Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ταφόπλακα στις Κυπριακές Αερογραμμές από την Κομισιόν


Το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μετά και την αρνητική απόφαση της Κομισιόν, οι οποία καθιστά τις ενισχύσεις που δόθηκαν από το κράτος στην εταιρεία «ασυμβίβαστες».(***)

Φανερά συγκινημένα τα μέλη του πληρώματος της τελευταίας πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών εξέφρασαν την υπερηφάνια τους που υπηρέτησαν τον κρατικό αερομεταφορέα, αλλά, και την θλίψη τους για το άδοξο τέλος του.

Ο κυβερνήτης της τελευταίας πτήσης CY337 που απογειώθηκε από την Αθήνα και προσγειώθηκε στην Λάρνακα, Θεόδωρος Χατζάντωνας, με βουρκωμένα μάτια δήλωσε πως δεν το πίστευε ότι από αύριο δεν θα πετά τα αεροπλάνα των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Με βαριά καρδιά κάναμε την τελευταία πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών. Παρκάραμε 69 χρόνια ιστορίας. Δυστυχώς οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείνουν τα φτερά τους μαζί μας σήμερα. Ακόμη δεν το συνειδητοποιήσαμε ότι έκλεισαν. Νομίζω ότι αύριο η πτήση μου ισχύει πραγματικά. Όταν ανακοίνωσα το κλείσιμο της εταιρείας στους επιβάτες αυτοί χειροκρότησαν από συγκίνηση και αρκετοί έκλαψαν.  Είναι βαριά τα συναισθήματά μας». Πρόσθεσε ότι «όλα τα μέλη του πληρώματος επιτέλεσαν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους με τον επαγγελματισμό που τα διακρίνει μέχρι και την τελευταία στιγμή που προσγειωθήκαμε στην Λάρνακα».

Με τη σειρά του, και ο Συγκυβερνήτης της πτήσης, Χαράλαμπος Παναγιώτου, εξέφρασε την θλίψη του για το σημερινό αποτέλεσμα καθώς και την υπερηφάνιά του που πέταξε τα φτερά των Κυπριακών Αερογραμμών. «Πάω σπίτι μου απόψε με ήσυχη τη συνείδησή μου και ήρεμος ότι πέρναμε και φέρναμε τον κόσμο τα τελευταία 69 χρόνια με ασφάλεια. Για μένα δεν ήταν απλά μια εταιρεία. Ήταν μια εταιρία με το έμβλημα της Κυπριακής  Δημοκρατίας. Ήταν οι Κυπριακές Αερογραμμές και όχι μια απλή εταιρία. Εταιρείες υπάρχουν πάρα πολλές, Κυπριακές Αερογραμμές όμως με το “μουφλόν” πάνω, είναι μία, με μια ιστορία πιο παλιά και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Τα μέλη του πληρώματος υποδέχτηκαν οι οικογένειες, φίλοι αλλά και συνάδελφοι αγκαλιάζοντας τους και ξεσπώντας σε λιγμούς. Φανερά συγκινημένοι, έλεγαν «αυτό ήταν, τελείωσε. Οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν υπάρχουν ποια. Μας έκοψαν τα φτερά μας».
Το πλήρωμα των Κυπριακών Αερογραμμών, που αποτελείτο από τους Θεόδωρο Χατζάντωνα, Χαράλαμπο Παναγιώτου, Μαργαρίτα Κωνσταντίνου, Ιωάννη Ιωάννου, Μαρία Κωνσταντίνου και Μιχάλη Γεωργίου, πληροφορήθηκε για την αρνητική απόφαση της Κομισιόν από τα ΜΜΕ, καθώς, κανείς είτε από την εταιρία είτε από την κυβέρνηση επικοινώνησε μαζί τους για να τους πει ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν την τελευταία πτήση των ΚΑ.

[Πηγή: SigmaLive, 09/01/2015 22:55]

Πηγή:http://partisangr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_9.html#more

(***) Σημείωση ιστολογίου: Οι ενισχύσεις-ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών όμως είναι ..."συμβατές"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.