Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δεν... ιδρώνει το αυτί της τουρκικής ηγεσίας!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Αμετακίνητη από τη λογική της κλιμα-κούμενης προκλητικότητας, εμφανίζεται η Άγκυρα αναφορικά με τη δραστηριότητα του ωκεανογραφικού σκάφους «Barbaros». Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών μέσων ενημέρωσης, το τουρκικό σκάφος αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ και «συνεχίζει να περιπλέει προκλητικά σε κυπριακά χωρικά ύδατα, ανοικτά της Αμμοχώστου»!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η εξέλιξη σημειώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση κοινού σχεδίου ψηφίσματος των πολιτικών ομάδων της ευρωβουλής, σχετικά με τις ενέργειες της Τουρκίας που προκαλούν εντάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσω του σχεδίου, το ευρωκοινοβούλιο ζητεί -μεταξύ άλλων- από την Άγκυρα «να τερματίσει απειλές και μονομερείς ενέργειες και να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία των κρατών μελών της Ε.Ε.». Για πολλοστή φορά, η τουρκική πλευρά γράφει στα... παλαιότερα των υποδημάτων της τα όργανα της Ε.Ε, εμμένοντας στην τακτική που πηγάζει από τη νεοοθωμανική αντίληψη της εξωτερικής της πολιτικής.

Αποδεικνύεται έτσι για μία ακόμα φορά η αυταπάτη των κομμάτων εξουσίας που δηλώνουν ότι βασίζονται ...στην ανικανότητα και την απροθυμία της Ε.Ε. να πράξει οτιδήποτε για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και της Κύπρου, κυριαρχία που πλήττεται πρωτίστως από τα όργανα της Ε.Ε.

Όσο οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας συνεχίζουν τον άκρατο ενδοτισμό τους και δεν προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες της διεθνούς πρακτικής, τόσο η τουρκική πλευρά θα αποθρασύνεται. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 13/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.