Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Εικόνες Μουσικής σε Ηχοχρωμάτων Τόπους»


Μάνος Αβαράκης
Κωνσταντίνος Θεμελής
Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας
19-10-2014

Η μουσική παράσταση «Εικόνες Μουσικής σε Ηχοχρωμάτων Τόπους» του Μάνου Αβαράκη  που δόθηκε στις 19 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας  ήταν μια εξαίσια  εμπειρίαυψηλών αισθητικών και καλλιτεχνικών προδιαγραφών.  Κυρολεκτικά αξίζουνθερμάσυγχαρητήρια στην“ΠειραματικήΣκηνή Καλαμάτας”, που ανέλαβε την πρωτοβουλίαδιοργάνωση και διεκπεραίωση αυτήςτηςεκδήλωσης. Οιτυχεροίθεατέςέζησαν μια  τρίωρη (κιόμως,… ναί τρίωρη) μέθεξημουσικής και θεατρικώνδρώμενων. 

Ο performer Κωνσταντίνος Θεμελής με αριστοτεχνικό τρόπο ανέδειξε τις εκπληκτικές ικανότητες του μουσικού φαινομένου που λέγεται Μάνος Αβαράκης (Οι Καλαματιανοί γνωρίζουν τη ιστορία που έγραψε στα μουσικά πράγματα της πόλης τους), έμεινα άναυδος διαπιστώνονταςότι  οι φυσαρμόνικες, οι φλογέρες και τα φλάουτα που χρησιμοποίησε ήταν συμπληρωματικά μέλη του σώματός  του, όπως είναι τα χέρια μας και τα πόδια μας... Επιπλέον ήταν μεγάλη έκπληξη οι τολμηρές συνθετικές προτάσεις του σε ποιήματα  υψηλών προδιαγραφών της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.


Η βραδιά αυτή ήταν πολύ σημαντική για μένα γιατί μετά από πολλά χρόνια ξανασυναντήθηκα με τον πολυσχεδή  performer (ηθοποιός, σκηνοθέτης συγραφέας, χορευτής, τραγουδιστής, μεταφραστής...) Κωνσταντίνο Θεμελή που είχε την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης. Με αισθητική μαεστρία, δεν άφησε κανένα θεατή ούτε κάν να «ξεροβήξει...».  Όλοι μας εκστατικοί ρουφήξαμε κάθε νότα και στίχο της παράστασης,  απολαμβάνοντας  κάθε στιγμή που συμπλήρωναν την παράσταση στο ίδιο αισθητικό επίπεδο η τραγουδίστρια Άννυ Ονουφρίου και η πιανίστρια, συνθέτρια και τραγουδίστρια Σοφία Καμαγιάννη. Αν υπάρχουν παρόμοιες πρωτοβουλίες από  εναν ιδιωτικό οργανισμό σαν της «Πειραματικής ΣκηνήςΚαλαμάτας» που κατέληξαν σ αυτήν εκπλητκική βραδιά, ας αναρωτηθούμε ποιες πρέπει να είναι οι πρωτοβουλίες δημοσίων οργανισμών που ασχολούνται με τον πολιτισμό. Κυριολεκτικά λυπήθηκα για τους θεατές που έχασαν αυτή τη βραδιά.

Με τιμή 
Κώστας Χαλκιάς
Ηθοποιός – Σκηνοθέτης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.