Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Επανερχόμαστε: Περάσαν όντως οι τράπεζες τα Stress Test ή μας έχουν φλομώσει πάλι στα ψέματα;;; Για δείτε..

(29  10  2014)

Σημείωση: Ο Σύριζα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν έχουν άποψη επί του θέματος; Είναι τόσο άσχετοι; Που είναι οι καθηγητές οικονομίας και λοιποί που στελεχώνουν την αντιπολίτευση;; Η σιωπή σας είναι λόγω άγνοιας ή συντρέχει κάποιος άλλος λόγος;;;

Υπάρχει ένα πουλάκι που μας σφύριξε ότι οι 3 από τις 4 μεγάλες τράπεζες της χώρας έφαγαν κόκκινη κάρτα από τα Stress Test αληθεύει;;

Ο Δ.Καζάκης στο e-roi.gr στις 27 Οκτωβρίου 2014


Για τους αμφιβάλοντες περί των τεστ αντοχής…

Καταλαβαίνω ότι σ’ έναν καλοπροαίρετο άνθρωπο είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει ότι όλοι, μα όλοι τον δουλεύουν ψιλό γαζί. Του φαίνεται απίθανο συμπολίτευση, αντιπολίτευση, ΜΜΕ, Στουρνάρας και κάθε λογής απατεώνας δημοσιογράφος του λένε ένα τόσο μεγάλο ψέμα, ότι οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν τα τεστ αντοχής.

Επειδή λοιπόν ρωτούν πολλοί που μπορούν να βρουν τα νούμερα από την ίδια την ΕΚΤ, τους απαντάμε: Θα μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΚΤ: https://www.ecb.europa.eu/ssm/assessment/html/index.en.html

Στη διεύθυνση αυτή θα πάτε στο COUNTRY BY COUNTRY RESULTS. Εκεί θα σας ανοίξει ένα Excel όπου θα βρείτε τις ελληνικές τράπεζες.
Θα κοιτάξετε τη στήλη που λέει Capital Shortfall (έλλειμμα κεφαλαίου) όπου υπάρχουν τα διάφορα σενάρια των τεστ αντοχής. Στην υποστήλη AD θα βρείτε τη συνολική εκτίμηση έλλειψης κεφαλαίου όπου για την Alpha είναι 0, για την Eurobank 4,628 δις ευρώ, την Εθνική 3,433 δις ευρώ και για την Πειραιώς 660 εκατ. ευρώ. Το σύνολο κεφαλαιακού ελλείμματος για τις 3 τράπεζες είναι 8,721 δις ευρώ.

Αντίστοιχα για τις 3 τράπεζες της Κύπρου που απέτυχαν στα τεστ αντοχής έχουμε: Bank of Cyprus Public Company Ltd έλλειμμα κεφαλαίου 919 εκατ. ευρώ. Co-operative Central Bank Ltd, έλλειμμα κεφαλαίου 1,169 δις ευρώ. Hellenic Bank Public Company Ltd έλλειμμα κεφαλαίου 277 εκατ. ευρώ.

Σύνολο κεφαλαιακού ελλείμματος των τριών τραπεζών 2,365 δις ευρώ. Ενώ η τέταρτη τράπεζα της Κύπρου RCB Bank Ltd, παρουσίασε έλλειμμα κεφαλαίου 0.

Αυτή είναι η αλήθεια που δεν θέλει κανένας να μάθετε.
Δεύτερη χειρότερη τράπεζα της Ευρώπης η Eurobank, 5 χειρότερη η Εθνική, 18 χειρότερη η Πειραιώς!!!

Προσέξτε πάνω αριστερά στον χάρτη: Number of banks failing ECB’s simultaneous stress test και δώστε έμφαση στο failing!!! Δηλαδή ο αριθμός των τραπεζών (ανά χώρα) που ΑΠΕΤΥΧΕ στο STRESS TEST της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!!! Κοιτάξτε το νουμεράκι στην Ελλάδα που λέει 3 τράπεζες δηλαδή Eurobank, Εθνικη και Πειραιώς ΑΠΕΤΥΧΑΝ… Όπως και 3 τράπεζες στην Κύπρο!!!

Και για όσους άπιστους θωμάδες δείτε εδώ τι λέει ο ειδικός οικονομικός τύπος:
Συμπέρασμα: Ο κόσμος ΟΛΟΣ ξέρει τι έχει γίνει ότι δηλαδή 3 από τις 4 Ελληνικές Τράπεζες απέτυχαν τα Stress Test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εδώ στην Ελλάδα όλοι ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ χάβοντας τα ψέματα της κυβέρνησης!!

Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;;;

Που είναι ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;;;

Που είναι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ;;;

Κανείς τους δεν είδε τα παραπάνω;;; Κανείς;;;;

Ή είναι όλοι μαζί στο ίδιο σύστημα για να φλομώνουμε με ψέματα τους πολίτες έτσι ώστε να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη και να ξανασώσουν τις τράπεζες;;;

Να ξαναχρηματοδοτήσουν οι φορολογούμενοι την ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ των “Ελληνικών Τραπεζών“;;;

Πηγή:http://www.mousaios.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.