Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Οι Βάρβαροι ζουν ανάμεσα μας


Η φωτογραφία αυτή που βλέπετε έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης από πλήθος κόσμου, Έλληνες και ξένους. Προέρχεται από τον τοίχο ενός Δημοτικού σχολείου στη Νίκαια, όπου ζωγραφίστηκε το πελώριο, εντυπωσιακό graffiti που βλέπετε - η έκταση του καλύπτει ολόκληρο τον τοίχο του κτιρίου.

Θέμα του; Ο Αμαζόνιος ποταμός. Δυο παιδιά της Νότιας Αμερικής που μας κοιτάζουν και χαμογελούν. Σκοπός του; Η διεύρυνση της οικολογικής μας συνείδησης, μα και το χάρισμα μιας πολύ ιδιαίτερης, εξωτικής νότας, σε ένα τόσο γκρίζο αστικό περιβάλλον, σαν αυτό που ζούμε. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα υπέροχο έργο τέχνης.

Μα κάποιος ενοχλήθηκε. Το μελαψό χρώμα των παιδιών ανέδειξε τον διεστραμμένο, ψυχονοητικά καθυστερημένο, ρατσισμό του. Αποφάσισε λοιπόν να γράψει ένα ξενοφοβικό μήνυμα πάνω στο έργο, καταστρέφοντας το. Να είχαμε και πολλά τέτοια δημόσια έργα σε αυτή τη χώρα, που κάποτε καυχιόταν για την ομορφιά και τη φιλοξενία της...

Συγχαρητήρια λοιπόν! Και εις ανώτερα.

Ξέρεις, το μόνο που κατάφερες, εσύ κακομοίρη που έκανες αυτή την πράξη, μα και σεις, γελοίοι, που επικροτείτε τέτοιες αντιλήψεις, είναι να ξεφτιλίζεστε ακόμα περισσότερο, φανερώνοντας στον κόσμο το πραγματικό σας πρόσωπο. Τη σαπίλα που ζέχνει κάτω από τα "πατριωτικά" σας προσωπεία. Τον βάρβαρο που κρύβεται κάτω από τον δήθεν Έλληνα. Λέω "δήθεν", γιατί όποιος κατέχει έστω τη στοιχειώδη γνώση και παιδεία, γνωρίζει πως "Ελλάδα" είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ - αν όχι αυτό, δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ. Αυτό ήταν κάποτε, τουλάχιστον. Μα εσείς, ψοφίμια, ξεσκίζετε τις σάρκες απ' το παράλυτό της σώμα, καταστρέφοντας οτιδήποτε αξίζει, οτιδήποτε μας φέρνει πιο κοντά, οτιδήποτε μας κάνει πιο ανθρώπινους - οτιδήποτε θα μπορούσε να μας πάει πιο ψηλά.

Μα την αλήθεια, αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ που διαβάζει αυτό το κείμενο και φέρει τέτοιες αντιλήψεις, ξενοφοβικές και ρατσιστικές, ντρέπομαι βαθιά και αηδιάζω στη σκέψη και μόνο. Όπως αηδιάζω στη σκέψη πως ένα ποσοστό αυτών των νεοβαρβάρων έχουν φτάσει σήμερα να αποκτήσουν ως και πολιτική δύναμη - γιατί ΕΣΥ, βλάκα αμαθή Νεοέλληνα, τους την παραχώρησες.

Μα δεν θα είναι για πολύ - η εικόνα το αποδεικνύει. Με μια ματιά φαίνεται αμέσως ποιος είναι ο πολιτισμένος. Και ποιος ο βάρβαρος. Ποιος δημιουργεί. Και ποιος καταστρέφει.

Εσύ, ο δεύτερος. ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσεις να δημιουργήσεις τίποτα. Καμία τέχνη. Κανέναν πολιτισμό. Ποτέ. Γιατί δεν είσαι ικανός. Να το ξέρεις αυτό. Κάτσε βανδάλιζε ελεύθερα λοιπόν. Συνέχισε να μας φανερώνεις ποιος πραγματικά είσαι.

Μένει να το κατανοήσουν αυτό οι πάντες... Και να συρθείς πάλι πίσω στη σπηλιά σου.


Πηγή:http://sioualtec.blogspot.gr/2014/11/blog-post_65.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.