Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Μ.Βορίδης κηρύσσει εκ νέου …εμφύλιο! (VIDEO)


Πατρίς-Θρησκεία- Οικογένεια. Δεν παραδίδουμε την χώρα στην Αριστερά «ότι κι αν χρειαστεί να κάνουμε»(;) γιατί την «υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας με τα όπλα»!

Όχι, το video αυτό δεν «τραβήχτηκε» στην 5ετία 1941-1946, αλλά στις 18 Ιανουαρίου 2015 στον Ασπρόπυργο, δηλαδή στην περιφέρεια Αττικής που πολιτεύεται ο υπουργός Υγείας, Μαυρουδής Βορίδης και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.  Οπωσδήποτε όμως υπάρχουν πολλές ομοιότητες: Ενα κρεμασμένο  σε περίοπτη θέση εθνόσημο, η προτομή (του Μεγαλέξανδρου, η του «τέως» δεν ξεχωρίζω) πίσω από ένα κρασομπούκαλο και οι cult φάτσες των δύο καθήμενων "πραιτοριανών". Η μεγαλύτερη ομοιότητα όμως αφορά τον πολιτικό λόγο που εκφέρει ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας...

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Ο Μ.Βορίδης, φροντίζει τα τελευταία χρόνια να αποστασιοποιείται από το ακροδεξιό παρελθόν του. Διαμορφώνει ένα σαφώς πιο αποδεκτό για το αστικό πολιτικό σύστημα προφίλ προσέχοντας τους λόγους και τις εμφανίσεις του. Φαίνεται όμως πώς … «κάτι του έκανε» τόσο το περιβάλλον στο καφενείο του Ασπρόπυργου όπου μίλησε, όσο και το ακροατήριό του. Ιδιαιτέρως δεκτικό σε πολώσεις εμφυλιοπολεμικού τύπου όπως διαπιστώνει κανείς. Ισως πάλι να φταίει και η πολιτική συγκυρία, η σχεδόν βέβαιη ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.



Τον ακούμε να λέει πώς «η δικιά μας η γενιά την χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ότι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή. Για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι». 

Αναρωτιέται εύλογα όποιος το ακούσει αυτό: Τι είναι εκείνο «το οποίο θα χρειαστεί να κάνουν»; 

Συνεχίζει ο Μ. Βορίδης (επευφημούμενος από τους θαμώνες):  «Το νόημα της αντιπαράθεσης την επόμενη Κυριακή, το νόημα των εκλογών – δεν θέλω να ξεγελιέστε: Δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε διαλέγετε ένα οικονομικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της Ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας  και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά».

Να σημειώσω εδώ πώς σε κανένα από τα αποσπάσματα δεν ακούγεται η λέξη «ΣΥΡΙΖΑ». Ο Μ.Βορίδης – σε μια επίδειξη ιδεολογικής συνέπειας;- αναφέρεται σε όλη την Αριστερά ανεξαιρέτως.

Ένα πράγμα βρίσκω δύσκολο. Όποιος δει αυτό το video να μην ψηφίσει κόμμα της Αριστεράς την Κυριακή…


Πηγή:http://www.thepressproject.gr/article/71598/Patris--Thriskeia--Oikogeneia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.