Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

BBC: Ένα εκατομμύριο αδέσποτα σκυλιά τα αφανή θύματα της ελληνικής κρίσης


Τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, αποτελούν μία από τις παράπλευρες συνέπειες της οικονομικής κρίσης αφού ο αριθμός τους εκτινάχθηκε τα τελευταία 4 χρόνια. Περισσότεροι από 1 εκατ. σκύλοι ζουν πλέον μόνοι τους στους δρόμους, ενώ ο αριθμός συνολικά των αδέσποτων ζώων δεν αποκλείεται να αγγίζει τα 3 εκατ. Οι ιδιοκτήτες τους αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στη φροντίδα των μικρών τους τετράποδων κι όχι μόνο «φίλων».

 Το βρετανικό δίκτυο BBC σε εκτενές ρεπορτάζ του για τα αφανή θύματα της κρίσης, αφού απότισε φόρο τιμής στον θρυλικό Λουκάνικο - τον σκύλο που έγινε παγκοσμίως γνωστός όντας ο μπροστάρης των διαδηλώσεων κόντα στη λιτότητα - ταξίδεψε στην Ηλεία όπου συνάντησε την κτηνίατρο Παναγιώτα Τσάγκου.

Με πλούσιο φιλοζωικό έργο στο βιογραφικό της, η κτηνίατρος από την Ηλεία, τάισε μαζί με τους δημοσιογράφους του BBC τα αδέσποτα της περιοχής δηλώνοντας στο φακό του βρετανικού δικτύου ότι η κατάσταση έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.
Όπως είπε είναι μία κατάσταση που πέραν του ουσιαστικού προβλήματος που είναι η φροντίδα που χρειάζονται τα αδέσποτα, χαλάει και την εικόνα της χώρας, καθώς οι τουρίστες που καταφθάνουν κατά εκατομμύρια τα καλοκαίρια στην Ελλάδα βλέπουν στις παράλιες και στις πλατείας της πεινασμένα κι αβοήθητα ζώα. Επίσης σημαντικοί είναι οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Η ίδια κάνει δωρεάν στειρώσεις στα αδέσποτα της περιοχής της και την εβδομάδα που μας πέρασε μία ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων από τη μεγάλη Βρετανία την επισκέφθηκε προκειμένου να την βοηθήσει.

Θορυβημένοι από την κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με τα αδέσποτα, η ομάδα των Αγγλων κτηνιάτρων που εργάζονται σε μία από τις ακριβότερες κλινικές του Λονδίνου, ήρθαν πριν από μερικές ημέρες στην Ανδραβίδα για να βοηθήσουν, ενώ Γερμανοί κτηνίατροι μετέβησαν εθελοντικά στη Βόρεια Ελλάδα όπου συνέδραμαν τις τοπικές Αρχές.

Το ταξίδι των Αγγλων γιατρών καλύφθηκε μέσω καμπάνιας από χορηγίες πελατών τους που ευαισθητοποιήθηκαν ενώ το θέμα έγινε γνωστό σε ολόκληρη την Αγγλία μέσω ρεπορτάζ του BBC και της «Daily Telegraph».

Πηγή:http://tvxs.gr/news/ellada/bbc-ena-ekatommyrio-adespota-skylia-ta-afani-thymata-tis-ellinikis-krisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.