Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ασκήσεις απολογητικής εκ Περισσού


Του Δημήτρη Καζάκη

Είναι πραγματικά εντυπωσιακοί οι εκ Περισσού. Ενώ ανακαλύπτουν παντού "οπορτουνιστές" που ταυτίζονται, ή δίνουν εξετάσεις στον καπιταλισμό, δεν τους ενοχλεί καθόλου να ταυτίζονται οι ίδιοι με τα ζωτικά ψεύδη του καθεστώτος. 'Ετσι δεν τους νοιάζει διόλου το γεγονός ότι ταυτίζονται με την επίσημη προπαγάνδα που εναγωνίως προσπαθεί να σβήσει το στίγμα του χούντας και του δοσιλογισμού από το καθεστώς της.

Ο κ. Κουτσούμπας χθες απέρριψε τα λεγόμενα περί “χούντας σήμερα”, καθώς αυτοί που το λένε “δεν πρέπει να έζησαν τη δικτατορία”. Ακριβώς, δηλαδή, ότι δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Βούλτεψη και οι υπόλοιποι ηρακλειδείς του καθεστώτος. Ενώ ερωτηθείς αν το ΚΚΕ αναγνωρίζει και σέβεται το σημερινό πολίτευμα, απάντησε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: “Το αναγνωρίζεις ή όχι, συμφωνείς ή δε συμφωνείς δε σημαίνει τίποτα εφόσον υπάρχει. Το θέμα είναι πώς παλεύεις, για το τι κάνεις. Θέλεις να μείνει έτσι όπως είναι, θέλεις να κάνεις μικρές τροποποιήσεις δήθεν για να το διορθώσεις ή θα πας για να το ανατρέψεις συνολικά; Εμείς είμαστε με την τελευταία εκδοχή.”

Ο κ. Κουτσούμπας δεν μας έκανε την χάρη να μας εξηγήσει πώς γίνεται κι αυτός ο μέγας επαναστάτης, ταυτίζεται τόσο εύκολα με την επίσημη προπαγάνδα του καθεστώτος. Ούτε βέβαια εξήγησε πώς ο ίδιος ερμηνεύει και τι σημαίνει, αν όχι χούντα και κατοχή, η κατάλυση του συντάγματος και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας από το αποικιακό καθεστώς που έχουν επιβάλλει οι ξένοι δανειστές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.


Αλήθεια, πώς θα χαρακτήριζε ο ίδιος κάποιον που ερμηνεύει την κυρίαρχη πολιτική κατάσταση υιοθετώντας τους επίσημους μύθους του καθεστώτος; Απολογητή; Οπορτουνιστή; Προδότη; Πράκτορα του καθεστώτος; Ή όλα αυτά μαζί;

Επίσης δεν μας εξήγησε τι σημαίνει αυτό το διφορούμενο "το αναγνωρίζεις ή όχι, συμφωνείς ή δε συμφωνείς δε σημαίνει τίποτα εφόσον υπάρχει." Αν αγωνίζεσαι να ανατρέψεις ένα καθεστώς εκ βάθρων - όπως ισχυρίζεται ο κ. Κουτσούμπας - τότε σημαίνει ότι δεν το αναγνωρίζεις. Εκτός κι αν το αναγνωρίζεις επειδή υπάρχει και απλά πουλάς φούμαρα ότι δήθεν αγωνίζεσαι να το ανατρέψεις μπας και ξεγελάσεις κανένα αφελή.

Πηγή:http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_50.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.