και τη βρήκαμε!Άλλωστε, βρισκόμασταν μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές, και αυτό που ενδιέφερε όλο το πάνελ ήταν να ακούσει ο κόσμος το τι θα γίνει με τις συντάξεις των πολλών. Για αυτό και του το τονίζουν οι συνομιλητές του, ότι για αυτές τις συντάξεις τον ρωτούν.
Και εκείνος έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις:

√ Μία σύνταξη το χρόνο θα χαθεί σίγουρα

√ 70% μείωση στις επικουρικές

√ Δεν θα βρεθεί κανένα ισοδύναμο

√ Πλήρης και άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ

√ Και έρχεται και το καινούριο.... πάγωμα αυξήσεων

Και ορίστε... το όραμα Βρούτση! Που φυσικά συμπίπτει και με το όραμα της νέας ηγεσίας του κόμματός του.

Στο στόχαστρο οι συνταξιούχοι των 700 και 800 ευρώ, επειδή είναι οι περισσότεροι.

Αυτά θα έκανε η ΝΔ, προκειμένου να πετύχει το στόχο της συμφωνίας του Ιουλίου.

Την ίδια ακριβώς οικονομική εξίωση, βέβαια, κλήθηκε να αντιμετωπίσει από την άλλη πλευρά και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός τον ίδιο οικονομικό στόχο κλήθηκε να πιάσει. Όμως, σκεπτόμενος ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά, σχεδίασε μια ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική πρόταση η οποία περιλαμβάνει...


Και άρα, οι συντάξεις των 700, των 800, των 900 ευρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ... ΔΕΝ θα πειραχτούν καθόλου! Με τη ΝΔ, πάλι....

Και βέβαια..., ο άνθρωπος αυτός δεν είναι προπαγανδιστής. Την αλήθεια έλεγε προεκλογικά. Απλά, όσο και να έψαξε ο Γιώργος Βρούτσης, δεν βρήκε άλλον τρόπο για να πιάσει το στόχο της συμφωνίας.

Μόνο τους συνταξιούχους των 700 ευρώ σκέφτηκε, που επειδή είναι πολλοί, ένα νέο γενναίο ψαλίδι στις συντάξεις τους, θα κάλυπτε στα σίγουρα την όποια οικονομική τρύπα. Και για αυτό, ο άνθρωπος -που παραλίγο να αποφάσιζε για τις συντάξεις των Ελλήνων- δεν έψαξε παραπάνω και αρκέστηκε στα σίγουρα, που αρέσουν και στους δανειστές.

Πιο ξεκάθαρο γίνεται; Πιο σαφές; Ισχύει τελικά ο προτεινόμενος τίτλος του θέματος;

Πηγή:http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/89909-binteo-deite-apo-ti-glitosan-oi-syntakseis-ton-ellinon

...............................//................................

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: 

[1] Μάνο μου, σου έχουμε και την απάντηση...ξέρεις απο ποιόν...
ΤΣΑ...απο τον Καζάκη...τον παληό σου γνώριμο ...Ακου λοιπόν τον άνθρωπο που δεν ξέρει  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΣ!!!!ΕΣΥ ΜΑΝΟ ΜΟΥ;;;

[2] Αλήθεια τί έγινε Μάνο μου εκείνο το "σλόγκαν" που είχες κάτω κάτω στην πρώτη σελίδα...ξέρεις αυτό με την Εθνική Κυριαρχία...Τό έφαγε η μαρμάγκα Μάνο μου ξέρω...Τώρα που άλλαξες στρατόπεδο, την κυριαρχία την έχουμε πάρει πίσω!!!!Αμ το άλλο...εκείνο το περίφημο χωνί της κατοχής στην 2η σελίδα...πάει και αυτό!!!.Θυμίσου την:


Τό χωνί τότε "ΤΟ ΧΩΝΙ" τώρα.Ας γίνει ΞΑΝΑ η φωνή της αντίστασης....


Η φωτογραφία είναι απο το φύλο αρ. 0  στις 25 Μάρτη του 12...Το θυμάσαι; Αυτό:


Ολοι οι Επαμίτες τότε είμασταν περήφανοι ....που θα αποκτούσαμε και μείς με χίλια ζόρια ΜΙΑ ΦΩΝΗ!!! προς την Ελληνική κοινωνία, να την ενημερώσουμε να την αφυπνίσουμε να την ξεσηκώσουμε... μπάς και σωθεί τούτη Η ΠΑΤΡΙΔΑ....Την στηρίξαμε όλοι ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ...

ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕΣ!!!!!

Και κάτι τελευταίο: Να σου δώσω και γώ μία ΕΞΙΣΩΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ;
Λοιπόν θα περιέχει ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ, Χ=;;;
Τη λύση την ξέρεις μόνο εσύ....ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ...

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.