Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Περί ανάπτυξης


Του Γιάννη Μακριδάκη

Η μόνη ανάπτυξη που υφίσταται είναι η φυσική ανάπτυξη, η οποία συμβαίνει σύμφωνα με τους νόμους και τους ρυθμούς του οικοσυστήματος. Οποιαδήποτε άλλη ανάπτυξη προερχόμενη από ανθρώπινη παρέμβαση-επέμβαση βιάζει αναλόγως την φυσική ανάπτυξη, οπότε προξενεί αλυσιδωτές συνέπειες, οι οποίες δια μέσου των χαοτικών δυνάμεων και δυναμικών που σύνθεσαν και εξισορροπούν κάθε στιγμή το οικοσύστημα, πολλαπλασιάζονται και επιστρέφουν ξανά επί της ανθρωπότητας και των άλλων πλασμάτων θέτοντάς τους εντός ενός φαύλου κύκλου ενεργειών προς αντιμετώπιση των συνεπειών, με ταυτόχρονη πρόκληση νέων.

Οι καταναλωτές την ίδια ώρα που εξ-αφανίζουν με ρυθμούς ταχύτατους όλα τα άλλα πλάσματα του πλανήτη διεκδικώντας για λογαριασμό τους προς εκμετάλλευση όλους τους φυσικούς πόρους και τους βιοτόπους, την ίδια αυτή ώρα, οι ίδιοι, δεξιοί και αριστεροί μιλούν για ανάγκη σεβασμού στο περιβάλλον. Το οποίο είναι βέβαιοι, ως καταναλωτές τελείως ασυνείδητοι ως προς την φυσική τους υπόσταση, ότι είναι κάτι ξένο προς αυτούς. Γι’ αυτό συνεχίζουν, άλλοι υποκριτικά και άλλοι εκ πλήρους άγνοιας και ανοησίας να το απομυζούν και να πριονίζουν το κλαδί επί του οποίου κάθονται οι ίδιοι και τα τέκνα τους.
Οι πιο συνειδητοί των καταναλωτών κάνουν ανακύκλωση και νομίζουν ότι κάνουν και καλό στο περιβάλλον και ότι το σέβονται. Ανακύκλωση σημαίνει κατασπατάληση ενέργειας και φυσικών πόρων για την μετατροπή άχρηστων αντικειμένων σε άλλα άχρηστα αντικείμενα. Ανακύκλωση σημαίνει άλλοθι στην αέναη παραγωγή απορριμμάτων και πλουτισμός σε χρήμα διαφόρων μεγαλοεταιριών που ασχολούνται με τα σκουπίδια των καταναλωτών. Πολιτισμός που παράγει απορρίμματα δεν υφίσταται. Πολιτισμός που δεν αναπληρώνει τους φυσικούς πόρους, τους οποίους καθημερινά χρησιμοποιεί, είναι βαρβαρότητα.

Αυτά είναι τα σύγχρονα ζητήματα της ανθρωπότητας και όχι αν θα έχουμε ευρώ στην πορτοφόλα μας και αν θα αναπτυχθούμε υπέρ του λαού ή υπέρ του κεφαλαίου. Αριστερά και δεξιά στο ίδιο συστημικό καζάνι της μυωπίας τους βράζουν.
Ρεαλισμός είναι το οικοσύστημα και ουτοπία το σύστημα
Λιτότητα είναι αρετή και εξοικονόμηση φυσικών πόρων για να ζουν καλά άνθρωποι και άλλα πλάσματα, όχι κατάρα

Σύγχρονη Ριζοσπαστική Αριστερά είναι αυτή που αμφισβητεί λόγω και έργω τον Καταναλωτισμό και όχι τα Μνημόνια και τα Χρέη. Είναι αυτή που φέρνει στο προσκήνιο όλα τα πλάσματα και όχι τον άνθρωπο, πόσω μάλλον το άτομο καταναλωτή. Είναι αυτή που φέρνει την επανάστΗση των αξιών που κατακρήμνισε η ύβρη των χυδαίων καταναλωτών του πλανήτη, οι οποίοι βέβαια αυτοκτονούν καθημερινά με το πιρούνι και το κοστούμι τους…

Πηγή:http://yiannismakridakis.gr/?p=5695

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.