Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αποχώρηση του Τομέα ΕΠΑΜ Πειραιά από την «Κίνηση ενάντια στους Πλειστηριασμούς»

Ανακοίνωση του Τομέα ΕΠΑΜ Πειραιά σχετικά με την αποχώρησή του από την «Κίνηση ενάντια στους Πλειστηριασμούς»

Ο Τομέας του ΕΠΑΜ Πειραιά συμμετέχει επτά μήνες συνεχώς στην «Κίνηση ενάντια στους Πλειστηριασμούς» του Πειραιά. Δεν νομιμοποιούμε καμία Τράπεζα να εκποιεί και να πλειστηριάζει για ψιχία τις κατοικίες των συμπολιτών μας, όταν έχουν χρηματοδοτηθεί και ανακεφαλαιοποιηθεί πολλαπλά με 250 δις εγγυήσεις, μεταφέροντας έτσι όλες τις ζημίες από την κακοδιαχείρησή τους, στη πλάτη του ήδη εξαθλιωμένου λαού.

Δυστυχώς οι ελπίδες που είχε στηρίξει ο απλός πολίτης στην αλλαγή της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ διαψεύδονται καθώς συνεχίζονται με πιο εντατικό ρυθμό οι πλειστηριασμοί των περιουσιών των πολιτών για ασήμαντα ποσά. Ο αρμόδιος υπουργός αν και αναγνωρίζει το δίκαιο του αγώνα μας, δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα μιας και το θέμα των πλειστηριασμών είναι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές!

Την περασμένη Τετάρτη εμφανίστηκαν στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για τους δικούς τους λόγους προπαγάνδας μέλη της φασιστικής Χρυσής Αυγής, με συνθήματα και αιτήματα παρόμοια με της «Κίνησης ενάντια στους Πλειστηριασμούς». Παρά την προκλητική στάση τους μέσα και έξω από το Ειρηνοδικείο , τα μέλη της κίνησης απομόνωσαν τα φασιστοειδή, τα οποία και επιδόθηκαν μόνο σε ανούσιες συνθηματολογίες.


Τις επόμενες ημέρες με έκπληξη είδαμε από κινήματα που συμμετέχουν στην «Κίνηση ενάντια στους πλειστηριασμούς» του Πειραιά να καλούν για συμπαράσταση μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων ώστε να επιτελέσουν έργο περιφρούρησης (ακόμα και δια της βίας) ενάντια στα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Η πρακτική αυτή έχει ως σκοπό να πυροδοτήσει την ένταση και να δράσει ανασταλτικά για την κίνηση. Οι λόγοι είναι ότι αφενός κανένας πολίτης πλέον δεν θα έρχεται σε συμπαράσταση όταν θα ξέρει ότι μπορεί η διαμαρτυρία να καταλήξει σε συμπλοκή και αφετέρου δίνει την ευκαιρία να επέμβουν οι δυνάμεις καταστολής και να διαλύσουν την διαμαρτυρία.

Θεωρούμε ως Τομέας του ΕΠΑΜ Πειραιά ότι όπως με επιτυχία καταφέραμε να απομονώσουμε και τελικά γραφικοποιήσουμε τα φασιστοειδή την προηγούμενη φορά, έτσι θα έπρεπε να πορευτούμε και στη συνέχεια. Κάθε άλλη κίνηση (ειδικά βίαιου χαρακτήρα) θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία εντάσεων που δίνουν την ευκαιρία για διάλυση και απαξία της κίνησης, από δυνάμεις του κράτους και του παρακράτους.

Δυστυχώς η άποψή μας δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα την απόφαση του Τομέα ΕΠΑΜ Πειραιά για αποχώρηση από την «Κίνηση ενάντια στους Πλειστηριασμούς». Ο Τομέας ΕΠΑΜ Πειραιά «κρούει τον κώδωνα» για την επικινδυνότητα των απόψεων που υιοθετήθηκαν και κάνει έκκληση (έστω και τώρα) να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση. Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να διαλύσουν την κίνηση και να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις, την ίδια ώρα που θα χάνονται τα σπίτια των εξαθλιωμένων συμπολιτών μας.

Ο Τομέας Πειραιάς του ΕΠΑΜ θα συνεχίσει να δίνει το αγωνιστικό του παρόν αυτόνομα κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Πειραιά, μη συμμετέχοντας στις επικίνδυνες μεθοδεύσεις των υπολοίπων κινήσεων.

Τομέας ΕΠΑΜ Πειραιά

19/5/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.