Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντικαπιταλιστική Και Ενωτική Παρέμβαση


Με ανατρεπτική συνεργασία στην εκλογική μάχη

Του Μιχάλη Παπαμακάριου

Εχει φανεί ο χαρακτήρας και η ένταση της πολιτικής σύγκρουσης που διεξάγεται ήδη και θα κλιμακωθεί όσο θα πλησιάζει η ώρα της κάλπης. Το πρώτο και κυρίαρχο στοιχείο είναι το νέο «κύμα» της πολιτικής επίθεσης του κεφαλαίου και των μηχανισμών του, εγχώριων και διεθνών, που αφορά τον γνωστό πλην κλιμακούμενο βομβαρδισμό περί «χρεοκοπίας», «πιστωτικού γεγονότος», «εξόδου από το ευρώ», «θα μείνουμε χωρίς φάρμακα» και άλλα τερατολογικά από την έλευση του επάρατου ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η τρομοκρατική επιχείρηση δεν αφορά βέβαια τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει φροντίσει με εξαιρετικά σαφή και έντονο τρόπο να προδιαγράψει τις πολιτικές συντεταγμένες στις οποίες θα κινηθεί η πιθανή κυβέρνηση «εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας», με κέντρο τον ίδιο. Το πλαίσιο του «κράτους που έχει συνέχεια», του σύγχρονου «ανήκομεν εις τη Δύση», του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εάν ένα κόμμα δηλώνει αυτά τα πράγματα όταν είναι αντιπολίτευση, ο καθένας φαντάζεται τι θα πράξει όντας κυβέρνηση.

Η τρομοκρατική εκστρατεία του κεφαλαίου, του πολιτικού και μιντιακού του προσωπικού, απευθύνεται στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στην εργατική τάξη και δευτερευόντως στα χτυπημένα μεσαία και μικροαστικά στρώματα, όπου ανιχνεύει τη δυνατότητα υιοθέτησης ενός πιο ριζοσπαστικού προγράμματος στο έδαφος της μη εξόδου από την κρίση. Αποπειράται δηλαδή να «πνίξει το μωρό στην κούνια» προτού αυτό περπατήσει θαρρετά στο δρόμο της δοκιμαζόμενης λαϊκής πλειοψηφίας.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η ταυτόχρονη εμφάνιση, ολοένα και πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες σε σειρά δημοσιεύματα, μιας σχετικά «καθησυχαστικής» λογικής που υπογραμμίζει το ότι «δεν χάλασε κι ο κόσμος εάν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ», αφού το πλαίσιο είναι δεδομένο και οι ίδιοι άλλωστε ορκίζονται στο ευρώ και την ΕΕ. Τοποθέτηση η οποία απηχεί ευρύτερες «διαπραγματεύσεις» που τυχόν έχουν γίνει με τις ηγεμονικές μερίδες του ευρωπαϊκού και ελληνικού κεφαλαίου για μια όσο γίνεται ομαλή αλλαγή φρουράς.

Σε αυτές τις πολιτικές συνθήκες η αντικαπιταλιστική Αριστερά, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούνται να παρέμβουν με τις σημαίες της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου και της αντιδραστικής, αντεργατικής του εκστρατείας, η οποία δεν μπορεί να ανακοπεί με «προγράμματα ανακούφισης» με την άδεια της ΕΕ και την ευγενική χορηγία του ΕΣΠΑ, ούτε βέβαια με καλές «διαπραγματεύσεις» με τη Μέρκελ και την ΕΚΤ.

Σε αυτή τη σκόπιμη φαστ τρακ προεκλογική περίοδο, όπου αντικειμενικά γίνεται δυσκολότερη η πολιτική και εκλογική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, γνωρίζουμε πολύ καλά τις πρόσθετες δυσκολίες με τη θεωρία της «χαμένης» ψήφου, ειδικά τώρα που μπορεί να έχουμε «κυβέρνηση της Αριστεράς». Ωστόσο δεν σκοπεύουμε ούτε να αποσυρθούμε ούτε να αυτολογοκριθούμε, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι το κεφάλαιο δεν καταλαβαίνει από «διαπραγματεύσεις» και «αριστερές κυβερνήσεις», αλλά μόνο από τη δύναμη ενός ανατρεπτικού μαζικού κινήματος και μιας ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που θα απειλούν την κυριαρχία του.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνει στις εκλογές με κριτήριο την πολιτική συγκρότηση και προετοιμασία ενός ευρύτερου εργατικού, νεολαιΐστικου και λαϊκού ρεύματος για τις συγκρούσεις της 26ης του Γενάρη, για την απόπειρα του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος να επιδράσει έως και να σφραγίσει, στο μέτρο του δυνατού, με τις διεκδικήσεις του την προεκλογική αντιπαράθεση και το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα, για μια καλύτερη αφετηρία για τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της επόμενης ημέρας, για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει παρουσιάζοντας και αναπτύσσοντας στο λαό το πρόγραμμά της για μια ζωή αξιοβίωτη χωρίς Μνημόνια, χρέος, ευρώ, ΕΕ και καπιταλισμό, για τους φορείς και τον προσανατολισμό αυτής της τιτάνιας σύγκρουσης που απαιτείται ώστε να μπορέσουν να έχουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία δουλειά, παιδεία, υγεία και δημοκρατία: δηλαδή την ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και τη σύνδεση της πάλης για την ανατροπή της τρομοκρατικής αντεργατικής εκστρατείας του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης του με την τομή της επανάστασης, για την ισχυροποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της προοπτικής του πόλου της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Aριστεράς σαν μοχλού αλλαγής του συσχετισμού στην Αριστερά και το μαζικό κίνημα το οποίο απαιτεί η νέα περίοδος που με ταχύτητα έρχεται.

Ταυτόχρονα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την πρότασή της για την ανατρεπτική πολιτική συνεργασία, που απεύθυνε σε ένα μεγάλο εύρος οργανώσεων, κινήσεων και αγωνιστών και την οποία έχει κάνει αποδεκτή η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση, βρίσκοντας σύμφωνο ένα πλήθος αγωνιστών του μαζικού κινήματος, των δημοτικών κινήσεων και άλλων σχημάτων στους εργασιακούς χώρους και τη νεολαία, πρωταγωνιστεί στην αναγκαία ευρύτερη συσπείρωση και ενότητα των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων με ευρύτερες ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές δυνάμεις διαχωρισμένες από την κυβερνητική διαχειριστική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική αναβλητικότητα του ΚΚΕ.

Η συμφωνία για εκλογική συνεργασία αποτελεί πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της αναγκαίας και ευρύτερης ανατρεπτικής πολιτικής συνεργασίας που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η οποία μπορεί να αναπτυχθεί μετά τις εκλογές, συμβάλλοντας στις επερχόμενες συγκρούσεις.

Πηγή : prin

Πηγή:http://wwwpanthiras29.blogspot.gr/2015/01/blog-post_4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.